Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ξόφαλτσα του ΣΥΡΙΖΑ, τα φάλτσα της δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα…υπερβεί τον καπιταλισμό, παραχωρώντας σε μας, τον λαό, δημοκρατία, αλλά η εσωκομματική του λειτουργία θα συνεχίσει να είναι η ολιγαρχική που είναι και τώρα (και άλλα παραμύθια)

Σχέδιο αλλαγών στο πολιτικό σύστημα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του πριν λίγες μέρες στο Χανιά.
Σε σχέση με το πολίτευμα που έχουμε τώρα, αυτά που περιγράφονται στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ είναι… επαναστατικά. Ειδικά για την δημοκρατία προβλέπουν
  • Δικαίωμα υποβολής νόμου από τον λαό προς την βουλή με 60.000 υπογραφές
  • Λαϊκό βέτο σε νόμο που ψήφισε η βουλή, “με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω” (σσ. τι θα πει τώρα αυτό;)
  • Προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα (σσ. ποιος θα το κρίνει το κρίσιμο;) που θα γίνεται υποχρεωτικά από τον ΠτΔ ή την κυβέρνηση εφόσον πάλι το ζητήσουν 60.000 πολίτες
Ας μην γελιόμαστε. Ολα τα κόμματα ξέρουν τι είναι δημοκρατία. Και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Πρώτη και καλύτερη το ξέρει η ΝΔ. Εχει μάλιστα δηλώσει στην ιδρυτική της διακήρυξη πως “Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν (σσ. lol).”

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τι είναι και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Και αν ήθελε να εφαρμόσει δημοκρατία, στ’ αλήθεια και όχι στα ψέμματα, θα ξεκινούσε από την εσωκομματική του λειτουργία. Ευκαιρία τώρα που πάει και για συνέδριο τον άλλο μήνα.

Αλλά δεν θέλει δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ήθελε πράγματι δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πράγματι να συγκροτηθεί ο λαός μας ΘΕΣΜΙΚΑ σε δήμο (με την αρχαία ελληνική έννοια), τότε δεν θα έπαιζε το δόλιο παιχνίδι που έπαιξε στις πλατείες όπου παρίσταναν οι συνιστώσες του τον… αμεσοδημοκράτη.

Αν ήθελε πράγματι δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα ξεκινούσε σεμινάρια δημοκρατίας και αυτο-οργάνωσης του λαού. 
Μαθήματα αυτο-κυβέρνησης του λαού. 
Μαθήματα συγκρότησής του λαού σε δήμο. 
Με ούτε το 1/10 από τα χρήματα της φετινής κρατικής επιδότησης.

Αν ήθελε πράγματι δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα ακούγαμε τα στελέχη του να μιλάνε για το τι είναι δημοκρατία. Θα ακούγαμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε πως δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία είναι να νομοθετεί ο λαός αυτοπροσώπως, να ελέγχει την πολιτική εξουσία ο λαός αυτοπροσώπως, να ασκεί πολιτική εξουσία ο λαός αυτοπροσώπως και να δικάζει ο λαός αυτοπροσώπως. Και όχι το κάθε ΣτΕ που βρίσκει καλά κι ωραία από την χούντα μέχρι τρία Μνημόνια και δεκα χιλιάδες τρία χαράτσια.

Το περίφημο “Συμβόλαιο με το Λαό” του ΠαΣοΚ περιελάμβανε παρόμοιες… επαναστατικές θέσεις.
Το πιθανότερο είναι πως αυτές οι περίφημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα είναι… παρομοίας αξίας. Και αξιοπιστίας.

Οι ολιγαρχικοι δεν θα παραδώσουν έτσι εύκολα την εξουσία τους στον λαό. 
Ιδίως εκείνοι οι ολιγαρχικοί σαν και του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα δεν γεύθηκαν πλήρως τις χαρές και τις χάρες της εξουσίας. 
Και ας μη μας ξεγελάει η… αριστεροσύνη τους (σαν και την αριστεροσύνη των ΠαΣοΚων που την είχανε πια περί πολλού την δημοκρατία κι όλο γι’ αυτήν μιλούσανε). 
Οι του ΣΥΡΙΖΑ το χουνε δηλώσει: θέλουν να… υπερβούνε τον καπιταλισμό οι άνθρωποι (σσ. lol).

Ολοι οι ολιγαρχικοί ίδιοι είναι. Δεξιοί κι αριστεροί.


Σχόλιο του ιστολογίου: Μία συζήτηση με έναν ψηφοφόρο - μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σε πείσει. Έχεις -σου παραχωρείται- το δικαίωμα να μιλάς, αρκεί να συμφωνείς με το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδάλλως είσαι φασίστας... Απλά πράγματα...! Η δημοκρατία στο αποκορύφωμά της...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Από κτίσεως κόσμου η ανθρωπότητα λειτουργεί στο δίπολο κάποιοι λίγοι πονηροί να βάζουν τους πολλούς άλλους να δουλεύουν για χάρη τους (μερικών ο οργανισμός το γυρεύει πολύ!).
    Αυτό όμως για να γίνει πρέπει να πεισθούν να χάσουν την ελευθερία τους τα υποψήφια θύματα, ή να υποχρεωθούν να το κάνουν με την βία.
    Στην σύγχρονη "πολιτισμένη" εποχή επιλεγεται η πρώτη εκδοχή, με πολύ καλοφτιαγμένα δολώματα που ελάχιστα ψάρια μπορούν να αποφύγουν.
    Τα δολώματα έχουν σχέση με άχρηστα εν πολλοίς προιόντα και τρόπους ζωής, που στοιχίζουν όμως πολύ ιδρώτα και άγχος για να αποκτηθούν... άνιση σύγκριση!
    Οι ντελάληδες, με το αζημίωτο, σπρώχνονται ποιός θα μοστράρει καλλίτερα τα δολώματα, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι και η εποχή των περασμάτων, πολύ πράγμα γιά την τράτα.
    Αυτή η "ιχθυοκαλλιέργεια" πρέπει να σταματήσει... πράγμα αδύνατον, ανέκαθεν, γιατί τα ψαράκια είναι περίεργα πλάσματα και πάνε πάντα ντογρού σε ότι γυαλίζει, κάποιοι υποψιασμένοι μεγαλοσαργοί δεν κάνουν την διαφορά όσα και εάν υποδεικνύουν.
    Πόσες ζωές πρέπει να ζήσουμε και πόσα να πάθουμε για να δούμε τους πολίτες να ξυπνούν υποψιαζόμενοι και την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού;
    Συμπέρασμα, τα όποια υποσχετικά προγραμματισμένα είναι (εντός ανθενωτικής ένωσης, ξένο δανεικό χρήμα!!) για να αναθαρρήσουν τα ψαράκια πίσω από τις "απελευθερωτικές" ηγεσίες και να αρχίσει πάλι η πάχυνση.
    Ένας τρόπος μόνο θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους, το... υπολογιστικό "εργασιόμετρο" (ή κάπως έτσι), αυτό που θα ήταν βυσματωμένο με την κάρτα του καθενός και ανάλογα με την δημιουργία του θα την πίστωνε πολύ ή λίγο... και που θα το αποκτούσαμε ανώνυμα και για όλες τις δουλειές όπως την ταυτότητα, χωρίς καταγωγές και σημειώματα... το πρώτο δημοκρατικό δικαίωμα!... μετά "ισότης κατ' αξίαν" που έλεγε και ο Σταγειρίτης.
    ...Και ύστερα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]