Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «Νέα Ελλάδα» έχει και θέλει έντιμους και όχι Σαμαράδες


Με την ευκαιρία της απόπειρας λογοκλοπής κόμματος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ήρθαμε σε επαφή με τον αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο επικεφαλής του κόμματος «Νέα Ελλάδα» Ηλία Μαρκόπουλο, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί του και να ξεκαθαρίσουμε τα όσα τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας οι επικεφαλείς, οι αρμόδιοι και «ινστρούχτορες» αποφασίζουν «στο γόνατο» και προϊδεάζοντας αρνητικότατα για το γενικότερο ύφος και ήθος των αποφάσεών τους.

Κύριε Μαρκόπουλε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εμφανή απόπειρα κλοπής του ονόματος «Νέα Ελλάδα» από τον πρωθυπουργό, τι έχετε να πείτε;

- Δυστυχώς, για τον κύριο Σαμαρά, οι πράξεις είναι αυτές που προδίδουν την ποιότητα και το εν γένει ήθος ενός άνδρα. Πόσο δε μάλλον ενός πολιτικού άνδρα, ο οποίος είναι όχι μόνο αρχηγός κόμματος, αλλά πρωθυπουργός της χώρας. Εμείς, όταν πληροφορηθήκαμε τα όσα ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε στο συνέδριο του κόμματός του, συντάξαμε και αποστείλαμε Δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, αλλά και προς την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, καλώντας τους να σεβαστούν απόφαση του Αρείου Πάγου, καλώντας τους να πάψουν να παρανομούν και να επανέλθουν στη νομιμότητα.

Βέβαια, η ενέργεια αυτή του πρωθυπουργού έβλαψε σημαντικότατα τη «Νέα Ελλάδα», η οποία είναι μία πολιτική έκφραση που βρίσκεται στον αντίποδα των όσων εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κυβερνητικά κόμματα εξουσίας. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά διαπιστώνουμε πως η πολιτική αυθαιρεσία αποτελεί τρόπο ζωής για τους σημερινούς κατάπτυστους πολιτικούς ταγούς και για τα πολιτικά κόμματα που είτε νέμονται είτε παρευρίσκονται σε ένα Κοινοβούλιο της ντροπής.

Λέτε πως ως πολιτικός φορέας – κόμμα βρίσκεστε στον αντίποδα των θέσεων, των πολιτικών και των πρακτικών που ασκούνται σήμερα στην χώρα. Μπορείτε να μας το διευκρινήσετε, να γίνετε περισσότερο σαφής στο σημείο αυτό;

- Η Νέα Ελλάδα είναι ένας πολιτικός φορέας ο οποίος είναι φύση και θέση κατά του μνημονίου, των πολιτικών και των πρακτικών που είτε οδήγησαν σε αυτό είτε το συντηρούν ακόμη και σήμερα μέσω επικαιροποιημένων μνημονίων και μέσω πολιτικών πρακτικών και αποφάσεων που βλάπτουν σοβαρότατα και ανεπανόρθωτα την χώρα στο σύνολό της.
Νιώθουμε, κυριολεκτικά, ντροπή για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, για την ηθική κατάπτωση και την απόλυτη διαστρέβλωση της πολιτικής, η οποία δημιουργεί στην πλήρη απαξίωση, στην ισοπέδωση και στον μηδενισμό των πάντων.
Είναι απολύτως διακριτό και σαφές πως το παρόν πολιτικό προσωπικό, εντός ή εκτός κυβέρνησης, δεν μπορεί να διαχειριστεί και να εργαστεί υπέρ του συνόλου των εθνικών συμφερόντων.
Είναι πασιφανές πως η χώρα βιάζεται καθημερινά από επαγγελματίες πολιτικούς, οι οποίοι εργάζονται με πολιτικό ορίζοντα την προσωπική τους επιβίωση, αδιαφορώντας για το κόστος που πληρώνει η χώρα.
Ένας από τους σκοπούς αυτών των πολιτικών πρακτικών είναι και η απαξίωση της πολιτικής, η απομάκρυνση των πολιτών από την κάλπη και η παραμονή των σημερινών εξουσιολάγνων στους θώκους τους.
Περάσαμε από το περίφημο ρυπαρό απόφθεγμα του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» στο «εμείς τα τρώμε, εσείς πληρώνετε»… Δυστυχώς, όμως, ο Ελληνικός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά, βιώνει συνθήκες ενός πρωτοφανούς ψυχολογικού πολέμου, μίας μοναδικής σε έκταση και ένταση προπαγάνδας, η οποία τον καθιστά ανίκανο να αντιδράσει, αφού βρίσκεται σε καθημερινή βάση απέναντι σε νέες αποφάσεις, απέναντι σε νέα μέτρα, των οποίων η ποιότητα και η νομιμότητα είναι ευθέως αντίστροφα με όσα ορίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο όποτε συμφέρει στους κυβερνώντες, αφού αυτοί είναι που αγνοούν οποιαδήποτε δικαστική απόφαση δεν τους συμφέρει και εφαρμόζουν άμεσα όλες τις δικαστικές αποφάσεις που είναι στο… μνημονιακό πνεύμα.

Η «Νέα Ελλάδα» των πολιτών και όχι των πωλητών και των κηφήνων του κυρίου Σαμαρά, θέλει την Ελλάδα στους Έλληνες, θέλει την Ελλάδα αυτοκυρίαρχη, θέλει την Ελλάδα τοποθετημένη στην θέση που παγκοσμίως της ανήκει και όχι στην θέση του επαίτη, στη θέση της αναξιοπρέπειας στην οποία οδηγήθηκε με σχέδιο και σύστημα από τους σημερινούς συγκυβερνώντες και με τεράστια ευθύνη των κοινοβουλευτικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων.
Η "Νέα Ελλάδα" έχει σχέδιο, έχει πρόταση και λύση για όσα συμβαίνουν και μας τα παρουσιάζουν τόσο πολυσύνθετα οι υπηρέτες της κάθε Μέρκελ και του κάθε Σόιμπλε. Και αφού δεν έχουμε ανοιχτές τις πόρτες των ΜΜΕ για να διασώσουμε την δική μας ανόθευτα ελληνική πρόταση, εμείς επικοινωνούμε σε καθημερινή βάση με ανθρώπους από ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και τους γνωστοποιούμε το σχέδιο της σωτηρίας, το σχέδιο της ολικής επαναφοράς. Και δεν είναι κάτι που προσδοκούμε ότι μπορεί να γίνει, είναι ένα σχέδιο απόλυτα εφαρμόσιμο και με αποκλειστικό γνώμονα το Ελληνικό συμφέρον.

Επιστρέφοντας στην απόπειρα υποκλοπής του ονόματος «Νέα Ελλάδα» εκ μέρους του κυρίου Σαμαρά, τι θα είχατε να πείτε;

- Σας το ξαναείπα. Ο άνδρας φαίνεται από τις πράξεις του. Και η συγκεκριμένη ενέργεια δεν τιμά όχι μόνο τον κύριο Σαμαρά, αλλά το σύνολο των μελών και των στελεχών του κόμματός του. Ήταν μία ενέργεια ανέντιμη ή εάν θελήσω να την προσεγγίσω με κάποια «κατανόηση», επαρκώς μη νόμιμη. Και αυτό το στίγμα της μη νομιμότητας είναι που θα φέρει ιστορικά ο σημερινός πρωθυπουργός στο όνομά του. Όταν η χώρα επανέλθει, τότε θα είναι καταιγίδα τα όσα θα αποκαλύπτονται από την πολιτική συμμορία που σήμερα υποτίθεται ότι κυβερνά τη χώρα.

Ευελπιστώ πως οι Έλληνες πολίτες θα κατανοήσουν ότι όχι μόνο απαιτείται λύση, πως όχι μόνο αυτή η λύση έπρεπε να έχει δοθεί χθες, αλλά και πως ο χρόνος που περνά δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία έχουν εθνική μορφή και είναι άμεσα συνδεδεμένα με κάποια εθνική απώλεια, ίση σε μέγεθος με την μικρασιατική καταστροφή.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται στο Διεθνές Δίκαιο, μέσα στο οποίο ορίζεται με σαφήνεια τι είναι κράτος και πως λειτουργεί. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, με βάση τη βούληση του Ελληνικού λαού, αυτοί οι εθνικά επικίνδυνοι πολιτικοί πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους, πρέπει να χαρακτηρισθούν ως εθνικοί κίνδυνοι και πρέπει να πληρώσουν με παραδειγματικό τρόπο, προς αποφυγή μιμητών τους στο μέλλον, τα όσα έπραξαν ή αμέλησαν και τα οποία έβλαψαν το σύνολο της χώρας, ενώ δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους Έλληνες πολίτες. Χωρίς τιμωρία δεν πρόκειται να υπάρξει κάθαρση. Χωρίς ξεκάθαρες κουβέντες δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Για όσα διάστημα θα ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις ύβρεις, θα είμαστε σε θέση δούλου, ενώ η χώρα μας θα είναι μία δουλοπαροικία χρέους. Αν αυτό θέλετε εσείς, είστε ελεύθεροι να το ακολουθήσετε. Εμείς στη «Νέα Ελλάδα» είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για μία ελεύθερη Ελλάδα, για μία Ελλάδα που θα αυτοδιαχειρίζεται τον πλούτο της που μέχρι και σήμερα επιμελέστατα αποκρύπτουν οι κυβερνώντες., για μία Ελλάδα υπερήφανοι, με Έλληνες κατοίκους που θα απολαμβάνουν αυτά που η χώρα τους έχει να τους προσφέρει. Γνωρίζουμε πως ο αγώνας που δίνουμε είναι άνισος και άδικος αφού η φίμωση από τα ΜΜΕ αποτελεί πάγια τακτική του σημερινού καθεστώτος. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να δίνουμε τον αγώνα μας, υπέρ της πατρίδας, υπέρ της πίστης μας, υπέρ της οικογενείας μας, υπέρ εκείνων των ιδανικών που λειτούργησαν ως φάροι στον πολιτισμό και στις επιστήμες για ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και να νικήσουμε. Και είναι βέβαιο πως θα νικήσουμε και πως η χώρα θα ανακάμψει σε πολύ σύντομο διάστημα, εάν οι Έλληνες πολίτες αποφασίσουν να στηρίξουν πατριώτες που βγαίνουν μπροστά για την πατρίδα και όχι μαριονέτες που τοποθετούνται για την παρτίδα.

Η «Νέα Ελλάδα» και οι άνθρωποί της, λοιδωρήθηκαν κατ’ επανάληψη, λασπολογήθηκαν στον μέγιστο βαθμό, χτυπήθηκαν ανελέητα από τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Είμαστε Έλληνες και δεν μας φοβίζουν οι διάφοροι καλά αμειβόμενοι λακέδες που περιφέρονται με σκοπό να διατηρήσουν το σκοτάδι στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα. Όσο μας χτυπάνε, τόσο δυναμώνουμε. Όσο μας συκοφαντούν, τόσο μεγαλώνει το πείσμα μας για αγώνα. Η εντιμότητα είναι η σημαία μας, η αγνή αγάπη μας για την πατρίδα είναι η δύναμή μας. Αυτοί είμαστε και δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε, όσο και αν κάποιοι άλλοι αλλάζουν ιδεολογίες, πολιτικά στρατόπεδα και λογικές, επειδή προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον έναντι του συνολικού συμφέροντος, έναντι των συμφερόντων της ίδιας της πατρίδας.

Στις τάξεις της «Νέας Ελλάδας» υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι και αγωνιστές. Πολίτες με ανόθευτη την αγάπη τους γι αυτόν τον ευλογημένο τόπο, γι αυτή την πατρίδα που πολεμήθηκε όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο και που κατόρθωσε να σταθεί όρθια, όταν οι εχθροί της κατέρρεαν. Η «Νέα Ελλάδα» αποτελείται από απλούς ανθρώπους, από Έλληνες και όχι από… Σαμαράδες.

Και για να κλείνουμε το θέμα οριστικά και αμετάκλητα. Ακόμη και ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία να ήθελε να έρθει στη "Νέα Ελλάδα" δεν θα τους ανοίγαμε την πόρτα της εισόδου. Γιατί η "Νέα Ελλάδα" θέλει Έλληνες και όχι ελληνόφωνους, γιατί η "Νέα Ελλάδα" θέλει λεβέντες και όχι γιουσουφάκια. Πιστεύω πως ο κ. Σαμαράς το αντιλαμβάνεται αυτό. Αν όχι, ας προσπαθήσει...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]