Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξώδικη διαμαρτυρία στην Αστυνομία και στην Γερμανική Πρεσβεία

 

Σε σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν απόφασης του προέδρου Πάνου Καμμένου, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

  1. Η επίδοση μέσω δικαστικού επιμελητή εξώδικης διαμαρτυρίας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Τέντε, σύμφωνα με την οποία το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταγγέλλει αιτιολογημένα και στοιχειοθετημένα ως παράνομη την χθεσινή απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε ο ΓΑΔΑ, ενώ γνωστοποιείται επίσης ότι θα ασκηθεί κάθε συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα.
  1. Η επίδοση από τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ψηφίσματος, το οποίο έχει αποδέκτη το γερμανικό λαό.
Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
Συγκεντρωνόμαστε έξω από τη γερμανική πρεσβεία, ανήμερα της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ που συμπίπτει με τη μαύρη επέτειο βομβαρδισμού της Αθήνας το 1944 από τη Λουτβάφε και τρεις μέρες πριν την επέτειο της 12ης Οκτωβρίου 1944, ημέρα αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων του Γ’ Ράϊχ από την Αθήνα, με σκοπό όχι την ένταση ή την αντιπαλότητα, αλλά για να απευθυνθούμε με αυτό το ψήφισμά μας στο γερμανικό λαό. 

Οι πολίτες της Γερμανίας τελούν υπό την επήρεια των παραπλανητικών μηνυμάτων που τους μεταδίδουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες η κυβέρνηση των κκ. Μέρκελ, Ρέσλερ, Σόϊμπλε, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ που έχουν βρει ως βάση έκφρασης του λαϊκισμού τους και των προφανών σκοπιμοτήτων τις οποίες υπηρετούν, μία εντατική και σκόπιμη ανθελληνική προπαγάνδα. Ανθελληνική προπαγάνδα αποτελεί ο μύθος των δήθεν τεμπέληδων Ελλήνων, οι οποίοι απολαμβάνουν τα χρήματα για τα οποία εργάζονται σκληρά άλλοι λαοί και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, τους αξίζει να υποφέρουν. 

Έρευνα του ΟΟΣΑ για την περίοδο 2008-2010 αναφέρει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δούλεψαν 2.121 ώρες κατά ετήσιο μέσο όρο, ενώ οι Γερμανοί 1.412, με τη διαφορά στην υψηλότερη παραγωγικότητα των Γερμανών να αποδίδεται στο βιομηχανικό χαρακτήρα της Οικονομίας τους και στο επίπεδο ειδίκευσής τους στην απασχόληση. Αλλά και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit παραδέχθηκε σε δημοσίευμά της τον περασμένο Αύγουστο ότι ο μέσος Έλληνας εργάζεται 44 ώρες την εβδομάδα και δικαιούται 23 ημέρες άδεια τον χρόνο, όταν ο μέσος όρος εργασίας των Γερμανών είναι 41 ώρες, με 30 ημέρες ετήσια άδεια. Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες πράγματι υποφέρουν. 

Από την αρχή της κρίσης έως σήμερα και πάντως πριν την επιβολή των νέων μέτρων, μισθοί και συντάξεις έχουν πέσει κατά 35%, ενώ με την αύξηση της φορολόγησης μαζί με τα λεγόμενα χαράτσια, η πραγματική μείωση του εισοδήματος φθάνει στο 50%. Η ύφεση κυμαίνεται κοντά στο 7%, η ελληνική αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, η επίσημη ανεργία φτάνει στο 25% και των νέων ανθρώπων στο 50%, 3.500 οικογενειάρχες έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 450.000 παιδιά υποσιτίζονται σε καθημερινή βάση. 

Προπαγάνδα είναι επίσης ότι στηρίζοντας την Ελλάδα, η Γερμανία χάνει χρήματα. Εξάλλου πρόσφατα ο Χέλμουτ Σμιντ είπε ότι η Γερμανία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Πάνω στον προβληματισμό τους για την διάρκεια και την έκταση της διεθνούς οικονομικής αστάθειας, υπάρχουν επενδυτές που βλέπουν τα γερμανικά ομόλογα ως καταφύγιο και έτσι, επιδιώκουν να τα αγοράσουν έστω και αν το επιτόκιο είναι μηδενικό ή αρνητικό. 

Με άλλα λόγια, η Γερμανία, εκμεταλλευόμενη την κρίση, δανείζεται τσάμπα και στη συνέχεια δανείζει τους εταίρους της με επιτόκια τα οποία, ακόμη και αν ελέγχονται ως προς το ύψος τους, αποδίδουν υψηλά κέρδη. Μόνο από την κρίση που εξελίσσεται με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα, η Γερμανία έχει κερδίσει μέχρι στιγμής περίπου 68 δισ. ευρώ. Να θυμίσουμε επίσης, ότι ανέκαθεν ένα διόλλου ευκαταφρόνητο αναλογικά μέρος της παραγωγής της γερμανικής βιομηχανίας, ειδικά στον τομέα της παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, οπλικών συστημάτων και ειδών κατανάλωσης κατευθυνόταν στην Ελλάδα, ενώ εύφορο έδαφος για επικερδείς επενδύσεις είχε βρει εντός των ελληνικών συνόρων ένας μεγάλος αριθμός γερμανικών ομίλων. 

Ταυτόχρονα, οι φορείς της ανθελληνικής προπαγάνδας δεν αναφέρουν το παραμικρό για το χρέος που έχει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα ως προς το υπόλοιπο της οφειλής του καταναγκαστικού δανείου στο οποίο υποχρέωσε την χώρα μας η κατοχική διοίκηση στις 14 Μαρτίου 1942 προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις του Ρόμελ στη Βόρεια Αφρική. Το υπόλοιπο του δανείου υπολογίζεται στα 54 δισ. ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους από τη στιγμή που κατέστη υπερήμερο. Μιλάμε για μία οφειλή απολύτως μετρήσιμη, πραγματική και απαιτητή, για την οποία η σημερινή Γερμανία, ως διεθνής νομική συνέχεια του τότε καθεστώτος, έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί. Κάτι, που έχει ήδη κάνει η Ιταλία. Θυμίζουμε επίσης ότι ανοικτή εκκρεμότητα έχει αφήσει η Γερμανία και ως προς τις συνολικές επανορθώσεις σχετικά με τις ζημίες που υπέστη η Ελλάδα κατά την διάρκεια της Κατοχής, οι οποίες υπολογίζονται στα 108 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους. Τέλος, προπαγάνδα είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί διεφθαρμένη χώρα. 

Η αλήθεια είναι ότι διεφθαρμένο έχει υπάρξει ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος που έχει ασκήσει εκτελεστική εξουσία. Και συμμέτοχοι και συνέταιροι σε αυτή τη διαφθορά, έχουν υπάρξει κατά κύριο λόγο οι μεγάλοι ξένοι και εγχώριοι προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι αλλοτρίωσαν ανθρώπους και συνειδήσεις με τα χρήματα που πρόσφεραν υπό τη μορφή δωροδοκίας προκειμένου να αναλαμβάνουν αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις εκτέλεσης έργων. 

Ο ελληνικός λαός ζητά την κάθαρση. Θέλει τους ενόχους στη φυλακή. Είναι ντροπή για την κ. Μέρκελ και την κυβέρνησή της να προσφέρουν άσυλο στον τέως επικεφαλής της Siemens Hellas, φυγόδικο της Ελληνικής Δικαιοσύνης σήμερα, Μιχ. Χριστοφοράκο και να του επιτρέπουν να κρατά στη Γερμανία ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα των ονομάτων των Ελλήνων πολιτικών και υπαλλήλων που δωροδοκήθηκαν. Εκτός και αν με αυτό τον τρόπο η κ. Μέρκελ κρατά όμηρους των διαθέσεών της τους επικεφαλής των δύο ελληνικών κομμάτων που κυβερνούν από το 1974 μέχρι σήμερα, αφού είναι δεδομένο ότι μέσα στη λίστα υπάρχουν επιφανή στελέχη τους. 

Κλείνοντας, καλούμε ξανά το γερμανικό λαό να ξεφύγει από τον ιστό της προπαγάνδας και της παραπλάνησης, να κατανοήσει την αλήθεια, να διασθανθεί το δράμα που περνούν οι Έλληνες, όπως εξάλλου και οι άλλοι λαοί του ευρωπαϊκού νότου και να σταθεί αλληλέγγυος. 
Η Ευρώπη της συνένωσης και της φιλίας των λαών δεν στηρίζεται σε καμιά διαίρεση μεταξύ πατρικίων και πληβείων, δεν επιτρέπει να πλουτίζει ο ένας πάνω στην πλάτη του άλλου, ούτε και χτίζεται με τους πρέσβεις των δογμάτων ενός νέου επεκτατισμού και επικυριαρχίας ή με τους νεοφιλελεύθερους εκφραστές των συμφερόντων των τραπεζιτών και του παρασιτικού κεφαλαίου. 
Ο Κόνραντ Αντενάουερ, στο πλαίσιο της αντίληψής του για μία Ευρώπη που ήταν «όνειρο ολίγων, αλλά ελπίδα για τους πολλούς», είχε υποστηρίξει ότι «η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο αν αναμορφωθεί ως κοινότητα των λαών, μέσα στην οποία καθένας τους θα προσφέρει την αναντικατάστατη συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή οικονομία, την κουλτούρα, τη δυτική σκέψη, τη λογοτεχνία και τη δημιουργικότητα». 
Γι’ αυτό το λόγο, εν αντιθέσει με την κ. Μέρκελ σήμερα, επιφανείς ηγέτες όπως οι Βίλυ Μπραντ, Χέλμουτ Σμιντ, Χέλμουτ Κολ στήριξαν την Ευρωπαϊκή Ελλάδα ακόμη και σε στιγμές που οι αντικειμενικές προϋποθέσεις δεν το δικαιολογούσαν απολύτως, αντιλαμβανόμενοι την ιστορική προσφορά και την γεωπολιτική σημασία της χώρας μας για ολόκληρη την ήπειρό μας και το δυτικό κόσμο. Ευχόμαστε ο γερμανικός λαός να εμπνευστεί μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις τέτοιων ηγετών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αυτό να μεταφραστεί στα Γερμανικά και να σταλεί στα Γερμανικά Μπλογκς για να μάθουν οι Γερμανοί την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]