Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο σύγχρονος Νέρωνας


Έγινε και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον αρχιυπάλληλο της τρόικας που ακούει στο όνομα Γιωργάκης.

Όπως ξέρουμε και από τις προηγούμενες ανάλογες συναντήσεις η ουσία του περιορίζεται στα τηλεοπτικά πλάνα.

Ο Αντωνάκης ο μνημονιακός με άλλο μίγμα όπως είχε ήδη πει διαφωνεί στο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά συμφωνεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Καλά, ο ίδιος λέει ότι πρέπει να το δούμε το θέμα και καλά αναπτυξιακά, αλλά έστω και με αστερίσκους άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος λέει το «ναι».

Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε ρίξει τον επίτιμο για την πώληση ...
ενός ΟΤΕ.

Διαλέξτε την εκδοχή που σας αρέσει

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε δύο πράγματα για να πάρουμε την πέμπτη δόση. Το ένα είναι να ξεπουλήσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει (εξαιρούνται από την πώληση οι υπουργικές καρέκλες) και το άλλο είναι να πάρει από την τσέπη των μισθωτών και των συνταξιούχων όλο το χρήμα.

Βασικά στο τέλος, για να γλυτώσουμε και από την γραφειοκρατία, ότι εισοδήματα έχουμε από μισθούς ή συντάξεις θα πηγαίνουν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό της τρόικας.

Και αν παρ΄ ελπίδα μας βρεθούμε με κανένα ευρουλάκι στην τσέπη θα καραδοκεί ο Παπακωνσταντίνου να μας το πάρει με αυξήσεις στο ΦΠΑ, στους ειδικούς φόρους (και όσα προϊόντα δεν έχουν ειδικό φόρο θα αποκτήσουν για να μην νιώθουν μειονεκτικά) και φυσικά με την κατάργηση του αφορολόγητου των 12 χιλιάδων.

Θα εξαιρεθούν λέει οι συνταξιούχοι. Γιατί ένας συνταξιούχος δεν μπορεί να επιβιώσει με 9 χιλιάδες το χρόνο για να τον φορολογήσουμε κιόλας. Ενώ ένας μισθωτός ζει άνετα με αυτό το ποσό.

Είναι πιο νέος και αντέχει. Εκτός και αν το επιχείρημα είναι ότι ο μισθωτός θα μπορέσει να κάνει και μια δεύτερη δουλειά. Λες και θα υπάρχει και η πρώτη.

Αφού το μνημόνιο απέτυχε ας εκδικηθούμε τους πολίτες που δεν πέθαναν σε αυτόν τον ένα χρόνο. Οι ανθέλληνες.

Το μόνο αρνητικό που βρήκε ο υπάλληλος της τρόικας στο υπουργείο οικονομικών, Παπακωνσταντίνου, είναι ότι η κυβέρνηση δεν πήγαινε πολύ γρήγορα.

Κοίτα να δεις σύμπτωση. Και ο Καραμανλής το ίδιο έλεγε. Ότι οι πολίτες τον κατηγορούσαν που δεν τους «πήδαγε» πιο γρήγορα. Και αυτό το βίτσιο το έχουν ακόμα. Οι πολίτες.

Ακόμα και μετά από τον άγριο βιασμό κατηγορούν τον Παπακωνσταντίνου γιατί δεν κάνει πιο γρήγορα.

Αλλά μάλλον ο υπουργός (λέμε τώρα) δεν κατάλαβε. Όταν φωνάζουμε «γρήγορα» στην κυβέρνηση δεν εννοούμε πάρτε μας και άλλα μέτρα γρήγορα αλλά ξεκουμπιστείτε γρήγορα.

Αφού λοιπόν ξεπουλήσουμε την Ελλάδα θα πάρουμε την επόμενη δόση. Μετά από τρεις μήνες, για να ξαναπάρουμε την δόση μας θα σκεφτούμε κάποιο άλλο έγκλημα για να κάνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι και τα πρεζάκια για την δόση τους οδηγούνται στην παραβατικότητα.

Ο Δημαράς σήκωσε πανό έξω από την βουλή. Αν δεν βάλει και αντίσκηνο ώστε να μείνει εκεί μέχρι να δικαιωθεί δεν έχει νόημα.

Έχει δίκιο που λέει ότι δεν τον παίζει ο Γιωργάκης. Αλλά επί της ουσίας και να τα λέγανε, εκτός από μια φωτογραφία που θα έβαζε στα γραφεία του κόμματος δεν θα κέρδιζε και τίποτε άλλο.

Άντε στην καλύτερη και ένα τηλεοπτικό πλάνο.

Ο Τσίπρας είπε στον Γιωργάκη να σηκωθεί, να φύγει. Βέβαια όσο ο λαός ανέχεται αυτόν τον βιασμό και το ξεπούλημα ο Γιωργάκης (κατ΄ εντολή;) θα παραμείνει γαντζωμένος στην αντιεξουσιαστική του καρέκλα.

Και ως σύγχρονος Νέρων θα απολαμβάνει τα αποτελέσματα του έργου του.

(Το 1ο μοντάζ από Γρέκι)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ...

    1. ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    2. ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

    3. ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

    4. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    5. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ.

    6. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

    7. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ '75, ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    8. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.

    9. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.


    ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ, ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ, ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΕΙΝΑΙ "ΑΝΟΙΧΤΟΣ" ΣΤΑ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ"
    (ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!)
    ,ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ,
    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ,
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ
    ...... ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ...

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,
    ... ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ... ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;

    Μήπως είναι καιρός γιά αλλαγή της υπάρχουσας δομής πολιτικών συσχετισμών και του νυν πολιτικού συστήματος; Μήπως είναι καιρός γιά την επεξεργασία κάποιας πρότασης με στόχο την προσομοίωση τουλάχιστον κάποιας αντιπροσώπευσης;

    Ένα ελάχιστο δηλαδή στοιχείων αντιπροσώπευσης, που θα υποχρεώνουν την πολιτική τάξη να συνεκτιμά το κοινό συμφέρον και την βούληση της κοινωνίας σε πολιτικές αποφάσεις. Ένα ελάχιστο!

    Δεν είναι καν λύση το να διαδηλώνουμε σε εκδηλώσεις-διαμαρτυρίες, γιά να αναγκάσουμε το νυν πολιτικό σύστημα να συμπεριφερθεί όπως εμείς θέλουμε. Λύση είναι να συγκεντρωθούμε με πρόταση και να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν το πολιτικό συστημα, την υπάρχουσα δηλαδή δομή των πολιτικών συσχετισμών στο νυν πολιτικό σύστημα, γιά να γίνει το σώμα των πολιτών μέρος του νέου πολιτικού συστήματος και να συν-αποφασίζει με την ιδιότητα του εντολέα.

    Μήπως είναι καιρός γιά τον ελληνικό λαό να πάψει να είναι ο εντολοδόχος και να γίνει ο εντολέας-ιδιοκτήτης του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα; Μήπως είναι καιρός η όποια κυβέρνηση να είναι εντολοδόχος του εντολέα ελληνικού λαού;

    Μήπως είναι καιρός γιά ένα τέλος στις εκδηλώσεις-διαμαρτυρίες χωρίς στόχο; Μήπως είναι καιρός γιά την νομική και νόμιμη πράξη αλλαγής του πολιτικού συστήματος σε ένα πολιτικό σύστημα πραγματικής αντιπροσώπευσης;

    Τι να τα κάνουμε τα δημο-ψηφίσματα όταν δεν υπάρχει καν πραγματικός δήμος πραγματικών πολιτών στην Ελλάδα; Ως πότε θα είμαστε υπήκοοι με ελληνική ιθαγένεια;

    Φτάνει πιά! Καιρός να γίνουμε Έλληνες πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαι στο σπίτι σου και χρωστάς. Ανθρωπος είσαι. Ερχεται και σου λέει. Αφου χρωστάς κάτσε να σε γαμήσω. Αφου σε γαμήσει φεύγει. Επειδή αντιστέκεσαι βρίσκει μερικούς να σε κρατάνε. Εσυ μετά βγαίνεις βόλτα και τους βλέπεις μεταξυ των άλλων συνανθρώπων σου να κυκλοφορούν.

    Ερώτηση κρίσης; Τι κάνεις;
    Δημοψηφισμα.Επιλεξτε απο τα παρακάτω.
    α. Βάζεις νταβατζήδες και τους πλακώνουν
    β. Τους πλακώνεις στο ξύλο με κίνδυνο να σε μηνύσουν
    γ. Τους καταγγέλεις στη αστυνομία για να τους πιάσουν
    δ. Δεν ξέρω/δεν απαντω αν και πονά ο κώλος μου
    ε. Αλλο(συμπληρώστε τη λίστα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα είναι σίγουρο δεν τους ξαναψηφίζεις. Εκτος αν σου άρεσε η εμπειρία. Ανθρωπος είσαι.

    Τωρα το οτι χρωστάς, χρωστάς. Θα δούμε τι θα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]