Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα


Η αφορμή για να γράψω τα παρακάτω μου ήρθε απο όλα αυτά που βλέπω τον τελευταίο καιρό σε πλατείες, στο κοινοβούλιο, σε αυτα που διαβάζω στα μπλοκ και βέβαια σε αυτά που ακούω απο τους μεγαλοδημοσιογράφους.

Βλέπω κόσμο αγανακτισμένο με όσα γίνονται, βλέπω έλλειψη αντιπολίτευσης και περα απο την “επανεκίνηση” τίποτα άλλο. Απο την άλλη βλέπω πολίτες σε πλατείες να απαιτούν αυτά που ΔΕΝ λέγονται πλεον απο πολιτικούς. Δηλαδη να βγούμε εντελως απο το μνημόνιο όσο ειναι ακόμα αντυσυνταγματικο και παράνομο και να κάτσουν στο τραπέζι οι δανειστές μας για να συζητήσουμε πόσα θα κόψουν απο το χρέος μας. Εντωμεταξυ όλοι γνωρίζουν οτι σε μια τέτοια περίπτωση το κράτος κάνει στάση πληρωμών στους δανειστές μας και όχι στους πολίτες όπως κακώς λέγετε και αυτο γιατί το κράτος βγάζει λεφτά για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά δεν φτάνουν για να πληρώνουν και τα τοκοχρεολύσιο.

Όσοι λοιπόν έχουν και λίγο μυαλό αυτό ζητούν και αυτό ειναι το πρέπων να κάνουμε σαν πολιτεία γιατι είναι το καλύτερο. Οι λεπτομέρειες θα κανονιστούν απο τεχνοκράτες σωστούς συμβούλους κλπ. Πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να μιλάνε στις πλατείες για δράσεις με ουσία.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι οτι αυτοί που είναι στην εξουσία τώρα φέρονται σαν πραξικοπηματίες σαν την χειρότερη χούντα σαν μπάστακες που δεν καταλαβαίνουν οτι ΚΑΙ ψέματα είπαν αλλά και οτι ο κόσμος δεν πιστεύει οτι η πολιτική που ακολουθούν θα βγάλει κάτι καλό. Βαδίζουμε σε λάθος μονοπάτι και ο κόσμος το καταλαβαίνει.

Διαδίδουν επειδή φοβούνται μην χάσουν την καρέκλα οτι δεν πάμε σε εκλογές. Κύριοι τι είστε λοιπόν πραξικοπηματίες; Ο κόσμος, όπως καταλαβαίνετε πολύ καλά, ζητάει εκλογές εφόσον εσείς θέλετε να ξενεχρεώνουμε τοκοχρεολύσια παίρνοντας και άλλα δάνεια. Βάζετε πάνω απο τον λαό και την πατρίδα τους δανειστές μας.

Εντωμεταξύ όλο αυτό γνωρίζετε πολύ καλα οτι σε λίγα χρονια 2-3 θα σκάσει στους άλλους. Και το μπάμ δεν θα γίνει στα χέρια σας αλλά σε άλλους. Δηλαδή η πολιτική που ακολουθούμε είναι σίγουρο οτι σε λίγα χρόνια δεν θα αποδόσει και θα καταλήξουμε να χρεοκοπήσουμε. Απλα η διαφορά θα είναι οτι σε λιγα χρόνια τα χαρτιά, το χρέος θα είναι αγορασμένο απο εμάς, απο ασφαλιστικά μας ταμεία.

Μέχρι τότε θα έχουμε πουλήσει τα πάντα σε ξευτίλες τιμές και έτσι θα είμαστε σε πολλή χειρότερη θέση με ασφαλιστικές ρήτρες σε περίπτωση που χρεοκοπήσουμε μετα απο 2-3 χρόνια.

Λοιπόν σηκωθείτε φύγετε. Πρέπει να απαιτήσουμε στις πλατείες εκλογές. Να φωνάζουμε εκλογές μπάς και το εμπεδώσουν. Ο λαός πρέπει να απαιτήσει πλέον εκλογές.

Πριν μερικά χρονια οι δημοσιογραφίσκοι για το παρα μικρο ζητούσαν εκλογές, τώρα που ο λαός έχει σκάσει και φαίνεται οτι θέλει εκλογές οι δημοσιογράφοι κάνουν το παν να λένε ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Και όλο αυτο ξέρετε γιατί. Επειδή ο ΓΑΠ δεν τελειώσε ακόμα με αυτά που του είπαν να κάνει.

Εμείς έχουμε χρέος πλέον απέναντι στα παιδια μας να απαιτήσουμε εκλογές στις πλατείες. Να φωνάζουμε συνέχεια ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ. Αν συνεχίσουμε στις πλατείες ετσι χωρίς δράση τότε δεν θα υπάρξει αντίδραση και το κίνημα θα χαθεί θα σβήσει απο μόνο του.

Έχουμε χρέος πλέον να απαιτούμε στις πλατείες εκλογες για να σταματήσουμε τον κατήφορο που θέλει να πάρουμε το ΓΑΠ. Τέλος πια.
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ. ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ 180 βουλευτές.
Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να αλλάξουν τις συνειδήσεις.

Η λύση είναι οι εκλογές και πρέπει να το απαιτούμε συνέχεια. Αφού δεν το θέλουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι τότε κάνουμε το σωστό να το ζητάμε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]