Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιβανόφ: Οι βουλευτές παραβίασαν τη θέληση του λαού


Σκληρή κριτική κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της Συνταγματικής Αναθεώρησης, άσκησε ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος μίλησε για επιβαλλόμενη λύση, ενώ άφησε υπαινιγμούς για δωροδοκία σκοπιανών αξιωματούχων.
«Ο μεγαλύτερος στόχος ενός έθνους είναι να φτιάξει το δικό του κράτος. Η σημερινή μέρα αποτελεί κλειδί για τον επαναστατικό αγώνα της “Μακεδονίας” ώστε να πετύχει αυτόν τον στόχο. Σαν σήμερα πριν από 125 χρόνια, μερικοί γενναίοι “Μακεδόνες” δημιούργησαν την “Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση”, η οποία έδωσε ελπίδα στο λαό, ενώ και κάποιοι “Μακεδόνες” έδωσαν τη ζωή τους για αυτά τα ιδανικά», 
δήλωσε ο Ιβανόφ, αναφερόμενος στην επέτειο της ίδρυσης της ΕΜΕΟ, της “Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης” που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Οκτωβρίου 1893.


Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ,
«σε όλες σχεδόν τις αποφασιστικές στιγμές της ιστορίας μας, ο λαός μας πήρε σοφή απόφαση. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά. Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες τάχθηκαν ενάντια στις βιαστικές, επιβαλλόμενες και επιβλαβείς λύσεις που υιοθετήθηκαν χωρίς προηγούμενη εθνική συναίνεση» 
και συνέχισε:
«Στο δημοψήφισμα, ο λαός εξέφρασε την κυριαρχία του και απέρριψε κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εθνοσυνέλευση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" έπρεπε να το λάβει αυτό υπόψη, αλλά η πλειοψηφία των εκπροσώπων του λαού έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού».
Τέλος, ανέφερε ότι
«σήμερα το όνειρό τους για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πΓΔΜ είναι πραγματικότητα. Αλλά η ελευθερία δεν κατακτάται σε μία στιγμή, αλλά καθημερινά, συνέχεια. Επομένως, η υποχρέωση της γενιάς μας είναι να μην επιτρέψουμε την παραμόρφωση του ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους μας της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]