Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εσύ αποφασίζεις…

Αυτή η χώρα έχει πολλά προβλήματα. Προβλήματα που κυρίως τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια μέσα στην κοινωνία, προκειμένου να την διαβρώσουν, να κάμψουν τις αντιστάσεις της, να την διαφθείρουν, να την τεμαχίσουν, να την πολτοποιήσουν και να την οδηγήσουν στο σημείο μηδενικής αντίστασης την στιγμή των εφαρμογών του πολυδιάστατου προσεκτικού σχεδιασμού ολοκληρωτικής άλωσης της Ελλάδας από τα πάσης φύσεως (εγχώρια και εισαγόμενα) λαμόγια που ονειρεύονταν την δημιουργία μιάς αποικίας χρέους η οποία θα υλοποιούσε τα αόρατα κεφάλαια και ταυτόχρονα θα εξυπηρετούσε του γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ισχυρών του πλανήτη.

Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα, το μεγαλύτερο βαρίδιο που δεν επιτρέπει την χώρα να προχωρήσει και να βγει έξω από το τέλμα, είναι ο πολιτικός της κόσμος. Όλοι αυτοί που συνέργησαν ως εμφανείς ή αφανείς εργάτες, προκειμένου να γίνει κατορθωτή η υποδούλωση της υπερήφανης Ελλάδας. Είναι όλοι αυτοί που κραύγαζαν υπέρ πολιτικών αποφάσεων που δημιουργούσαν και δεν έλυναν προβλήματα ή που σιωπούσαν ενώ διαπίστωναν την μεγάλη κατρακύλα.
Ακόμη και σήμερα, οι απόγονοί τους βρίσκονται στην τραγική (από κάθε πλευρά) κυβέρνηση Σαμαρά και ως εκ τούτου είναι απολύτως απίθανο να συναποφασίσουν σε μία διαυγή δικαστική έρευνα εναντίον των γονιών τους ή συγγενών τους πρώτου και δευτέρου βαθμού. Είναι τα βαρίδια, λοιπόν, που δεν έχουν εγκλωβίσει την Ελλάδα στον πάτο ενός ωκεανού ψεύδους, μίας αβύσσου της απάτης, ενός κατασκευασμένου λαβύρινθου παραπλάνησης και απομάκρυνσης από την αλήθεια, από την λογική, από τα αυτονόητα.

Είναι, πράγματι, μεγάλες οι ευθύνες του Ελληνικού λαού, όμως είναι τεράστιες οι ευθύνες των «ταγών», που την κρίσιμη στιγμή αποφάσισαν να υπογράψουν την προσωπική τους υποτέλεια, την πολιτική και την φυσική τους διάσωση, διαγράφοντας την ίδια τους την πατρίδα, διαγράφοντας το χρέος τους προς το Σύνταγμα και την ίδια την χώρα, επιβεβαιώνοντας έτσι την φήμη που τους ήθελε ελληνόφωνους και όχι ελληνόφρονες.

Και τι κάνουμε τώρα; Αυτή είναι η λογική ερώτηση που εκφέρει ο κοινός νους.
Τώρα είναι ώρα περισυλλογής και προετοιμασίας για τον επικείμενο αγώνα.
Τώρα είναι ώρα ομόνοιας και αδελφοσύνης, ήρεμης ανταλλαγής σκέψεων και δημιουργίας εκείνων των συνθηκών που όχι μόνο θα ανατρέψουν το εκτρωματικό πολιτικό καθεστώς, αλλά και μέσα από μία δημιουργική συμπόρευση θα σχεδιάσουν την πορεία της ανόδου, της ανάκαμψης, της ολικής επαναφοράς.
Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και δημιουργίας αμυντικών εργαλείων προς όφελος εκείνων που θα χρειαστούν βοήθεια και κυρίως –μέσα από εθνικοκεντρικές τοποθετήσεις- θα εξασφαλίσουν την δημιουργία ενός μηχανισμού που θα λειτουργήσει ως δεξαμενή σκέψης για την χάραξη μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής πολιτικής.

Είναι απολύτως βέβαιο πως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε δυνάμεις αντίρροπες από αυτές που σήμερα λειτουργούν για την καταστροφή μας. Εάν κατορθώσουμε να απεκδυθούμε από τις ασθένειες που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τους πολίτες της χώρας, τότε θα ενεργοποιήσουμε τον ιδιαίτερα δημιουργικό μηχανισμό που βρίσκεται κρυμμένος στο αίμα των Ελλήνων.

Στο χέρι μας είναι να υλοποιήσουμε την ολική μας επαναφορά, την επιστροφή της πραγματικής ελπίδας και την δημιουργία μίας σταθερά δημιουργικής πορείας.
Στο χέρι των υπευθύνων για την καταστροφή, είναι το να μας καταστρέψουν ολοσχερώς.
Σε κάθε περίπτωση εμείς αποφασίζουμε για το δικό μας αύριο. Κανένας άλλος δεν έχει την ευθύνη για όσα εμείς επιτρέπουμε να μας συμβούν…

Γεωργίου Μιχαήλ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Γέροντας Παΐσιος: Ἄν δέν ἀντιδράσουμε, θά σηκωθοῦν οἱ πρόγονοί μας ἀπό τούς τάφους. Ἐκεῖνοι ὑπέφεραν τόσα γιά τήν πατρίδα καί ἐμεῖς τί κάνουμε γι' αὐτήν;

    Τό κακό εἶναι ὅτι καί ἐκεῖνοι πού εἶχαν κάτι μέσα τους, ἄρχισαν νά ἀδιαφοροῦν, γιατί λένε: «Ἐγώ θά σιάξω τήν κατάσταση;». Τό καλό εἶναι ὅτι πολλοί ἄρχισαν νά προβληματίζονται καί νά ἀλλάζουν. Μερικοί ἔρχονται καί μέ βρίσκουν καί προσπαθοῦν νά δικαιολογήσουν ἕνα κακό ποῦ ἔκαναν προηγουμένως, γιατί ἔχουν προβληματισθεῖ.
    - Δηλαδή, Γέροντα, πρέπει πάντα νά ὁμολογοῦμε τό «πιστεύω» μας;
    - Χρειάζεται διάκριση. Εἶναι φορές ποῦ δέν πρέπει νά μιλήσουμε καί ἄλλες φορές ποῦ πρέπει νά ὁμολογοῦμε μέ παρρησία τό «πιστεύω» μας, γιατί φέρουμε εὐθύνη, ἄν δέν μιλήσουμε.
    Σ' αὐτά τά δύσκολα χρόνια ὅ καθένας μᾶς πρέπει νά κάνη ὅ,τι γίνεται ἀνθρωπίνως καί ὅ,τι δέν γίνεται ἀνθρωπίνως νά τό ἀφήνει στόν Θεό. Ἔτσι θά ἔχουμε ἥσυχη τήν συνείδησή μας ὅτι κάναμε ἐκεῖνο που μπορούσαμε. Ἄν δέν ἀντιδράσουμε, θά σηκωθοῦν οἱ πρόγονοί μας ἀπό τούς τάφους. Ἐκεῖνοι ὑπέφεραν τόσα γιά τήν πατρίδα καί ἐμεῖς τί κάνουμε γι' αὐτήν; Ἡ Ἑλλάδα, ἡ Ὀρθοδοξία, μέ τήν παράδοσή της, τούς Ἁγίους καί τούς ἥρωές της, νά πολεμῆται ἀπό τούς ἴδιους τους Ἕλληνες καί ἐμεῖς νά μή μιλᾶμε! Εἶναι φοβερό!

    http://antexoume.wordpress.com/2013/06/28/%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμοπύλες
    Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
    ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
    Ποτέ από το χρέος μη κινούντες•
    δίκαιοι κ' ίσοι σ' όλες των τες πράξεις,
    αλλά με λύπη κιόλας κ' ευσπλαχνία•
    γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
    είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
    πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε•
    πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
    πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
    Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
    όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
    πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
    κ' οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]