Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Κυριαρχικό μας δικαίωμα η επέκταση των χωρικών υδάτων


Απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικού Εξωτερικών και στις απειλές που κάνουν αναφορά στις αποφάσεις της Τουρκίας περί casus belli έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζοντας «νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας» την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.
«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η σχετική απόφαση για επέκταση εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. Το δικαίωμα αυτό ισχύει απαρεγκλίτως και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπό διαπραγμάτευση με τρίτους. Το αυτό ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια», 
επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ότι το casus belli βρίσκεται σε ισχύ.
«Αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου και απειλές βίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως και η αμφισβήτηση των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε αλλάζουν το γεγονός αυτό, αλλά ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας», 
πρόσθεσε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και το τουρκικό ΥΠΕΞ με γραπτή ανακοίνωσή του, υποστήριξαν ότι η Τουρκία δεν θα ανεχτεί μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο όσον αφορά την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Οι νέες απειλές της Τουρκίας βρήκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων που ανέλαβε από το Σάββατο. Την ώρα που η Τουρκία καλούσε τον Έλληνα πρέσβη είχε συνάντηση με τον αναπληρωτής υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]