Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φωτιά στην πυριτιδαποθήκη


Στα Σκόπια οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης θα βρίσκονται υπό διαρκή αστυνομική προστασία. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Όλιβερ Σπασόφσκι. Αυτό αποφασίστηκε επειδή οι απειλές εναντίον των βουλευτών και των οικογενειών τους αυξάνονται διαρκώς και εκφράζονται και σε δημόσιους χώρους και στο διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει διχάσει την κοινωνία. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι κάθετα αντίθετη στην εκχώρηση των εθνικών δικαίων μας στους επίδοξους σφετεριστές τους. Ωστόσο, προκαλεί κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση. Η κυβερνητική ευστάθεια απασχολεί μόνο εκείνους που γεύονται τους καρπούς της εξουσίας και τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Όμως το μέλλον του έθνους απασχολεί τους πάντες και αυτό διαγράφεται ζοφερό. Τα αποτελέσματα που παράγονται από την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών είναι ήδη ορατά· και όλα δυσάρεστα.

Πριν από λίγες ημέρες έκανε αίσθηση δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung», το οποίο αναφερόταν σε «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα σε χωριά της βόρειας Ελλάδας»!


Η αναγνώριση από την πλευρά της κυβέρνησης ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και έθνους, τα οποία προσδιορίζονται στη Συμφωνία των Πρεσπών ως έχοντα εστία στην περιοχή των Σκοπίων, είναι ολέθρια. Αυτή η αναγνώριση επισημοποιεί όλες τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές αξιώσεις του κρατιδίου (και όσων το ελέγχουν) σε βάρος της Ελλάδας.

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προέβη σε αυτό το κολοσσιαίο ατόπημα έχοντας ως βασική μέριμνά της τη διασφάλιση της ειρήνης στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων. Η πραγματικότητα δείχνει ότι κατάφερε εντελώς το αντίθετο. Η Συμφωνία των Πρεσπών σωρεύει κι άλλα εκρηκτικά στη βαλκανική πυριτιδαποθήκη και είναι θέμα χρόνου και συγκυριών να ανάψει η μεγάλη πυρκαγιά του πολέμου.

Η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή δεν μπορεί να χτιστεί ούτε με ψέματα ούτε με ίσες αποστάσεις απέναντι στο σωστό και το λάθος. Η Συμφωνία των Πρεσπών νομιμοποιεί τα ψεύδη και τα σφάλματα και γ' αυτό πρέπει να ριφθεί στον κάλαθο των ιστορικών απορριμμάτων.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]