Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τρόικα συνεχίζει να εκβιάζει με την 5η δόση

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέρει στην έκθεσή της για τη χώρα μας η τρόικα, η οποία περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Στην έκθεση σημειώνεται ακόμη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος χωρίς επιπλέον μέτρα σταθεροποίησης.

«Η δημοσιονομική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής υποχρηματοδοτείται», σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Reuters.

Το ΔΝΤ έχει ήδη διαμηνύσει πως δεν θα πληρώσει το μερίδιό του για την πέμπτη δόση του δανείου, εάν δεν λάβει σαφείς εγγυήσεις για τους επόμενους 12 μήνες, ότι η ΕΕ θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα.

«Δεν χορηγούμε ποτέ δάνεια εάν δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει κενό (χρηματοδότησης). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε τα χρήματα των μελών μας» είχε δηλώσει η εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον.

Όπως είναι γνωστό, η νέα προωθούμενη στήριξη συνδέεται με τη λήψη νέων μέτρων από την ελληνική πλευρά, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι η ύφεση που πλήττει τη χώρα φαίνεται πως είναι βαθύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η τρόικα αναφέρει παράλληλα ότι πρόκειται να συσταθεί σύντομα η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων στην οποία θα μπορούν να διορίζουν μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]