Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυνική και όχι ηθική αριστερά


Θα τους θυμάστε. Δεν μπορεί. Έλα μωρέ, εκείνους τους τύπους που στις προηγούμενες δεκαετίες με φυλλάδια ανά χείρας σας σταματούσαν στο δρόμο και σας ζητούσαν να «δράσετε». Κατά ποιόν; Κατά του «παγκόσμιου ιμπεριαλισμού». Κατά όσων στρέφονταν ενάντια στους Τουπαμάρος ή τους Σαντινίστας. Που καλούσαν σε μνήμη και αγώνα υπέρ των ιδεωδών του Σαλβαδόρ Αλιέντε (μιας και ο Πινοσέτ και η Χιλή ήλθαν πρόσφατα στη συζήτηση και στη χώρα μας).

Τί έλεγαν οι αριστεροί τότε; Πως «ξενοκίνητες κυβερνήσεις της Δεξιάς τυραννούν τους λαούς». Πως παρεμβαίνουν στα εσωτερικά κρατών για να αποτρέψουν τη «δημοκρατία». Και πως για όλα αυτά έφταιγαν οι ΗΠΑ.

Στα Σκόπια είδαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες ένα απίστευτο μπαράζ πιέσεων. Εκπρόσωποι τρίτων δυνάμεων έμπαιναν κι έβγαιναν στα κυβερνητικά γραφεία του κρατιδίου. Παράγοντες της ΕΕ και των ΗΠΑ ασκούσαν ανοικτά αλλά και υπόγεια πιέσεις ώστε να επικυρωθεί από τη σκοπιανή Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος έφθασε μέχρι του σημείου να καταγγείλει χρηματισμούς. Όμως αυτούς τους τύπους με τα φυλλάδια δεν τους είδαμε στους δρόμους. Χάθηκαν από τα φανάρια. Προφανώς, ως «επαναστάτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά» όπως έλεγε και το παλιό καλό τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου, δεν ενδιαφέρονται για το τί συμβαίνει μερικά χιλιόμετρα βορειότερα της χώρας μας. Τους νοιάζει μονάχα η Χιλή, η Νικαράγουα, η Ουρουγουάη, ενδεχομένως και το ανατολικό Τιμόρ.


Για αυτούς δημοκρατία κι ελευθερία είναι μονάχα ό,τι τους συμφέρει. Και τώρα τους συμφέρει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών επειδή έχουν δεσμεύσεις σε τρίτες δυνάμεις κι όχι στον ελληνικό λαό.

Που ήταν άραγε ο ευαίσθητος Αλέξη Τσίπρας όταν άλλα ψήφισαν δια της αποχής τους οι Σκοπιανοί κι άλλα γίνονται τελικά; Πότε αντέδρασε για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στη FYROM; Ποτέ.

Με αυτά όμως και με άλλα, κανένας εξ αυτών, κανένα από τα παλικάρια που μοιράζανε φυλλάδια δεν δικαιούται να βγει ξανά στα φανάρια. Μην σας ξαναδούμε μάγκες σε πορείες και καταλήψεις. Γιατί εσείς βρίσκεστε αυτή τη φορά πίσω από τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις. Εσείς συναινέσατε στην ποδηγέτηση του αποτελέσματος στα Σκόπια. Έχετε λερώσει τα χέρια σας και μην το θεωρείτε τους εαυτούς σας «άσπιλες κι αμόλυντες, μωρές παρθένες». Είστε η κυνική πλέον και όχι η ηθική όπως καμώνεστε, αριστερά. Η αριστερά της εξουσιομανίας που ξεπούλησε ιδέες, θέσεις και αντιλήψεις. Είστε μια απαξιωμένη ηθικά ομάδα ανθρώπων που μπροστά στα οφέλη της διακυβέρνησης αποκαλυφθήκατε.

Δημ. Μαρκόπουλος
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]