Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδειάζει Κοτζιά ο Τσίπρας, με νόμο η επέκταση των 12 μιλίων! Αλλά...


Ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Νίκο Κοτζιά επιφύλαξε η πρώτη ημέρα του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να προχωρήσει το θέμα της επέκτασης στα 12 μίλια μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας και όχι με Προεδρικό Διάταγμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να υπάρξει συζήτηση στη Βουλή και τοποθέτηση των κομμάτων, εκτιμώντας ότι ίσως με τον τρόπο αυτό φέρει σε δύσκολη θέση και την αντιπολίτευση, την οποία ενδεχομένως θα καλέσει να τοποθετηθεί κατά πόσο επιθυμεί η όχι την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας.

Ανεξαρτήτως της πρόθεσης του Πρωθυπουργού αν οι πληροφορίες επαληθευθούν ενδεχομένως η κίνηση αυτή να αποτελεί και προσπάθεια απεγκλωβισμού από την υπόθεση που άνοιξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα, κύκλοι του ΥΠΕΞ αναφέρουν πως το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης θα συζητηθεί και από το επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου.


Οι αναφορές των κύκλων του ΥΠΕΞ στις προθέσεις του Πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών έρχονται τη στιγμή που ο Νίκος Κοτζίάς εμφανίζεται να εμμένει στην ορθότητα της θέσης του αλλά και να προκαλεί οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη σημειώνοντας πως η αδράνεια δεν αποτελεί λύση

Έρχονται επίσης της στιγμή που ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι αυτός απλά προετοίμασε τα σχετικά προεδρικά διατάγματα και οι άλλοι πρέπει να τα ενεργοποιήσουν.

Το κλίμα όμως δείχνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άτυπος υπόγειος πόλεμος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον προκάτοχό του Νίκο Κοτζιά με τον πρώτο να συνειδητοποιεί το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει παρά το γεγονός ότι η σχετική εξαγγελία έγινε παρουσία του και ο ίδιος την ενέκρινε μέσω δηλώσεών του.

Σχόλιο ιστολογίου: Θα μπορούσαμε να θυμηθούμε την σοφή λαϊκή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια", αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση θα λέγαμε πως ταιριάζει στην φράση "στρίβειν δια του αρραβώνος", αφού είναι κάτι περισσότερο από γνωστή η διάθεση του υπουργού Εξωτερικών και πρωθυπουργού, να βρεθεί αντιμέτωπος ή ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με τον Ερντογάν (και με τα συμφέροντα των ΗΠΑ που επιθυμούν πολλά διεθνή ύδατα στο Αιγαίο). Καλοί οι παλικαρισμοί και η ψηφοθηρία, αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες και η έλλειψη σθένους (και άλλων πολλών σχετικών "εθνικιστικών" -κατά τον πρωθυπουργό- προσόντων) επανέφεραν τον Αλέξη Τσίπρα στην τάξη... 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]