Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κατάσταση παραμένει ρευστή

Παγωμάρα, πανικός, ταραχή.

Αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα την κοινοβουλευτική ομάδα, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα.

Οι βουλευτές, μέχρι την ύστατη στιγμή ήλπιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα δει το λάθος, θα καταλάβει ότι το Μνημόνιο των φόρων και περικοπών βύθισε τη χώρα.

Πίστεψαν ότι θα αντιληφθεί πως ο κόσμος βρίσκεται στα όριά του, δεν μπορεί να πληρώσει άλλα, επομένως, όποια μέτρα κι αν ληφθούν θα είναι χωρίς αντίκρισμα.

Δυστυχώς, τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές όσο και όλος ο ελληνικός λαός κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση … δεν κατάλαβε τίποτε.

Αν από το πρωί της Τρίτης άκουγε κάποιος στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τα κυβερνητικά στελέχη θα έλεγε ότι συμφωνούν και στηρίζουν.

Όμως, στο παρασκήνιο οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί βουλευτές έχουν αρχίσει να σκέφτονται- πολλές φορές και φωναχτά- και να δηλώνουν αντίθετοι στα μέτρα της κυβέρνησης. Κάποιοι φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν κοινωνικές εκρήξεις και ο κόσμος θα στραφεί εναντίον τους.

Δεν είναι τυχαίες οι αντιπαραθέσεις εντός του υπουργικού, κυρίως από τον πάντα διαφωνούντα Βενιζέλο, αλλά και η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, βλέποντας τις εφημερίδες έπαθε σοκ και εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα μέτρα δεν έχουν εξειδικευτεί και ότι οι αναλύσεις των εφημερίδων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κυρίως σε ότι αφορά τον ΦΠΑ, την αύξηση στα τέλη, τους φόρους στα ακίνητα κ.λπ.

Θέλησε δηλαδή να καθησυχάσει τον κόσμο και να ηρεμήσει και τους εξοργισμένους κυβερνητικούς βουλευτές.

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας του πρωθυπουργού για συναίνεση όλων των κομμάτων, η πολιτική κατάσταση είναι πλέον ρευστή. Αφενός διότι δεν ξέρουμε αν θα περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα. Αφετέρου διότι ακόμη κι αν περάσουν, μέσα στο καλοκαίρι θα πέσει πολύ «ξύλο» στους βουλευτές που θα πάνε στις περιφέρειές τους που πλέον θα ανοίξουν κι αυτοί το στόμα τους.

Το βασικότερο, όμως, είναι ότι το ελληνικό χρέος είναι εδώ και είναι τεράστιο. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι πιο πιθανή από ποτέ, κι αυτό φάνηκε από τη χλιαρή αντίδραση των αγορών στις ανακοινώσεις αλλά και από την απαίτηση του Γιούνκερ να γίνουν κι άλλες αποκρατικοποιήσεις.

Με όλα αυτά στο μυαλό του ο Γ. Παπανδρέου πάει στον Κ. Παπούλια να του αναλύσει τα μέτρα ενώ αργότερα φεύγει για το Παρίσι μαζί με Παπακωνσταντίνου και Χρυσοχοϊδη για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ.

Όταν όμως επιστρέψει θα πρέπει να περάσει από τη δοκιμασία της Βουλής πριν τις 13 Ιουνίου που είναι η σύνοδος κορυφής. Μέχρι τότε είναι όλα ανοικτά. Πιο πιθανός είναι ένας ανασχηματισμός, όμως, αν όλα φτάσουν στο απροχώρητο δεν αποκλείονται και οι εκλογές.

Κι όλοι την παρούσα στιγμή λένε ότι και δημοσκοπικά και πραγματικά η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.

Για να δούμε ποιες αποφάσεις θα πάρει ο πρωθυπουργός. Διότι μέχρι σήμερα αυτές που πήρε μας… πήραν και μας σήκωσαν.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]