Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

JP Morgan: Τα τρία σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους

Τρία σενάρια που ενδεχομένως να «παίξουν» για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα το 2013, παραθέτει σε έκθεσή της η JP Morgan, δίνοντας πιθανότητα 20% σε μια αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μεσοπρόθεσμα.

Όπως επισημαίνει, δίνει πιθανότητα 20% στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα, την ώρα που οι αγορές CDS προεξοφλούν πιθανότητα 60-65% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τονίζει πάντως πως η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα είναι ουσιαστικά μηδενική

Τα τρία σενάρια

Το σενάριο της «λακούβας»: Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η Ελλάδα θα κάνει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι προκειμένου να φέρει το χρέος σε διαχειρίσιμο επίπεδο από μόνη της, αν και θα υπάρχει στήριξη ρευστότητας και από την ευρωζώνη. Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση ή η διαγραφή του χρέους. Στο σενάριο αυτό δίνεται πιθανότητα 60%.

Το σενάριο του «γκρεμού»: Με το δεύτερο σενάριο, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, ωστόσο δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί πλήρως στους όρους και τις προϋποθέσεις του πακέτου διάσωσης. Με το σενάριο αυτό δίνεται πιθανότητα 2/3 για μείωση του χρέους καθαρά και μόνο μέσω αύξησης του χρονικού ορίζοντα αποπληρωμής και πιθανότητα 1/3 μέσω ενός συνδυασμού αύξησης του χρονικού ορίζοντα αποπληρωμής και αναδιάρθρωσης χρέους. Στο σενάριο αυτό δίνεται πιθανότητα 30%.

Το σενάριο της «μαύρης τρύπας»: Με πιθανότητα 10%, το σενάριο αυτό προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί καθόλου στους όρους και τις προϋποθέσεις του πακέτου διάσωσης, με αποτέλεσμα την βίαιη αναδιάρθρωση του χρέους και μια βαθιά ύφεση στην ευρωζώνη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]