Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία εξοπλίζει τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στην Συρία;


Τουλάχιστον 40 Σύροι αστυνομικοί και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ενέδρα εκατοντάδων ενόπλων στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας.Το περιστατικό –πρωτοφανές μέσα στους τέσσερις μήνες των διαδηλώσεων στη χώρα- συνέβη στο Τζισρ αλ-Σουγκούρ.

Οι Αρχές, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, κατάφεραν να λύσουν τη πολιορκία των «ενόπλων συμμοριών» σε μία από τις συνοικίες της πόλεις ενώ συνεχίζονται οι μάχες σε άλλες συνοικίες με αποτέλεσμα τον θάνατο και άλλων μελών των δυνάμεων ασφάλειας.

Οι ένοπλοι, ανέφερε ακόμη η κρατική τηλεόραση, πυροβολούν κατά αστυνομικών και πολιτών ενώ χρησιμοποιούν αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες. Το ταχυδρομείο στην πόλη έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, έγινε ακόμη γνωστό.

Η τηλεόραση χαρακτήρισε τα θύματα «μάρτυρες» και εξήγησε ότι οι άνδρες των δυνάμεων ασφάλειας κατευθύνονταν προς την πόλη μετά από «έκκληση των τρομοκρατημένων κατοίκων» για βοήθεια.Δεν έχει γίνει εξαρχής γνωστό αν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των ενόπλων.

Εξίσου ενδιαφέρον έχει πληροφορία από κατοίκους της περιοχής, που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη μεθόριο με την Τουρκία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μεγάλο μέρος των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στο Τζισρ αλ Σούγκουρ έχουν σχέση με τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους», οι οποίοι έχουν βαθιές ρίζες στην περιοχή, όπου σημειώθηκαν αιματηρές ταραχές και καταστολή και το 1982. Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, στην περιοχή δεν υπήρχαν όπλα και ό,τι όπλο έχει βρεθεί, προέρχεται από την Τουρκία και έχει βρεθεί στα χέρια μελών των «Αδελφών Μουσουλμάνων» κατά κύριο λόγο.

Η συριακή ηγεσία δεν σχολίασε καθόλου τις εκδοχές αυτές. Απέστειλε, όμως, επιπλέον στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή.

Στην ίδια πόλη ο στρατός διεξήγε τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις κατά των πολιτών που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ακτιβιστές 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το Σάββατο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]