Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τεράστια επιτυχία στην Ημερίδα Γεωπολιτικής στην Ξάνθη


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Με την παρουσία των τοπικών Αρχών, της Εκκλησίας, του 4ου Σώματος Στρατού, εκπροσώπων των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων και άλλων Φορέων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα Γεωπολιτικής με τίτλο "Γεωπολιτικές Αναταράξεις και Κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο".

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με περισσότερους από 200 πολίτες, επί 4 και πλέον ώρες οι ομιλητές "βομβάρδισαν" με σειρά πρωτοεμφανιζόμενων πληροφοριών, γεγονότων αλλά και προτάσεων, καθηλώνοντας όσους επέλεξαν να συμμετέχουν σε μια Ημερίδα που έγινε για πρώτη φορά στην Θράκη.


Ο Πρέσβυς ε.τ. και πρώην Διοικητής ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, η Καθηγήτρια Οικονομικών (και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας, ο Δρ. Ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολας, ο Δρ. Πολιτικών Επιστημών Ιωάννης Νομικός, ο έγκριτος Ερευνητής - Δημοσιογράφος κ. Αλέξανδρος Στεφανόπουλος και η γνωστή Ποινικολόγος κ. Ειρήνη Μαρούπα, καθήλωσαν με τις ομιλίες τους και κατόρθωσαν να σκιαγραφήσουν προτάσεις και λύσεις επί των ελληνοτουρκικών θεμάτων, αλλά και για την θέση της Ελλάδας (όπως θα έπρεπε να είναι ή να γίνει) τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο, τον τρόπο λειτουργίας αποφάσεων των ΗΠΑ τόσο για την ανατολική Μεσόγειο (φυσικά και την Κύπρο) όσο και για τις γεωστρατηγικές σκοπιμότητες και κινήσεις που αναμένονται στην περιοχή. Τον συντονισμό της Ημερίδας έκανε η νομικός - αρθρογράφος Μαρία Σταματιάδου.


Ιδιαίτερης σπουδαιότητας ήταν πληροφορίες σχετιζόμενες με τις "δεξαμενές σκέψης" των ΗΠΑ, όσο και τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών κυβερνήσεων που αρνούνται να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα μέσω μιας υπερεθνικής πολιτικής και ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς τους εθνικούς κινδύνους, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση μιας πορείας διεξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα που επιβάλλουν εξωγενείς παράγοντες μέσω οικονομικών και άλλων πιέσεων που επιβάλλουν στην Ελλάδα.


Ο καθαρός λόγος των ομιλητών, επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας "ελληνικής οδού", η οποία χειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους και απέστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: "Οι πολίτες της Θράκης, οι Έλληνες όλης της Ελλάδας, σκέφτονται, ανησυχούν και προβληματίζονται, αλλά και κατανοούν πως, τελικά, οι "επαγγελματίες διασώστες" δεν προσφέρουν λύσεις αλλά μεγιστοποιούν κινδύνους, τα αποτελέσματα των οποίων δεν ειναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν με συμβατικές και αναίμακτες μεθόδους, ενώ οι περιβάλλοντες κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και απαιτείται η άμεση αντιμετώπισή τους".


Αν και προσκλήθηκε από τους διοργανωτές συλλόγους Κυπρίων και Ποντίων Ξάνθης, ο κ. Ζεϊμπέκ (βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος) δεν παρεβρέθη στην Ημερίδα, όπως και οι άλλοι δύο βουλευτές του νομού Ξάνθης. Δικαίως διερωτάται ο κάθε πολίτης:
- μήπως ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι άλλοι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη δεν επιθυμούν να γνωρίζουν τους προβληματισμούς των Ελλήνων της Θράκης,
- μήπως δεν επιθυμούν τον διάλογο μέσω ερωτήσεων που θα μπορούσαν να υποβάλλουν στους ομιλητές ή να δεχθούν από τους παρευρισκόμενους πολίτες,
- ή μήπως δεν τους ενδιαφέρουν θέματα άμεσα συνδεδεμένα με τα εθνικά ζητήματα και την αναγκαιότητα χάραξης μιας ουσιαστικής εθνικής στρατηγικής πολιτικής;

Αφήνοντας τις ερωτήσεις να πλανώνται, δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στους διοργανωτές συλλόγους Κυπρίων και Ποντίων Ξάνθης και στους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων που στήριξαν με τον τρόπο τους και την συμβολή τους την συγκεκριμένη Ημερίδα. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και όσοι εργάστηκαν στο παρασκήνιο ή στήριξαν ζητώντας την ανωνυμία τους ενώ προσέφεραν από το υστέρημά τους προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί. 


Κι ενώ οι Έλληνες πολίτες προβληματίζονται, οι Έλληνες πολιτικοί στήνουν προβοκάτσιες εις βάρος της Ελλάδας...

Κύριος χορηγός της Ημερίδας ήταν η εταιρία "Ελ. Τεχ. Άνεμος" (του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ"), ενώ υπήρξαν και άλλοι ανώνυμοι και επώνυμοι πολίτες που βοήθησαν με την εισφορά τους στην πραγματοποίηση αυτής της Ημερίδας όπως ο ομογενής δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιωάννης Κουντούρης. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό "Επίκαιρα", το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Greek American News Agency" και η εφημερίδα της Ελληνικής ομογένειας, "Η Νέα Πρωινή της Νέας Υόρκης".
Από την πλευρά μας ελπίζουμε τέτοιου είδους Hμερίδες και ενέργειες να συνεχιστούν, αλλά και να βρίσκονται εκείνοι οι επιχειρηματίες που επιμένουν να στηρίζουν πρωτοβουλίες υπέρ των εθνικών συμφερόντων, γράφοντας ιστορία...
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Ήταν πράγματι πολύ ωραία εκδήλωση.
  Και όλες οι ομιλίες πολύ ενδιαφέρουσες.
  Μακάρι να γίνονται συχνότερα τέτοιες εκδηλώσεις εδώ στην περιοχή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όσοι εμπνεύστηκαν, εργάστηκαν και υλοποίησαν αυτή την ημερίδα, στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα προς όλες τις πλευρές. Συγχαρητήρια και στους ομιλητές που ήταν σε κάποιες στιγμές αποκαλυπτικοί. Μακάρι τέτοιου είδους εκδηλώσεις να γίνονται συχνά στη Θράκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολλά συγχαρητήρια για την οργάνωση της ημερίδας, ήταν καταπληκτική!!! Συγχαρητήρια και στους ομιλητές. Εύγε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγχαρητήρια σε όλους τους ομιλητές για την παρουσία και ιδιαιτέρως στους κ.Κοραντή και Γρίβα. Σας ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ημερίδες με τόσο σημαντικά γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά θέματα, πρέπει να πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, μήπως και αφυπνιστεί ο καναπεδάτος νεοέλληνας έστω και την ύστατη ώρα, πριν χαθούν όλα.
  Εξαιρετική η επιλογή των ομιλητών κι άξιοι επαίνου οι διοργανωτές και οι χορηγοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εξαιρετική ημερίδα, ως προς το θέμα, ως προς τους ομιλητές και τις καίριες τοποθετήσεις τους, αλλά και ως προς το ήθος και την ποιότητα ενός ανθρώπου που υπήρξε πίσω από αυτήν. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια, γιατί η Θράκη υπάρχει και πρέπει να προβάλλεται χωρίς την καταστρεπτική μέθοδο των δημοσιογράφων και άλλων τινών που αδιαφορούν για την ουσία και επιδιώκουν άλλες σκοπιμότητες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]