Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δηλώσεις Καρατζαφέρη για τη συνάντηση με Παπανδρέου


Χθες (24/5/2011) ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα. Νομίζω ότι η κοινωνία έχοντας πάρει ζυγαριά ακριβείας, ζυγίζει τον κάθε έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πρώτα -πρώτα, σε μία τέτοια εξαιρετικής σημασίας καμπή για τη χώρα, δεν μπορεί να προέχει το κομματικό από το εθνικό συμφέρον.

Δεύτερον, ότι εκεί που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η ασύνδετη και αδύναμη Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, ή σε εκλογές.

Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας πολίτης σε αυτόν τον τόπο που να πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα τα οποία χθές ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι αποτελούν το «όχημα ευθύνης» για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

Μιλάμε για περισσότερους φόρους και μείωση του εισοδήματος. Δηλαδή, πλήρης εξάντληση της αγοραστικής δύναμης. Η εξάντληση της αγοραστικής δύναμης θα φέρει την εξέγερση. Και η εξέγερση βεβαίως, θα φέρει πράγματα που δεν θέλει κανένας να διανοηθεί.

Προφανώς, αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Σήμερα υπήρξε μία σαφής τοποθέτηση του έχοντος την τιμή να απευθύνεται σε εσάς, προς τον Πρωθυπουργό.

Του είπα ότι δεν μπαίνω καν σε κουβέντα για τα χθεσινά μέτρα.

Δεν τα συζητώ. Πολύ περισσότερο, δεν μπαίνω σε διαδικασία οποιασδήποτε συναίνεσης.

Δεν τα συζητώ γιατί δεν είναι σωστή η συνταγή. Του εξήγησα επίσης ευθέως του Κ. Πρωθυπουργού, με τον θεσμικό σεβασμό που επιβάλλεται, και όχι αν θέλετε με την “αγυρτεία” που κάποιοι θέλουν να περιφέρουν, ότι θα είμαστε ακριβώς απέναντι εάν πρόκειται να εκποιηθούν, να πωληθούν εθνικοί πόροι.

Η φράση που του είπα ήταν «Τούβλα πούλησε», δηλαδή ακίνητα. Δεν ενδιαφέρουν, αλλά όχι εθνικούς πόρους. Όχι τη ΛΑΡΚΟ, όχι την ΕΥΔΑΠ, το νερό, όχι τα αποθέματα του λιγνίτη κλπ. Του είπα ότι εκεί, θα είμαι απέναντι.Δεν το συζητώ. Αυτά δεν πρόκειται να μπουν σε ημερήσια διάταξη, χωρίς να σημαίνει ότι συναινώ σε οποιαδήποτε εκποίηση, χωρίς προηγουμένως να πάρουμε άλλα μέτρα που θα μπορέσουν να φέρουν το ισοζύγιο σε ένα λογαριασμό.

Του είπα λοιπόν μία σειρά σκέψεων και προτάσεων.

Η αλήθεια είναι ότι είχε μπροστά του όλες τις προτάσεις που έχει κάνει ο ΛΑ.Ο.Σ. τα τελευταία τρία χρόνια, και μου είπε ότι «αυτό κι αυτό το έχω εφαρμόσει, αυτό το έχω εφαρμόσει σχετικά, κι αυτά τα έχω στο μυαλό».

Όλα, αυτά είναι μια πραγματικότητα. Του είπα όμως ότι σήμερα αυτά που «χθές θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ασφαλέστερες ατραπούς σήμερα δεν φτάνουν». Χρειάζεται μια ριζοσπαστική πολιτική.

Δεν εμπιστεύομαι τα «καπρίτσια» του κ. Σαμαρά και βεβαίως, δεν εμπιστεύομαι αυτή την παντελώς ασύνδετη και ασύμμετρη κυβέρνηση. Η πρόταση είναι μια. Συνευθύνη!

Δεν αρκεί η συναίνεση που λέγαμε.Πάμε και λέμε «ναι στην συναίνεση» και την άλλη εβδομάδα στη Βουλή λέμε “άλλα αντί άλλων”.Συνευθύνη. Και βεβαίως αυτό το οποίο είπα και στον πρωθυπουργό, είναι το εξής: « Ο κ. Σαμαράς πήρε κάποιες προτάσεις δικές μου, τις ενέταξε σε ένα δικό του ευρύτερο πρόγραμμα και πιστεύει πως είναι ο καλύτερος δρόμος να βγούμε από την ύφεση». Φώναξέ τον να τις υλοποιήσει. Φώναξέ τον για να τις υλοποιήσει. «Έλα εδώ και εφάρμοσε τα».

Μπες μέσα στην κυβέρνηση και κάνε τα πράξη. Και οποιοσδήποτε άλλος θέλει, μέσα στην κυβέρνηση. Οι “μαθητευόμενοι μάγοι” οδηγούν το “όχημα” σε γκρεμό, χωρίς φρένο. Ξεκάθαρες κουβέντες. Καμιά συναίνεση δεν μπορούμε να δώσουμε προς αυτήν την κυβέρνηση.

Δεν μπαίνουμε σε λογαριασμό, δεν συζητάμε, γιατί πιστεύουμε πως αυτή η ομάδα είναι εντελώς «ανάπηρη», ανίκανη, αδύναμη.Δεν μπορεί.

Αυτό λοιπόν είναι το θέμα μας. Εάν θα τολμήσει ο κ. Πρωθυπουργός να σκεφτεί πατριωτικά, εθνικά.Υπάρχει κανείς από εμάς που ενδιαφέρεται για την πρόοδο της Ελλάδος, εκτός από τα Αριστερά κόμματα που κάποια εξ αυτών επενδύουν εις το “χάος” προκειμένου να πάρουν την “ρεβάνς” του παρελθόντος; Ευθύνη, κ. Κουβέλη. Τι πιστεύεις;Εδώ μέσα, όχι απ’ έξω.

Κυρία Μπακογιάννη και εσείς μέσα, όχι απ΄ έξω.

Κύριε Σαμαρά και εσείς μέσα, όχι απ’ έξω.

Προχωράμε, και να εξαντλήσουμε όποιες γνωριμίες έχει ο καθένας στο εξωτερικό. Οποιεσδήποτε γνωριμίες και προσβάσεις διαθέτει ο καθένας από εμάς. Πάμε! Διαλύεται ο τόπος, πτωχεύει ο τόπος, δεν είναι πολιτική αυτή. Να συναινέσω σε ποια πολιτική; Σε μια πολιτική «Καιάδα».Σε μια πολιτική «λαιμητόμο».Σε μια πολιτική «γκιλοτίνας»; Παγώνεις μισθούς.Πάγωσες και τις τιμές; Θα συνεχίσουμε με αυτές τις τιμές; Δεν αντέχει η κοινωνία. Άρα, δεν μπαίνω σε κουβέντα. Δεν μπαίνω σε κουβέντα, και δεν μπήκα σεκουβέντα.

Εγώ μπήκα να λειτουργήσω θετικά για την πατρίδα. Δεν πήγα να μαζέψω ψήφους, και να μιλήσω αυτά τα «περί συνεργασίας» για να κάνω τη φιγούρα μου στα μέσα ενημέρωσης για τα δύο ή τρία λεπτά δημοσιότητας.

Το εύκολο είναι αυτό. Η ουσία είναι μία. Πας θετικά; Τι θέλει η Ελλάδα; Η Ελλάδα έχει ανάγκη σε ένα Οικουμενικό σχήμα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να κάνει αυτό το οποίο έκανε η Ιρλανδία, αυτό που έκανε η Πορτογαλία, και δεν μπορούν να το καταλάβουν. Γιατί, αυτοί είναι ευφυέστεροι ημών; Αυτοί δεν έχουν Δημοκρατία, που λέει ο κος Σαμαράς; Τι έχουνε; Μονοκρατορία έχουνε; Γιατί λοιπόν αυτοί συλλειτουργούν και υπάρχουν μπρος στον κίνδυνο; Μπρος στον κίνδυνο είμαι κι εγώ. Συλλειτουργώ και συνυπάρχω μπρος στον κίνδυνο.

Όχι με ατζέντα κ. Παπανδρέου. Είναι λαθεμένη η ατζέντα του κ. Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, παντελώς λαθεμένη.

Και του είπα, ενδεικτικά για να καταλάβει: “Eχετε ένα όχημα και του βάζετε βενζίνη, να προχωρήσει, δεν του βάζετε όμως λάδια και θα κάψετε τη μηχανή στο επόμενο χιλιόμετρο”. Αυτό κάνει. Δεν χρησιμοποιεί “λιπαντικά” και θα καεί η μηχανή.

Δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε.Το να τα συζητήσεις τουλάχιστον είναι μία αποδοχή. Καμία συζήτηση, εγώ δεν συζητάω, δεν με ενδιαφέρουν, δεν μπαίνω σ’ αυτή τη λογική. Εγώ μπαίνω στη λογική: “θα αποκτήσει κυβέρνηση η χώρα”; Μια κυβέρνηση που θα μπορεί να πει και δύο «όχι» σε μία προελαύνουσα δικτατορική αντίληψη των δανειστών μας; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Έχουμε μια προελαύνουσα δικτατορική αντίληψη των δανειστών. Θα πάμε; Θα δούμε τα εθνικά μας θέματα; Μία δύναμη εκπροσώπησης σήμερα; Έχουμε εξελίξεις στην περιοχή. Και του συζήτησα κάποια επιμέρους θέματα.

Συζητήσαμε για το κέντρο. Ότι πρέπει να ανακουφιστεί το κέντρο της πόλης. Του λέω: “Είμαι αμετακίνητος. Nα φύγουν οι λαθρομετανάστες, δεν με ενδιαφέρει τώρα τι λένε κάποιοι δικοί σου. Πρέπει να φύγουν”. Και πρέπει να μεταφερθεί το Διοικητικό Κέντρο της Πρωτεύουσας. Και με άκουσε -ομολογώ- με προσοχή ο κ. Πρωθυπουργός.

Και με ρώτησε: “Γιώργο, που θα το πάμε; Ποια είναι η σκέψη σου”; Kαι του είπα: “Θα μεταφέρουμε τη σχολή Ευελπίδων απ’ τη Βάρη και θα τη στείλουμε στον Εύρο”. Εκεί πρέπει να εκπαιδευτούν. Στον Έβρο, στον φυσικό χώρο για τον οποίο τους έχουμε. Μετάφερε την στον Έβρο.

“Μόνο που θα πάει στη Θράκη η σχολή Ευελπίδων με καθηγητές, μαθητές, με στρατηγούς, σημαίνει ενδυνάμωση του φρονήματος στον Ελληνικό λαό”, είπα στον κ.Πρωθυπουργό. Tον αλώνει τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η κ. Ερντογάν και ο κ. Μπαγίς. Πάμε πάνω, να κυκλοφορεί ο εύελπις στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπουλη. Πάμε επάνω, εκεί είναι ο φυσικός τους χώρος. Πάρε τη σχολή Δοκίμων απ’ τον Πειραιά. Να ξεβολευτούν κάποιοι, και πήγαινέ την στη Σύρο, στην καρδιά του Αιγαίου. Εκεί να εκπαιδεύονται.

Να χτίσεις το Διοικητικό Κέντρο της Αθήνας. Όλα τα υπουργεία. Ο κ. Ρέππας κάνει “τρύπα” στον Υμηττό, σε πέντε λεπτά θα είσαι Ομόνοια, το τραμ φτάνει μέχρι τη Βούλα. Του λέω: "Αυτή είναι πρόταση, να αλλάξουμε τα πάντα. Και θα δεις πως θα γίνει κατοικήσιμο μετά το Κέντρο". Μετά διώχνουμε τους λαθρομετανάστες. Μα μου λέει: "γίνεται; Και θα ανατραπούν τα δεδομένα στο Κέντρο;". Του λέω ότι πριν από 5, 10 χρόνια, δυτικά της Πειραιώς, το τετραγωνικό επωλείτο 300 ευρώ. Σήμερα έχει 4 και 5 χιλιάδες. Γιατί πήγαν τα νυκτερινά κέντρα και έδωσαν μια ζωή και έφυγαν όλοι εκείνοι που μάραναν την περιοχή. Αν το κάνουμε αυτό, όλη η περιοχή θα πάρει τα πάνω της." Είχαμε μια σειρά πράγματι εποικοδομητικών θεμάτων που συζητήσαμε. Όμως του είπα ότι εδώ στα οικονομικά είμαι σαφώς αντίθετος.

Όχι μόνο δεν συναινώ αλλά δεν το συζητώ καν. Και αυτά που ειπώθηκαν χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητούνται σήμερα στο καφενείο. Ότι ο Παπακωνσταντίνου καλός αλλά δεν κάνει γι' αυτό το υπουργείο.

Περιμένω να δω αν υπάρχει η αποφασιστικότητα σε πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο. Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο στον κ. Παπανδρέου αλλά και τον κ. Σαμαρά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς των μικρών κομμάτων.

Είναι θέμα που αφορά πολιτειακά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα αποφασίσουμε; Θα αλλάξουμε τη σύνθεση της Κυβέρνησης; Θα επαναλάβουμε ότι έκαναν άλλες χώρες πριν από μας; Μπορούμε να συνεννοηθούμε επιτέλους; Διαφορετικά με τα καπρίτσια, με τις ζαβολιές δεν βγαίνει η δουλειά.

Και ο ΛΑ.Ο.Σ δεν πρόκειται να συναινέσει σε τίποτα που να αφορά σ΄αυτή την υπάρχουσα σύνθεση της κυβέρνησης για οτιδήποτε ο κ. Πρωθυπουργός ανακυκλώσει. Δεν συμφωνούμε. Εξ αρχής. Ένα χρόνο το μνημόνιο δεν πήγε. Το μνημόνιο ήταν μια ευκαιρία η οποία κατασπαταλήθηκε και η χώρα φέτος είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν πέρυσι. Δεν δίνουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Δεν μας εμπνέουν. Πάμε μαζί όλοι. Ότι καλύτερο διαθέτει σήμερα η Ελλάδα. Που του έχει εμπιστοσύνη ο Ελληνικός λαός. Σε ένα ποσοστό ο καθένας. Και είναι μια χρυσή ευκαιρία να ανταλλαγούν πλέον ευθύνες και προτάσεις στο χώρο αναλήψεως των ευθυνών. Στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όποιος τολμά έρχεται. Όποιος φοβάται πάει και κοιμάται.

Όποιος θέλει να παίξει εκλογικά «παιχνιδάκια» βγαίνει εδώ. Εμείς θέλουμε εκλογές, μόνο αν δεν υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση. Για να δώσει την εντολή ο λαός. Για να δώσει την εντολή πάλι για να γίνει οικουμενική κυβέρνηση.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να παίζει παιχνίδια και να πιστεύει ότι θα είμαι μπροστά, να γίνω εγώ πρωθυπουργός και να είναι άλλος από κάτω μου.Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι και θα κρατάει την Μερσεντές ή οποιοδήποτε άλλο πολυτελέστατο αυτοκίνητο.

Με ενδιαφέρει όμως η συνευθύνη.Η κατάσταση είναι εξαιρετική. Πολύ νωρίς φεύγει ο κ Τρισέ, και πολύ αργά θα είναι η ημέρα που θα φύγει η κ. Μέρκελ. Θα ήταν πολύ καλύτερα να έμενε ο κ. Τρισέ και να έφευγε η κ. Μέρκελ.

Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει αυτά τα οποία λέω. Να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει μια ρευστότητα. Και αν εμείς εδώ πέρα αισθανόμαστε “μουδιασμένοι”, η Ευρώπη αισθάνεται εντελώς “μετέωρη”. Είναι σε ένα “βέρτιγκο”, σε μια “περιδίνηση” η Ευρώπη και περιμένει από εμάς πως θα κινηθούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Πρόταση μας για να γίνω σαφής. Δεν συναινούμε σε τίποτα σε όλα αυτά. Είναι λάθος πολιτική. Δεν μπορέσατε να υλοποιήσετε την πρώτη ευκαιρία που σας δόθηκε με το Μνημόνιο. Κατασπαταλήσατε τους πόρους και από εκεί που λέγατε «fast track» επενδύσεις, πάτε σε «fast track» εκποιήσεων.

Εμείς δεν μπορούμε λοιπόν σε αυτά να συναινέσουμε. Δεν συναινούμε. Δεν συζητάμε καν.

Όμως, μια εθνική κυβέρνηση τώρα με ευθύνη και προοπτική 2,5 περίπου χρόνια, μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα.

Μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Και πάμε τότε σε εκλογές να πούμε στον ελληνικό λαό με αίσθημα ευθύνης, τι έκανε ο καθένας και τι προσέφερε αυτά τα χρόνια. Εάν θέλει ο κ. Σαμαράς αφήνει το “κρυφτούλι”.

Εάν θέλουν τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, συμμετέχουν στην δράση και φεύγουν από τα “γινάτια” τα οποία τους ωθούν σήμερα.

Αυτή είναι η δική μας πρόταση η . Μπείτε μέσα να βοηθήσουμε την Ελλάδα με ευθύνη, με υπογραφή, με συμμετοχή, με δράση, με αποτέλεσμα.

Δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να αφήσουμε την Ελλάδα σε αυτή την αδύναμη κυβέρνηση. Είναι αδύνατον. Υπάρχουν προτάσεις; Ναι υπάρχουν προτάσεις τις οποίες ο ΛΑ.Ο.Σ θα τις δώσει, θα τις καταθέσει σε λίγες ημέρες.

Προτάσεις για να μειωθούν οι εισαγωγές, για να γλυτώσουμε από την εξαγωγή χρησίμων κεφαλαίων από τους λαθρομετανάστες προς τις χώρες τους.

Υπάρχουν μια σειρά πραγμάτων που μπορούν να γίνουν. Πρέπει να πω ότι κάποια από αυτά τα ριζοσπαστικά μέτρα τα εξέθεσα. Και είδα στα μάτια του πρωθυπουργού να καταλαβαίνουν ότι με “αερολογίες δεν βάφονται αυγά”.

Εμείς τολμάμε. Και θα κάνουμε και ένα και δύο, και τρία, και όσα χρειαστεί βήματα προς τα εμπρός. Θέλω όμως να πιστέψω, θέλω να αισθάνομαι, θέλω να το νομίζω ότι κάποιοι θα δείξουν σοβαρότητα.

Αυτά τα “κομφούζια”, αυτές οι δολοπλοκίες, αυτές οι ενέργειες που κάνει σήμερα η Αξιωματική αντιπολίτευση δεν πείθουν. Να έρθει και να σταθεί απέναντι στο πρόβλημα. Και να πει «ναι, πιστεύω ότι έχω τις καλύτερες ιδέες», αυτά κι αυτά, τα εφαρμόζω. Και να συμπληρώσουμε κι εμείς 4, και 3 ο άλλος και πέντε ο άλλος. Για την Ελλάδα.

Με ρώτησε ο κ. πρωθυπουργός γιατί εμμένω στη μείωση του ΦΠΑ. Και του είπα ότι θα μαζέψεις πιο πολλά λεφτά αν μειωθεί ο ΦΠΑ.

Και του εξήγησα. Του εξήγησα για την οικοδομή. Του εξήγησα πως θα μαζέψω τα λεφτά από το εξωτερικό. Υπάρχουν λύσεις. Δεν τις έχετε πιάσει. Κι έχετε το μονόδρομο της υπερφορολόγησης.

Όχι. Είναι εγκληματικό λάθος αυτό που πάει να γίνει. Εγκληματικό. Και άκομψο. Δεν μπορεί σήμερα να θέλει να μας ακούσει και να μας φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων.

Αυτά του εξήγησα ότι δεν είναι ενέργειες που συνάδουν με τις ανάγκες που έχει η χώρα. Δεν μπορούμε. Ε, τότε γιατί ερχόμαστε εδώ; Ερχόμαστε για να επικυρώσουμε τα χθεσινά τα πρακτικά; Αυτό του είπα κι εγώ.

Και του το είπα και σε δήλωση. Δεν ερχόμαστε γι’ αυτό το λόγο. Αυτά αφορούν τα δικά σας μυαλά, ή τις δικές σας υποχρεώσεις, ή δεσμεύσεις. Να καθίσουμε κάτω όλοι μαζί. Υπάρχουν αυτές οι λύσεις, καθώς και αυτή που λέει ο κ. Σαμαράς. Χωρίς “ανάδοχους και νονούς” για το ποιος λέει τα καλά. Κι αυτό είναι το καλύτερο.

Πάμε λοιπόν το καλύτερο για την Ελλάδα. Αυτή λοιπόν είναι η θέση ευθύνης του ΛΑ.Ο.Σ. Είπα την πρώτη μέρα στην κυβέρνηση: “Στα καλά θα είμαι μαζί με τον οποιονδήποτε πρωθυπουργό. Στα «αναιμικά» θα κάθομαι απέναντι και σκληρά. Στα «γκρίζα» θα είμαι απέναντι γιατί έχουμε πολύ γκριζάρει”. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα αποθέματα που είχε. Πρέπει να παραμεριστεί.

Πάμε λοιπόν τώρα σε ένα οικουμενικό σχήμα. Όποιος θέλει συμμετέχει. Όποιος θέλει απορρίπτει με ευθύνη. Η πρόταση είναι ξεκάθαρη, το λέω ακόμα μια φορά.

Κύριε Σαμαρά πιστεύεις αυτά; Έλα να τα κάνεις. Πιστεύεις αυτά κ. Μπακογιάννη, κ. Κουβέλη, κ. Καρατζαφέρη; Έλα να τα κάνεις. Όχι λόγια. Όποιος θέλει αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον Ελληνικό λαό. Και τότε πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε εκλογές για να γίνει αυτό που λέω εγώ.

Όχι γιατί το λέω εγώ,αλλά επειδή το λέει όλος ο κόσμος, όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι Έλληνες.

Ένα οικουμενικό σχήμα αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη λύση. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, έχουμε ή καταστροφή ή εκλογές. Γιατί το πλέον επικίνδυνο είναι να οδηγήσουμε με τα χθεσινά μέτρα που ακούστηκαν, σε απόγνωση το λαό και να πάνε αύριο να συστρατευτούν στους «πυρήνες», ή κάπου αλλού σε μια γενικευμένη εξέγερση από την οποία τίποτα δεν θα μείνει όρθιο.

Όποιος σκέφτεται την Ελλάδα, όποιος σκέφτεται εθνικά παραμερίζει τις κομματικές του κοντόφθαλμες επιδιώξεις. Η Ελλάδα πάνω απ’ όλους, πάνω απ’ όλα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]