Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα βλέμματα στραμμένα στην Αθήνα


Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, που αναμένεται να καλύψουν με συνεχείς ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη δημοσιεύονται ρεπορτάζ και φωτογραφίες για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ελληνική πρωτεύουσα ενόψει της άφιξης της Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τις αντιδράσεις των συνδικάτων.

Στις προσδοκίες από την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται το γερμανικό Spiegel. Στο άρθρο του σχολιάζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται σε μια αποστολή που δεν μπορεί να εκπληρώσει, καθώς οι Έλληνες προσδοκούν σε δηλώσεις αλληλεγγύης και συμμαχίας, ίσως και σε υποσχέσεις για εξοικονόμηση περισσότερων χρημάτων. Συγκεκριμένα το Spiegel γράφει πως με την επίσκεψή της στην Ελλάδα η καγκελάριος θα επιδείξει την αλληλεγγύη αλλά και τη δύναμή της, ενώ μόνο η Γερμανία μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών δαπανηρών, εναλλακτικών λύσεων: ένα νέο κούρεμα, ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ή και τα δύο.


«Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει η Wall Street Journal, η οποία κάνει ευρεία αναφορά και στο χθεσινό συλλαλητήριο την πλατεία Συντάγματος. Στο ρεπορτάζ συγκρίνονται τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί με αυτά τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.


«Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο του το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη. «Στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της», προστίθεται στο ρεπορτάζ

Το BBC κάνει λόγο για τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. «Αναλυτές λένε ότι πολλοί Έλληνες "βλέπουν" την κ.Μέρκελ ως τη συγγραφέα της λιτότητας» τονίζει.


Στη Γαλλία το France 24, κάνει λόγο για «συναγερμό στην Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ», περιγράφει αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομία και την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια, για ήρεμες και ειρηνικές διαδηλώσεις. «Η Μέρκελ είναι μία μισητή φιγούρα στην Ελλάδα και συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στο λαό η κυβέρνηση, ενώ απεικονίζεται σε διάφορες γελοιογραφίες σαν τον Αδόλφο Χίτλερ» αναφέρει.

Για «κόκκινο συναγερμό» κάνει λόγο και το ιταλικό πρακτορείο Ansa προσθέτοντας: «τεταμένο το κλίμα στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ». Τονίζει, μάλιστα, ότι παρά την απόφαση για απαγόρευση των κινητοποιήσεων, το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει κανονικά.

«Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα» αναφέρει η Welt.

Τα γερμανικά ΜΜΕ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την χρονική στιγμή που επέλεξε η Γερμανίδα καγκελάριος, προκειμένου να επισκεφθεί τη χώρα μας. «Αρχικά θα παραμείνει μυστικό της κυρίας Μέρκελ, γιατί τολμά να πάει στην "μητέρα της ευρωκρίσης" τη δεδομένη χρονική στιγμή, την οποία απέφευγε για πολύ καιρό και στην οποία δεν πρόκειται να ακούσει καλές ειδήσεις» έγραψε χθες η συντηρητική Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]