Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεξέλεγκτες συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αρχίσει συγκρούσεις μεταξύ πολιτών σε ολόκληρη την Αίγυπτο. Η χώρα σπαράσσεται και διανύει ήδη τα πρώτα βήματα ενός εμφυλίου πολέμου.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 7 νεκροί από τις συγκρούσεις αυτές, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί εάν ο Αιγυπτιακός στρατός έχει βγει στους δρόμους για να σταματήσει την αιματοχυσία.

Παρ' όλα αυτά, νωρίτερα σήμερα, σε συνάντηση του αιγυπτίου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με την ηγεσία του στρατού, υπήρξε τελεσίγραφο 24 ωρών από τους στρατιωτικούς, για να μην χρειαστεί να παρέμβουν. Αμέσως μετά ο Αιγύπτιος πρόεδρος συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί 2 Ιουνίου 2013, ανακοινώθηκε πως εγκατέλειψε την Αίγυπτο ο τούρκος πρέσβης.
Συμφώνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Al Yom7 σήμερα το πρωί εγκατέλειψε το Κάιρο η οικογένεια του Τούρκου πρέσβη και 22 μέλη της τουρκικής Πρεσβείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Η εφημερίδα επικαλείται επίσημη πηγή του αεροδρομίου του Καίρου, η οποία επιβεβαίωσε πως «η οικογένεια του Τούρκου πρέσβη και τα μέλη της πρεσβείας αναχώρησαν το πρωί για την Κωνσταντινούπολη με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών, λόγω της βίας που ξέσπασε στη χώρα μετά τις διαδηλώσεις υπέρ και κατά του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι». Η ίδια εφημερίδα σε άλλη είδηση της αναφέρεται σε διαδηλώσεις ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη σήμερα υπέρ του Mursi.

Παράταση στο στρατιωτικό τελεσίγραφο ζήτησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε ότι θα προβεί σε διάγγελμα στο οποιο θα παρουσιάζει “βιώσιμες λύσεις” για την έξοδο από την πολιτική κρίση. Με αυτό το επιχείρημα κάλεσε τον στρατό να αποσύρει το τελεσίγραφο που έχει θέσει και λήγει αύριο.
Την ίδια στιγμή όμως ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει και είναι σίγουρο πως η εισβολή του στρατού στο προεδρικό μέγαρο για την σύλληψη του Μόρσι θα αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους. Εκτός εάν ο στρατός αποφασίσει να δώσει τον Μόρσι στον “λαό του”.


Video

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]