Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον «αέρα» η πέμπτη δόση "αν δεν συμμορφωθούμε με τας εντολάς"!!!


Ρητό «όχι» της τρόικας στην καταβολή της 5ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα, εάν η χώρα δεν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τα παραπάνω τονίζει το Reuters, επικαλούμενο την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας.

Συγκεκριμένα, η τρόικα επισημαίνει ότι η επόμενη δόση των δανείων δεν μπορεί να εκταμιευθεί σε περίπτωση που δεν διορθωθούν τα ζητήματα χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους στόχους για το έλλειμμα εάν δεν πάρει περαιτέρω μέτρα. Τα παραπάνω έρχονται ως αποτελέσματα της διαπίστωσης η ύφεση διαπιστώνεται βαθύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας η ύφεση είναι βαθύτερη από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί (3,8%) έναντι 3% το 2011, και η ανάπτυξη το 2012 μικρότερη επίσης από τους αρχικούς υπολογισμούς 0,6% έναντι 1%.

«Η δημοσιονομική στρατηγική θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Δεδομένης της διατήρησης της Ελλάδας εκτός αγορών μέχρι το 2012 το πρόγραμμα της εξυγίανσης υπολείπεται σε πόρους. Η επόμενη δόση δεν μπορεί να δοθεί πριν διορθωθεί αυτό το πρόβλημα» επισημαίνει το κείμενο.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχους των ιδιωτικοποιήσεων στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Κομισιόν και των χωρών της ευρωζώνης.

Το Eurogroup πραγματοποίησε έκτακτη τηλεδιάσκεψη χθες το απόγευμα, όπου τέθηκε επί τάπητος η συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μακάρι να μην τη δώσουν, να δούμε ποιοι βουλευτές θα έχουν τα κότσια να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Το να βγαίνουν μόνο και να κάνουν κριτική δεν λέει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]