Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πέφτουν - πέφτουν - πέφτουν...


Η κοινωνία τους αποστρέφεται, τα ποσοστά τους στις δημσοκοπήσεις βυθίζονται όλο και πιο χαμηλά. Είναι θέμα χρόνου να διασπαστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ καθοδικά το ψυχολογικό όριο του 10% και να φλερτάρουν πλέον με ποσοστά που θα προδίδουν την πλήρη κατάρρευσή τους. Στις συγκεντρώσεις των υπουργών τους στις επαρχιακές πόλεις δεν προσέρχονται ούτε καν τα κομματικά τους μέλη.

Έχουν ήδη πέσει. Στην συνείδηση του κόσμου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον κυβέρνηση, αλλά ένα αποτυχημένο τσούρμο ιδεοληπτικών που η πολιτική απάτη τους έχει αποκαλυφθεί πλήρως και γι' αυτό τον λόγο ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την εξουσία. Είναι σαν να έχουν χάσει μία εκλογική αναμέτρηση με ποσοστά συντριβής και να ετοιμάζονται να παραδώσουν την εξουσία σε προκαθορισμένο χρόνο. Ο ελληνικός λαός τους κρίνει καθημερινά, τους ζυγίζει και τους βρίσκει ελλιποβαρείς.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό, να βρίσκεται στην εξουσία μία τόσο αδύναμη κυβέρνηση. Δεν έχει κύρος, δεν μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.

Παρόλα αυτά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται διατεθειμένη να προσφέρει λύση στο πολιτικό πρόβλημα που έχει η ίδια δημιουργήσει. Δεν επιλέγει την δημοκρατική διέξοδο των εκλογών, αντίθετα αναζητά τρόπους για να παραμείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Κι ενώ ήταν αναμενόμενη η βιομηχανία των εξεταστικών επιτροπών, προκειμένου να προσπαθήσουν να ανακτήσουν το χαμένο... ηθικό πλεονέκτημα, το θερμόμετρο της αβεβαιότητας ανεβαίνει επικίνδυνα λόγω της εμπλοκής κρίσιμων εθνικών θεμάτων, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν την πολιτική τους επιρροή. Πόσο μάλλον όταν η νίκη των Φιλελευθέρων στην Ολλανδία αποδίδεται στο πολεμικό κλίμα με τον Ερντογάν!

Κι ενώ τα εθνικά θέματα είναι υπαρκτά και η αντιμετώπισή τους απαιτεί σύνεση και υπευθυνότητα, ο φόβος είναι ότι τα θέματα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους. Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, εφόσον ο πρωθυπουργός δεν μπορέσει να απομονώσει τέτοιες τυχωδιωκτικές λογικές που πιθανόν να εκδηλωθούν.

«Περίεργη» είναι επίσης η προσπάθεια που καταβάλλεται από συγκεκριμμένους πολιτικούς κύκλους να μετακυληθεί στους δανειστές και μόνο σε αυτούς η ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο μέτωπο της αξιολόγησης. Προσπαθούν να αναβιώσουν τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί πριν από το δημοψήφισμα και να προκαλέσουν ένα μαζικό κύμα αντίδρασης απέναντι στην Ευρώπη.

Ο δρόμος της θυματοποίησης και της δραματοποίησης των γεγονότων, σε συνδυασμό με ένα νέο κύμα ψεύδους για τις πραγματικές ευθύνες της κυβέρνησης, είναι η στρατηγική επιλογή του επιτελείου του κ. Τσίπρα, σε μία τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η κατάρρευσή τους δεν είναι ένα συμπτωματικό γεγονός, αλλά αποτέλεσμα ώριμης στάσης ενός λάου που νιώθει προδομένος. Αν στον χώ ρο της κεντροαριστεράς υπήρχε μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ήδη επιστρέψει στα ιστορικά χαμηλά του ποσοστά...

Η προσφυγή στις κάλπες δεν μπορεί να αποτραπεί. Το μόνο που μένει να δούμε είναι πόση ζημιά ακόμη θα προκαλέσει αυτή η κυβέρνηση με την παραμονή της στην εξουσία.

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]