Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένοπλη επίθεση σε φυλάκιο στα σύνορα Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου

Τρίτη κατά σειρά ένοπλη επίθεση μέσα σε έξι μήνες σε φυλάκιο της μεθορίου Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου

9 Οκτωβρίου

Αργά χθες το βράδυ άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στο χωριό Ντομπρόσιν, στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Βράνιε ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί η KFOR για τις επιθέσεις.

Είναι η τρίτη φορά που το συγκεκριμένο αστυνομικό φυλάκιο γίνεται στόχος επίθεσης ενόπλων τους τελευταίους έξι μήνες. Οι προηγούμενες δύο επιθέσεις έγιναν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων TANJUG.

Το χωριό Ντομπρόσιν έχει 760 περίπου κατοίκους και  απέχει 16 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2000 ιδρύθηκε εκεί ο αυτοαποκαλούμενος "Απελευθερωτικός Στρατός του Πρέσεβο, της Μεντβέντια και του Μπουζανόβατς".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]