Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μεγάλη κομπίνα συνεχίζεται...


Ο Παπανδρέου εφαρμόζει το "σοκ και δέος", αλλά μήπως κάποιος θα έπρεπε να του πει πως στο τέλος του σχεδίου πέφτει "ξύλο με μουσική" και... βγαίνουν απαγορευτικά πτήσεων;

Το σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, με σκοπό να προκαλέσει «σοκ και δέος» στον ελληνικό λαό, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όσο περνούν οι ημέρες η κυβέρνηση με την πλήρη αρωγή από την Ευρώπη, θα εντείνει συνεχώς το φόβο περί χρεωκοπίας, δίνοντας στοιχεία και δεδομένα προς επίρρωση αυτού.

Όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και πέντε εβδομάδες, έχει καταστρωθεί το σχέδιο για να πειστεί η κοινή γνώμη της χώρας, σχέδιο το οποίο έχει καταστρωθεί από την ομάδα ειδικών συμβούλων του πρωθυπουργού σε συνεργασία με υπουργούς του «στενού περιβάλλοντος» και ειδικών επικοινωνιολόγων της Τρόικα. Είναι πασιφανές πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει τα πάντα από τα μέσα Φεβρουαρίου. Τότε που δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία και οι αναλύσεις ειδικών οικονομολόγων για την πορεία του ελληνικού χρέους και της ελληνικής οικονομίας. Στοιχεία τα οποία φυσικά τα γνώριζε και η Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του κυβερνώντος κόμματος, υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν «ομαδικά» και «κατά μόνας» να πείσουν για την ανάγκη του Μνημονίου-2, προσπαθώντας παράλληλα ως εναλλακτική στρατηγική να ακυρώσουν τις προτάσεις που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με το «Ζάππειο-2» και οι οποίες έδειξαν πως υπάρχει και «άλλος δρόμος» με λιγότερο κόπο και θυσίες, για την έξοδο από την κρίση.

Τι φοβάται η Τρόικα;

Οι πιέσεις λοιπόν των δανειστών μας είναι κυρίως πολιτικές και λιγότερο οικονομικές. Και πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό. Η Τρόικα γνωρίζει πως αν η Ελλάδα δεν πάρει τις δόσεις του δανείου θα καταρρεύσει. Μαζί της όμως θα καταρρεύσει και η Ευρώπη. Και αυτό δεν το θέλει κανένας.

Γιατί όμως ζητούν τόσο πολύ την πολιτική συναίνεση από την Τρόικα;

Ο λόγος είναι ο ελληνικός λαός και οι αντιδράσεις του. Οι δανειστές μας ανησυχούν μήπως η κατάρρευση έρθει εκ των έσω. Δηλαδή, μήπως προκληθεί εσωτερική αστάθεια στην Ελλάδα από ενδεχόμενες λαϊκές αντιδράσεις, που θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Τρόικα δεν θέλει να χάσει την εξουσία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εχει βρει «κοινό έδαφος» και συνεννοείται με την παρούσα κυβέρνηση, η οποία δέχεται πειθήνια κάθε αίτημα της, ώστε να διασφαλίσει τα χρήματα του δανείου. Και αυτό είναι το κύριο ζητούμενο από τους δανειστές μας.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν στην πλειοψηφία τους κόμματα τα οποία στηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, καθιστώντας σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση θα αποτελεί συμμαχία κομμάτων που στρέφονται κατά των όρων του υπάρχοντος Μνημονίου. Αυτό φυσικά σημαίνει απώλεια εσόδων για τις χώρες που μας έχουν δανείσει από τους τόκους και βέβαια θα δημιουργούσε προηγούμενο το οποίο θα εκμεταλλεύονταν και άλλες χώρες που έχουν δανειστεί από την Τρόικα.

Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, πέρα από το «ελληνικό βάρος» έχει να αντιμετωπίσει και το «διεθνές βάρος», αντιμέτωπος όχι μόνο με τις ευθύνες του για το Μνημόνιο που υπέγραψε απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και απέναντι σε αυτές του «διεθνούς παράγοντα».

Τις επόμενες πέντε εβδομάδες οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, πληροφορίες τις οποίες επιβεβαιώνουν ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης. Απομένει να δούμε την εξέλιξή τους…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μεσα στο σχεδιο και ποια αλλη..?? Μα η Δαμανακη....με τη γελοια σημερινη ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ δηλωση....
    Του τυπου η ..."σκληρα μετρα δηλαδη μνημονιο 2 η επιστροφη στη δραχμη..."
    Αει σιχτηρ...με τις γελοιες απειλες
    ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]