Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Εθνικόν διάγγελμα»!

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου προέβη, χτες, στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Εμπρός λοιπόν!

Ελάτε να ζήσουμε αγαπημένοι!

Ελάτε να ζήσουμε αδελφωμένοι!

Το είπε και ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ: "Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε"!

Ελάτε επομένως να "συνεννοηθούμε"!

Ελάτε να υπηρετήσουμε το υπέρτατο χρέος της "συναίνεσης"!

Να τα βρούμε! Τι έχουμε να χωρίσουμε; Αλλωστε, "όλοι μαζί τα φάγαμε"!

Ολοι την ίδια "πατρίδα" έχουμε! Μην κοιτάτε που μερικοί τα 600 δισ. ευρώ των καταθέσεών τους τα έχουν βγάλει στην Ελβετία. Τι Κοζάνη, τι Λοζάνη!

Ολοι στον ίδιο τόπο ζούμε! Μην κοιτάτε που μερικοί έχουν τις "οφ σορ" εταιρείες τους στα νησιά Καϊμάν. Να τους δώσουμε κίνητρα να τις φέρουν στη Λέρο οι άνθρωποι.

Ολοι για την ίδια "χώρα" αγωνιούμε. Μην κοιτάτε που της βάζουμε "πωλητήριο". Θα πιάσουμε καλή τιμή! Είναι για το καλό σας (κοπρίτες)! Το λέει και η τρόικα.
Ελάτε, λοιπόν.

Ο πρωθυπουργός, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, όλοι εμείς οι πρόθυμοι να σας "σώσουμε", σας καλούμε να ενωθούμε. Για την "Ελλάδα"!

Δεν είναι ώρα για διαχωρισμούς. Τι πάει να πει ότι ο ένας είναι εργάτης κι ο άλλος βιομήχανος; Ενα πράμα είμαστε όλοι: Βιομήχανοι και εργάτες. Εφοπλιστές και αγρότες. Τραπεζίτες και συνταξιούχοι. Εργολάβοι και άνεργοι.

Ελληνίδες - Ελληνες: Το "Εθνος" μας καλεί! Και σκεφτείτε το καλά: Τι έχουμε, τελικά, να μοιράσουμε (πέρα από τις συντάξεις σας, τους μισθούς σας, τη ζωή σας, τα όνειρά σας); Είναι "εθνικό" καθήκον!».

Προφανώς, οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Πεταλωτή είναι φανταστικές.

Προφανώς, οι παραπάνω «δηλώσεις» είναι πραγματικές...

Μοντάζ Γρέκι


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ...

    1. ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    2. ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

    3. ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

    4. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    5. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ.

    6. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

    7. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ '75, ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    8. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.

    9. ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.


    ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ, ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ, ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΕΙΝΑΙ "ΑΝΟΙΧΤΟΣ" ΣΤΑ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ"
    (ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!)
    ,ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ,
    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ,
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ
    ...... ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ...

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,
    ... ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ... ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;

    Μήπως είναι καιρός γιά αλλαγή της υπάρχουσας δομής πολιτικών συσχετισμών και του νυν πολιτικού συστήματος; Μήπως είναι καιρός γιά την επεξεργασία κάποιας πρότασης με στόχο την προσομοίωση τουλάχιστον κάποιας αντιπροσώπευσης;

    Ένα ελάχιστο δηλαδή στοιχείων αντιπροσώπευσης, που θα υποχρεώνουν την πολιτική τάξη να συνεκτιμά το κοινό συμφέρον και την βούληση της κοινωνίας σε πολιτικές αποφάσεις. Ένα ελάχιστο!

    Δεν είναι καν λύση το να διαδηλώνουμε σε εκδηλώσεις-διαμαρτυρίες, γιά να αναγκάσουμε το νυν πολιτικό σύστημα να συμπεριφερθεί όπως εμείς θέλουμε. Λύση είναι να συγκεντρωθούμε με πρόταση και να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν το πολιτικό συστημα, την υπάρχουσα δηλαδή δομή των πολιτικών συσχετισμών στο νυν πολιτικό σύστημα, γιά να γίνει το σώμα των πολιτών μέρος του νέου πολιτικού συστήματος και να συν-αποφασίζει με την ιδιότητα του εντολέα.

    Μήπως είναι καιρός γιά τον ελληνικό λαό να πάψει να είναι ο εντολοδόχος και να γίνει ο εντολέας-ιδιοκτήτης του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα; Μήπως είναι καιρός η όποια κυβέρνηση να είναι εντολοδόχος του εντολέα ελληνικού λαού;

    Μήπως είναι καιρός γιά ένα τέλος στις εκδηλώσεις-διαμαρτυρίες χωρίς στόχο; Μήπως είναι καιρός γιά την νομική και νόμιμη πράξη αλλαγής του πολιτικού συστήματος σε ένα πολιτικό σύστημα πραγματικής αντιπροσώπευσης;

    Τι να τα κάνουμε τα δημο-ψηφίσματα όταν δεν υπάρχει καν πραγματικός δήμος πραγματικών πολιτών στην Ελλάδα; Ως πότε θα είμαστε υπήκοοι με ελληνική ιθαγένεια;

    Φτάνει πιά! Καιρός να γίνουμε Έλληνες πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]