Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλέον δεν φτάνει μόνο η ανάπτυξη…

Πιέζουν οι Τροϊκανοί για νέα μέτρα με την κατάσταση να μην τραβάει άλλο. Η επιβολή εισφοράς «ένα τις χιλίοις» επί του τζίρου των επιχειρήσεων, που για τέταρτη φορά επαναφέρουν οι δανειστές στο τραπέζι των… «διαπραγματεύσεων», αποτελεί μέτρο σοβιετικού τύπου και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους επιχειρηματίες. Δηλαδή, άσχετα εάν μια επιχείρηση μπει μέσα ή όχι, θα έχει να πληρώνει και έξτρα εισφορά, για να καλυφθούν υποτίθεται οι μαύρες τρύπες και να πληρωθούν τα έξοδα του κράτους.

Η απόλυτη εξάρτηση της Ελλάδας από την οικονομική πολιτική της Τρόικα οδηγεί, όπως είχαμε γράψει, σ’ ένα πλήρες μπάχαλο που ήδη άργησαν πολύ να το καταπολεμήσουν με απλές κινήσεις απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, στις οποίες είχαμε αναφερθεί καιρό τώρα. Ως γνωστόν χωρίς τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, το κράτος δεν εισπράττει αρκετούς φόρους και άρα δεν είναι σε θέση να πληρώσει, μεταξύ άλλων, μισθούς και συντάξεις στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να δανείζεται εσαεί.

Το θέμα για τους «ειδικούς» δεν είναι πρωτίστως να έρθει ανάπτυξη προς ανάνηψη της χώρας, αλλά να μας δανείζουν πάλι απευθείας οι διεθνείς τοκογλύφοι από τα εικονικά κεφάλαιά τους. Στην παρούσα φάση μας δανείζουν οι λαοί, άλλοι με χαμηλότερο άλλοι με υψηλότερο επιτόκιο από αυτό που δανείζονται. Αντιλαμβάνεστε ότι το παιχνίδι είναι στημένο, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλον τον κόσμο. Εδώ γίνονται ομολογουμένως τα πειράματα. Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα κράτη χρωστάνε, δανείζονται για να πληρώνουν τα έξοδά τους και εν τέλει μένουν με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Το σύστημα είναι έτσι οργανωμένο, ώστε να χρωστούν όλοι της Μιχαλούς και ακολούθως να εκβιάζονται για να εφαρμόζουν πολιτικές παγκοσμιοποίησης. Μόνο η Ρωσία χρωστάει λίγα, η οποία, όπως σας γράψαμε, τον τελευταίο καιρό πιέζεται πολύ από τα διεθνή συμφέροντα να υποχωρήσει σε πολλά επίπεδα.

Έχουμε φτάσει κοντά στο σημείο μηδέν και όσοι δεν το βλέπουν, να αγοράσουν γυαλιά. Κάθε ενέργεια μείωσης του κράτους είναι μεν σωστή, αλλά κάπως πρέπει να βγουν τα χρήματα για να πληρώνονται τα δημόσια έξοδα και να παρέχονται βασικά αγαθά στους πολίτες, τα οποία εδώ και χρόνια χρηματοδοτούνται από τους φόρους και τις εισφορές των ίδιων. Καλά ακούσατε: Δεν έχουμε ούτε δωρεάν παιδεία ούτε δωρεάν υγεία. Όλα τα πληρώνει ο λαός (λειτουργικά έξοδα, μισθοί-συντάξεις εκπαιδευτικών, γιατρών, φως νερό τηλέφωνο για νοσοκομεία, σχολεία κτλ.) μέσω εισφορών στα ταμεία. Το κράτος δεν προσφέρει τίποτα «τσάμπα», όπως «φημολογείται». Ας σηκώσουν οι κυβερνώντες τουλάχιστον ανάστημα στους δανειστές, προκειμένου να πέσουν οι φόροι και να μην παρθούν νέα μέτρα.

Η όποια ανάπτυξη τώρα, θα καλύψει απλά έξοδα του κράτους. Ακόμα και ένα παιδάκι όμως καταλαβαίνει, ότι αποπληρωμή του χρέους (300 δις) αποκλείεται να γίνει, πόσο μάλλον με τον ρυθμό που κινούνται τα πράγματα. Στην Αθήνα συνεπώς οφείλουν να ζητήσουν διαγραφή του χρέους ή έστω ενός μεγαλύτερου κομματιού του, κάτι που προτείνουν άλλωστε αρκετοί πρωταγωνιστές της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής. Κατά αυτόν τον τρόπο το διεθνές περιβάλλον θα έχει μια πιο φυσιολογική σχέση με την Ελλάδα, αφού είναι αλλιώς να χρωστάς λιγότερο. Οι έμπειροι οικονομολόγοι καταλαβαίνουν τι εννοούμε…

Η χώρα παραμένει οικονομικά οργανωμένη σε σοβιετικά πρότυπα, ενώ η τωρινή κυβέρνηση είναι δήθεν φιλελεύθερη. Που να έρθουν δηλαδή και οι κατ’ όνομα. Η μαθηματική λογική πρέπει να πρυτανεύσει άμεσα, ειδάλλως…

Πηγή ΠΥΓΜΗ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειναι προσχεδιασμενη η διαλυση και η Εθνοκτονια μας .
    Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια για αγριους και προσκυνημενους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]