Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άνγκελα στη χώρα των... πειραμάτων



Συνθήκες εργαστηρίου έχουν διαμορφωθεί για την επίσκεψη της Μέρκελ – άλλωστε η χώρα αποτελεί πειραματόζωο της ευρωζώνης κατά τις κατηγορίες που εξαπολύει στις τοποθετήσεις του ο Τσίπρας και πολλοί άλλοι ακόμη, εγχώριοι και ξένοι αρθρογράφοι, αναλυτές, πολιτικοί, κλπ.

Έτσι η υψηλοτάτη δεν θα εκτεθεί στη δημοκρατική βάσανο της λαϊκής διαμαρτυρίας – τουλάχιστον αυτή ήταν η επιθυμία και η προσπάθεια της … τοπικής κυβέρνησης, που άφησε τελικά δυο λωρίδες για να ξεθυμάνει το πόπολο, υπό το στενό μαρκάρισμα των ΜΑΤ. Η ίδια θα περάσει από άδειους δρόμους, αποκλεισμένους.

(Φήμες ότι με την αναχώρησή της θα μας αφήσει ένα κέρινο ομοίωμα προς πάσα χρήση και κατά προτίμηση για λαϊκό προσκύνημα με την αρωγή των εναπομεινάντων ψηφοφόρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, διαψεύδονται ως ανακριβείς από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες που με νόημα παρατηρούν ότι «δεν είμαστε και Βόρεια Κορέα»).

Η Μέρκελ έρχεται σε μια στιγμή όπου τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ταυτίζονται με τη στήριξη  του Σαμαρά (τα άλλα χρήσιμα χαρτιά του ίδιου κλίματος έχουν καεί) και τη διατήρησή του στην κυβέρνηση.

Εν ολίγοις, την ώρα που διάφοροι μας προειδοποιούν για πραξικοπήματα που δεν έγιναν κατά της «θεάρεστης» κυβέρνησης αναδεικνύεται με εκκωφαντικό τρόπο πόθεν πηγάζει η «νομιμοποίηση» και η εξουσία Σαμαρά. Ανοιχτά και χωρίς κανένα πρόσχημα, απέναντι στους μισοηττημένους, μισοεξεγερμένους υπήκοους αυτής της χώρας, ο πρωθυπουργός της ζητάει σε κοινή θέα τη στήριξη της γερμανικής ηγεσίας. Στήριξη, η οποία αντιστοιχεί κυρίως σε μια κίνηση «υψηλού συμβολισμού», δηλαδή μια δήλωση, μια διατύπωση, μια αναμνηστική φωτογραφία με εύγλωττη τη γλώσσα του σώματος, κ.λπ. η οποία θα υπονοεί «πολιτική λύση» στο τρέχον αδιέξοδο, και με την προϋπόθεση ότι τα γνωστά κορόιδα που διαμαρτύρονται λίγο παραπέρα, θα ματώσουν λίγο παραπάνω απ’ όσο αντέχει η καρδιά της Μέρκελ.

Ως εκ τούτου η Μέρκελ έρχεται σε μια χώρα κατεστραμμένη ήδη από την εφαρμοζόμενη πολιτική της. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί αναγκαίο κακό καθώς θα συνοδευτεί στο εγγύς μέλλον από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις, παρόλο που τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν κα ξανατελειώνουν από τον Ιούνιο (και ω του θαύματος, δεν έχει γίνει καμιά Αποκάλυψη, απλώς καταρρέουμε με κανονικούς ρυθμούς). Είναι όμως πολλοί περισσότεροι εκείνοι που πιστεύουν ότι από μια καθημαγμένη χώρα σαν την Ελλάδα η Μέρκελ έρχεται να πάρει κι άλλα. Δηλαδή, μέτρα και μπίζνες.

Την ώρα της επίσκεψης λοιπόν - που θα έχει και ολίγον δράμα του τύπου «ματώνει η καρδιά μου αλλά σφίξτε τα δόντια για να παραμείνετε στο ευρώ» - ο πολίτης αυτής της χώρας μαθαίνει τι θα του κοστίσει η «στήριξη» Μέρκελ:
ότι μέσα στο 2013 θα επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου, επωμιζόμενος νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, άμεσες και έμμεσες, όταν η ανεργία θα φτάσει στο 30%
ακούει για μέτρα όπως ότι θα πρέπει να δουλεύει δύο επιπλέον χρόνια στην καθοδική φάση της ζωής του (αύξηση ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67) μόνο και μόνο για τις εισπρακτικές ανάγκες των δανειστών, για να βγουν 449 εκ. ευρώ, ή ότι θα περικοπούν οι πενιχρές συντάξεις του ΟΓΑ, γιατί κοτζάμ τρόικα έχει ανάγκη τα 30 ευρώ του συνταξιούχου. Kαι τα «βουτάει» με τις ευλογίες της κυβέρνησης μαζί με τη δυνατότητα να έχει φάρμακα, δαπάνη που περικόπτεται περαιτέρω. Περί τα 330 εκ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές στα φάρμακα, όταν οι εφοπλιστές καλούνται να πληρώσουν φόρο που συνολικά θα αποφέρει 100 εκ. ευρώ!

Κι όλα αυτά επειδή δεν γίνεται αλλιώς. Για τη Μέρκελ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]