Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σουλτς: Αναιδής και ανάξιος ως ανώτατος άρχων ο Ερντογάν


Δριμύτατη απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD: «Πρόκειται για αναίδεια. Το να προσβάλει ο ανώτατος άρχων ενός φιλικού κράτους την καγκελάριο ενός φιλικού κράτους με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί θρασύτητα. Θα πρέπει κάποτε να πει κανείς στον Ερντογάν ότι ο ανώτατος άρχων ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να κλωτσά όλες τις διπλωματικές συνήθειες, αλλά το κάνει. Είναι ανάξιο ενός ανώτατου άρχοντα. Ο κ. Ερντογάν είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής του» .

«Οποιος καταχράται τη διπλωματική προστασία για να κάνει κομματική πολιτική στη Γερμανία, δεν έχει θέση εδώ. Εάν οι τοπικές αρμόδιες Αρχές το απαγορεύουν, έχω κατανόηση γι' αυτό» τόνισε ο κ. Σούλτς αναφερόμενος στις προεκλογικές ομιλίες μελών της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι «η Μέρκελ χρησιμοποιεί ναζιστικές μεθόδους, οι οποίες στρέφονται κατά των αδελφών μου στη Γερμανία, οι οποίοι ζουν εκεί, και κατά των υπουργών μου και βουλευτών, οι οποίοι βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες. Δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου να υπερασπίζεται τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά να απελαύνει τους τρομοκράτες. Στην Ευρώπη μπορούν να ξαναγίνουν θέμα τα κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά δεν το τολμούν ακόμα».

Τις δηλώσεις Ερντογαν σχολίασε και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) σε κοινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του γερμανικού «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Funke», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Την υπερηφάνεια ενός έθνους δεν μπορεί να την υπερασπιστεί κανείς προσβάλλοντας άλλα (έθνη). Με αυτήν την επιθετική πολιτική βλάπτει την ίδια τη χώρα του. Οι επιθέσεις του Ερντογάν γίνονται μέρα με τη μέρα πιο αλλόκοτες. Η Ευρώπη όμως δεν θα υποκύψει στις προκλήσεις»

Αλλά και η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Γιούλια Κλέκνερ αντέδρασε αναλόγως στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Μα έχασε ο κ. Ερντογάν τα λογικά του;» είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) και τάχθηκε ευθέως υπέρ της απαγόρευσης την προεκλογικών ομιλιών των υπουργών του κ. Ερντογάν στη Γερμανία και υπέρ της διαγραφής της ενταξιακής ευρωπαϊκής βοήθειας, ύψους δισεκατομμυρίων, προς την Τουρκία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]