Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο φορολογούμενος Τζακ Μπάουερ


Τι να μας πουν εμάς η Ανατολή και τι η Δύση για τρομοκρατία έπειτα από επτά χρόνια στην μπουζού του Μνημονίου;

Ω ραία, το μάθαμε το νέο σύστημα. Αν σου έρθει πακέτο από τον Αδωνι, δεν το ανοίγεις. Κορόιδο είσαι; Και Κικίλια να δεις ως αποστολέα, πάλι δεν το ανοίγεις.

Τώρα πια είσαι ενήμερος περί τα τρομοκρατικά τερτίπια, βλέπεις και διάφορα εμπνευσμένα δελτία «ειδήσεων» στην τιβί και είσαι σχεδόν έτοιμος να γίνεις αντιστράτηγος της Αντιτρομοκρατικής. Ας πούμε ότι αποφεύγεις να ανοίξεις πακέτο και από Γιακουμάτο, και από Δένδια, Χατζηδάκη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου κι όλους της Ν.Δ. Δεν πλησιάζεις ούτε στο χιλιόμετρο. Και πάλι δεν γλιτώνεις.

Ο Τσακαλώτος και η υπόλοιπη παρέα, που ρίχνουν δυναμιτάκια, κροτίδες, βόμβες και πυρηνικά στην τσέπη σου, καραδοκούν. Τους φακέλους με αποστολείς το υπουργείο Οικονομικών που σίγουρα έρχονται τι θα τους κάνεις; Τουρσί; Τον άλλον με τη λογοτυπάρα της ΔΕΗ τον ανοίγεις; Κι αν, πάλι, πας να αποφύγεις το άνοιγμα φακέλου, το χαρτάκι με τα κοινόχρηστα που έχει περάσει κάτω από την πόρτα σου ο διαχειριστής της πολυκατοικίας πώς θα το απενεργοποιήσεις; Θα καλέσεις τη Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του ένδοξου Μηχανικού για να μην πληρώσεις τα κοινόχρηστα; Δεν προβλέπεται…

Η καθημερινότητα του Ελληνος νομοταγούς πολίτη θυμίζει τις αποστολές της τηλεοπτικής σειράς «24», κάθε επεισόδιο της οποίας σου πήγαινε την πίεση στο 25 από το σασπένς που προκαλούσε. Εκεί πρωταγωνιστούσε ο Κίφερ Σάδερλαντ, που ενσάρκωνε τον ρόλο του Τζακ Μπάουερ, ενός στελέχους αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ. Αυτός έπρεπε σε χρόνο εξαιρετικά πιεστικό να απενεργοποιήσει βόμβες, να ξεκάνει τους κακούς, να σώσει τον πρόεδρα, να πλύνει τα δόντια του, να λυθεί από τα δεσμά του και να μάθει να παίζει τσέμπαλο.

Κι ο σύγχρονος Ελλην πρέπει σε χρόνο μηδενικό να είναι άνεργος ή χαμηλοσυνταξιούχος ή απλήρωτος εργαζόμενος και να πληρώνει μαλλιοκέφαλα που δεν θα άντεχε η τσέπη ούτε καλοπληρωμένου Αμερικανού αστέρα του κινηματογράφου ή της τηλεόρασης. Επίσης, αν ο Τζακ Μπάουερ έβλεπε ελληνικό εκκαθαριστικό εφορίας και ΕΝΦΙΑ, θα αυτομολούσε στους πρώτους εξωγήινους που θα έβρισκε στον δρόμο του.

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]