Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε λίγο o ΓΑΠ θα μας πει ότι το κάνει για την φουκαριάρα την μάνα του

Επιβεβαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι σαλονάτη γατούλα μπροστά στην τρόικα, τη Μέρκελ και τους άλλους πρωταγωνιστές του δράματος, αλλά το παίζει… πάνθηρας στο εσωτερικό. Η χθεσινή έκρηξή του στο Πολιτικό Συμβούλιο κατά του γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλου, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Είπε, λοιπόν ο πρωθυπουργός όταν άκουγε να τον επικρίνουν για κατοχή και ξεπούλημα της Ελλάδας: «Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!».

Λοιπόν, αν δεν έχουμε να κατηγορήσουμε για κάτι τον πρωθυπουργό είναι για υπερβολικό πλουτισμό. Άλλωστε δε δούλεψε και ποτέ του για να κάνει περιουσία. Και το Καστρί είναι κληρονομιά και μπράβο του γι’ αυτό. Αλλά να μας το παίζει και φτωχολογιά, παιδί του λαού και πατριώτης που ακόμη και την περιουσία του θα έβαζε υποθήκη, αυτό πάει πολύ.

Εκτός κι αν μας προετοιμάζει για κάτι χειρότερο. Αν δηλαδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι πρόθυμος να βάλει υποθήκη το σπίτι του, μήπως και ο υπόλοιπος κόσμος να το κάνει και να μιλά;

Όπως και να έχει, αυτές οι εκφράσεις που αφήνουν να διαρρέονται στον τύπο είναι απλά για επικοινωνιακό παιχνίδι. Στερείται σοβαρότητας ακόμη και να ασχολείται κανείς. Τι δηλαδή, θα πρέπει να του πούμε και μπράβο γιατί αυτός έχει σκοπό να υποθηκεύσει ένα σπίτι 2 εκατ. ευρώ ενώ εμείς δεν έχουμε ούτε 2 ευρώ στην τσέπη;

Από την άλλη, ποιος πιστεύει ότι δεν θα μπει εχέγγυο η δημόσια περιουσία; Κι άλλοτε το είπε αυτό. Όμως, είναι βασική απαίτηση της τρόικας η παροχή εγγυήσεων για το νέο δάνειο. Επομένως, μόνο για εσωτερική κατανάλωση είναι οι πατριωτικές και δραματικές κορώνες του κ. Παπανδρέου.

Δεν είναι ο γνωστός ηθοποιός που λέει στην τηλεόραση ότι το κάνει για τη φουκαριάρα τη μάνα του.

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ άρχισε με σχετική καθυστέρηση στις 19:00, καθώς ο εκ των βασικών ομιλητών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κλήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε το απόγευμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε από την αρχή στη συνεδρίαση και αποχώρησε τελευταίος, περί τις 03:30, από τα γραφεία της Ιπποκράτους, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και του Γ.Παναγιωτακόπουλου με αφορμή το ζήτημα της εγκατάστασης επιτρόπων της τρόικας στα υπουργεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος έθεσε θέμα ξένης επικυριαρχίας και μείωσης της εθνικής ανεξαρτησίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Γ.Παπανδρέου, ο οποίος τού ζήτησε να ανακαλέσει.

«Είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας και απαιτώ να ανακαλέσεις αμέσως αυτά που είπες και που με προσβάλουν» τόνισε και εξήγησε πως η όποια βοήθεια έχει ζητηθεί είναι τεχνική, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και αφορά τη λειτουργία του κράτους.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επανειλημμένα από τον κ. Παναγιωτακόπουλο να ανακαλέσει, κάτι που τελικά έγινε.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στο Πολιτικό Συμβούλιο έγινε έντονη συζήτηση, ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά κατατέθηκαν και προτάσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά, η κριτική δεν στράφηκε μόνο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στο κάδρο τοποθετήθηκαν και άλλοι υπουργοί.

Από ορισμένα μέλη του ΠΣ τέθηκε ακόμα και θέμα πρόωρων εκλογών, κάτι που συνέβη και στη διάρκεια της σύσκεψης του διευρυμένου ΚΤΕ.

Ενδεικτικά, η Τόνια Αντωνίου ζήτησε ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές, αλλιώς, προκειμένου να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση, να προκηρυχθούν εκλογές.

Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης ανέφερε ότι χρειάζεται αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης, καθώς και του κυβερνητικού σχήματος, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ένα νέο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος πρότεινε και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος προκειμένου να συζητηθούν και εκεί, όσα συζητούνται το τελευταίο τετραήμερο στην κυβέρνηση και στο κόμμα, πρόταση την οποία υιοθέτησε -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]