Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σφοδρές συγκρούσεις στη Δαμασκό, σοβαρές ζημιές σε κτίριο της ρωσικής πρεσβείας


Ένα από τα κτίρια της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στη Συρία Αλεξάντερ Κίνσκακ, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσων RIA.

«Εχουμε ένα κτίριο το οποίο προσωρινά δεν χρησιμοποιούσαμε, όχι μακριά από το επίκεντρο των χθεσινών συγκρούσεων. Ενημερώθηκα ότι από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του», είπε ο Κίνσκακ.

Πηγή του συριακού στρατού ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός ανακατέλαβε όλες τις θέσεις που είχε χάσει μια μέρα πριν.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος πραγματοποίησαν εντατικούς βομβαρδισμούς σήμερα το πρωί με στόχο θέσεις των ανταρτών στα ανατολικά της Δαμασκού έχοντας απωθήσει μια ημέρα πριν επίθεση των ανταρτών σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σημειώθηκαν σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί μετά τα ξημερώματα με στόχο θέσεις των ανταρτών στη συνοικία Τζομπάρ απ΄όπου εξαπολύθηκε η επίθεση των ανταρτών», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από τις περιοχές Τζομπάρ και αλ-Καμπούν στα βορειοανατολικά της πόλης. Χθες Κυριακή οι δυνάμεις των ανταρτών πλησίασαν πολύ κοντά στην καρδιά της Παλαιάς Πόλης της Δαμασκού.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και οι δυνάμεις του με τη συνδρομή των ρωσικών και των ιρανικών δυνάμεων καθώς και σιιτών πολιτοφυλάκων έχουν απωθήσει τους αντάρτες έπειτα από μια σειρά στρατιωτικών επιτυχιών τους τελευταίους 18 μήνες, περιλαμβανομένων των περιχώρων της Δαμασκού.

Οι αντάρτες εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο ενός μεγάλου και πυκνοκατοικημένου θύλακα σε μια περιοχή της Ανατολικής Γούτα με αγροκτήματα και πόλεων στα ανατολικά της πρωτεύουσας καθώς και ορισμένων συνοικιών της Δαμασκού ανατολικά, νότια και βορειοανατολικά της πόλης.

Reuters


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]