Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ημέρα οργής με σκληρές εντολές


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

«Τι θα ειπωθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου;» Αυτό είναι το ερώτημα που ζητά απάντηση, αφού χθες τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η γερμανική πλευρά κατέβασαν τον πήχη των προσδοκιών. Από τη μεριά του βέβαια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που τις τελευταίες 48 ώρες έχει πυκνώσει τις συνομιλίες του με τους υπουργούς του, θεωρεί ότι, παρουσιάζοντας σημείο-σημείο τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και τα μέτρα που πρόκειται να πάρει, θα διασφαλίσει την πολυπόθητη δόση των 31,5 δισ. Ευρώ.

Παράλληλα θέλει να διαφυλάξει την εικόνα της χώρας, μια και πιστεύει ότι μία εικόνα φλεγόμενης Αθήνας θα προσφέρει τα χείριστα στην προσπάθεια που γίνεται. Γι’ αυτό και στις απανωτές συσκέψεις συνεχώς επαναλάμβανε ότι όλες οι διαδηλώσεις, όλες οι διαμαρτυρίες είναι σεβαστές, φτάνει να είναι ειρηνικές.

Ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να αναδείξει τους συμβολισμούς της επίσκεψης, θα υποδεχτεί την κυρία Μέρκελ όπως της αρμόζει. Γι’ αυτό και θα πάει ο ίδιος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να καλωσορίσει είναι στη Αθήνα τη Γερμανίδα καγκελάριο στις 13.30.

Στις 14.15 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ στην οποία ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να θέσει το θέμα της αποδέσμευσης της δόσης και το ζήτημα της επιμήκυνσης. Στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση των αντιπροσωπιών και γεύμα εργασίας. Μετά θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κυρίας Μέρκελ. Επειτα η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θα «κλείσει» τον κύκλο των συναντήσεών της με την παρουσία της στο «Hilton», όπου θα υπάρχει ελληνογερμανικό forum επιχειρηματιών. Φεύγοντας φαίνεται ότι θα έχει αφήσει τον «καυτό φάκελο» με τη λάθος συνταγή και τα υπόλοιπα καταστροφικά μέτρα.

Εντονο παρασκήνιο όμως υπήρξε και για την ενδεχόμενη παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη σε κάποια φάση των συνομιλιών. Ο πρωθυπουργός μάλιστα επικοινώνησε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη και τον ρώτησε εάν θα ήθελε να συμμετάσχει είτε στις συναντήσεις των αντιπροσωπιών είτε στο γεύμα εργασίας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. εμφανίστηκε αρνητικός σε αυτήν την προοπτική. Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο και τον ενημέρωσε για την άρνηση του κ. Κουβέλη να παραστεί.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Κουβέλη, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. να παραστούν μαζί στο γεύμα. Ωστόσο μετά την επίμονη άρνηση του κ. Κουβέλη ακολούθησαν διαβουλεύσεις και τελικά ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να παραστεί ούτε στις συναντήσεις των αντιπροσωπιών ούτε και στο γεύμα εργασίας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει ενημέρωση τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Κουβέλη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την αναχώρηση της κυρίας Μέρκελ από την Αθήνα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]