Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δημοψήφισμα που έγινε "γαργάρα"...


Άκεφος, συνοφρυωμένος, μόνο τα κλάματα δεν έβαλε, ο ΓΑΠ στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και κυρίως χωρίς πολιτικό σχέδιο και προοπτική για τον τόπο.
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος (που του… έστρωσε ο ΣΕΒ) ψάχνουν τώρα να το σβήσουν. Ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε τις θα κάνει στις τρεις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι. Είπε απλά: «Τις αποφάσεις θα τις υλοποιούμε με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων και μέσα στον ελληνικό λαό».

Επί της ουσίας ακόμα και ο Κ. Παπούλιας ουσιαστικά του ζήτησε να μην πάρει και άλλα μέτρα. «Τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε», συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι το διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή και γι’ αυτή (την κοινωνική συνοχή και όχι το μνημόνιο) χρειάζεται η εθνική συνεννόηση.

Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες και ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της δήλωσε:
«Επιδίωξη μας είναι η εθνική συνεννόηση. Είμαι ανοιχτός σε κάθε καλή ιδέα και πρόταση από τα κόμματα και κάθε υπεύθυνο φορέα, αρκεί αυτές οι προτάσεις να έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα μας. Η Ελλάδα μπορεί. Παρά τις όποιες προφητείες οι θυσίες έχουν πιάσει τόπο, έχουμε πιάσει πολύ δύσκολους στόχους και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι και αυτό είναι εγγύηση για τη σιγουριά του κόσμου, εγγύηση για μία αναπτυξιακή πορεία. Αυτές τις αποφάσεις θα τις υλοποιούμε με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων και μέσα στον ελληνικό λαό».

Δηλαδή μας είπε ότι πάμε καλά (άρα γιατί ο πανικός;), συζητάμε (χαλαρά) και έχουμε πολιτική βούληση. Yes, we can!, που θα έλεγε ο Ομπάμα.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η αρνητική στάση, που τηρεί ο Αντώνης Σαμαράς στην έκκληση για συναίνεση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας προκαλεί προβληματισμό και αγωνία στην κυβέρνηση.

Είναι ακατανόητο, γιατί έρχεται ένα τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αποπροσανατολίζει χωρίς να λύνει κάτι. Εάν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού, θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα, πριν ψηφίσει το Μνημόνιο, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης
Δια του κ. Πεταλωτή πάντως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή δεν «υπάρχει συγκεκριμένη σκέψη και συγκεκριμένος σχεδιασμός για κάποιο δημοψήφισμα».

Το δημοψήφισμα; Ποιό δημοψήφισμα; Τί είναι το δημοψήφισμ; Τόπος προορισμού διακοπών ή κρύο πιάτο; Τρώγεται ή πίνεται; Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει να βρει την έννοια. Όταν την βρει κάπου γραμμένη, τότε θα... σκουπιστεί...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]