Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαμμένα πράσινα μυαλά

Μία νέα ευκαιρία!

Η νέα «Ιστορική Ευκαιρία» που προέκυψε με την θριαμβευτική ψήφιση του μεσοπρόθεσμου απο την Βουλή των Ελλήνων, επ΄ουδενί δεν πρέπει να χαθεί, ούτε και πρέπει να επιτρέψουμε στην ακροδεξιά και τις λοιπές δυνάμεις της «συντήρησης» να αμφισβητήσει τα μεγάλα βήματα που πραγματοποιούνται ακόμα και την στιγμή που μιλάμε, προς μια διαφορετική Ελλάδα. Μια Ελλάδα με νέες αξίες, με νέες δυνάμεις έτοιμες να προσφέρουν και να δημιουργήσουν προκειμένου να γίνει η μεγάλη υπέρβαση και να αποκατασταθεί το κύρος και η ισχύς της στην Ενωμένη Ευρώπη.

Η Δεξιά, το έκανε ήδη μια φορά, το 2004, όταν εσκεμμένα, οδήγησαν τον Ελληνικό λαό με πλάνη να τους ψηφίσει και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ οι προσπάθειες της Κυβέρνησης Σημίτη που έθεσαν την Ελλάδα στο κάδρο των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης με το μεγαλύτερο δείκτη ανάπτυξης, οδηγήθηκαν κυριολεκτικά στο κενό απο πολιτικούς της διαφθοράς, του Βατοπεδίου, των παρακολουθήσεων.

Οι ευθύνες της δεξιάς για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, είναι γνωστές και βαριές αλλά ο Γεώργιος Παπανδρέου, ώς μεγάλος ηγέτης, δεν σκέπτεται μικροπολιτικά, με όρους κομματικών διώξεων και τιμωριών. Αυτά που έκανε η Νέα Δημοκρατία λόγω του ελλείματος δημοκρατίας που την καταδιώκει εξ ΄ ιδρύσεώς της, δεν μπορεί να τα επαναλάβει ένα μεγάλο κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που επιδιώκουμε όλοι εμείς που απαρτίζουμε την μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η συνέπεια στο νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» που η Ευρώπη της «αλληλεγγύης» μας προσέφερε απλόχερα.

Με το μεσοπρόθεσμο αλλά και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν, θα σταματήσει η σπατάλη στο Δημόσιο τομέα, θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας που η κυβέρνηση Καραμανλή εσκεμμένα, απο μίσος στον Ελληνικό λαό, άφησαν στην μοίρα της αντί να την θέσουν στην Υπηρεσία του και προς όφελός του.

Νέες μορφές ανάπτυξης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ευμάρεια, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των αλλοδαπών συμπολιτών μας που μοιραζόμαστε την ίδια θέση κάτω απο τον ήλιο. Τον Ήλιο αυτό που ακόμα και ο ίδιος ο κύριος Σόϊμπλε μας έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο να τον χρησιμοποιήσουμε για να αναστήσουμε την Ελληνική Οικονομία που η Κυβέρνηση Καραμανλή καταδίκασε σε βύθιση.

Η Πράσινη Ανάπτυξη είναι το κλειδί. Για μια νέα Ελλάδα, για τον άνθρωπο...

Ιωάννης Νεράντζης
Πολιτικός Μηχανικός – Ενεργειακές Μελέτες

Σχόλιο ιστολογίου: Φυσικά δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση στα λεγόμενα του υπογράφοντα. Η πράσινη επιχειρηματολογία, η πολιτική συνέπεια και η εν γένεια κριτική σας μπορεί να γίνει, αλλά πάντα με σεβασμό και χωρίς ύβρεις, γιατί επιμένουν στο να μας κλείσουν...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυνηγετική περίοδος για τα ουφοπαπαγαλάκια άρχισε ? θα είμαστε παράνομοι εάν αρχίσουμε το κυνήγι τους τώρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία κόρη στην μαμά της: “Μαμά... είμαι έγκυος”.

    Η μαμά: “Είσαι βεβαία πως είναι δικό σου;”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον "κυριο" Νεραντζη θα τον κυνηγανε με ....νερατζια!!
    Φαινεται πως ειναι η εκδοση Φαηλου Κρανιδιωτη αλα ΠΑΣΟΚ!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βγες απτη γυαλα ρε...χαλασμενα παιρνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το εγραψα και στην προηγουμενη αναρτηση με τον ιδιο τιτλο:οι Νεραντζηδες ειναι εκατομμυρια.
    Σε ολες ομως τις παραταξεις.
    Μαγκια της φυλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι χαλασμένα, ληγμένα τα παίρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άγγλος Πρωτοστάτης

    Το μαγαλύτερο βάρος που θα φέρω, δια βίου ώς πολίτης,είναι το ότι και εγώ κάποτε στήριξα με την ψήφο μου το ΠΑΣΟΚ,(Θεέ μου συγχώρα με) την εποχή του....Μεγάλου λαοπλάνου Ανδρέα. Και τί δεν μας είχε τάξει τότε ο πολλά υποσχόμενος....Τροτσικιστής ηγέτης ??? ( Ο κατι σαν φτηνιάρικη έκδοση του Αλιέντε της Χιλής να πούμε)
    Τι ο Λαός στην εξουσία (ο κρυψίνους) ? Τι έξω οι βάσεις του Θανάτου ( ο προδότης)? Τι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ( ο γιαλαντζι επαναστάτης)? Τι άνοιγμα του φακέλλου της Κύπρου (ο Θεοπαίχτης)? Τι εθνικοποίηση τών τραπεζών και των εθνικής σημασίας στρατηγικών πόρων του κράτους (ο αγιογδύτης) Τι Τσοβόλα δώστα όλα ο μπατακξής καθηγητής των οικονομικών και κοσμίτωρας της βερμπαλιστικής ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ. Αλλα είπαμε εκείνος ήταν ο μεγάλος Ανδέας. Και κανένας ποτέ (ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι) δεν αναρωτήθηκε που και από ποιόν βρήκε τα διακόσια εκατ. δρχ που χρειαστηκαν στην αρχή για να στήσει του πράσινο μαγαζί του, προικώο του ολίγιστου Γεωγάκη. Εμείς λοιπόν που σταθήκαμε δίπλά στον ακατονόμαστο πατέρα,εξ αιτίας όλων των παραπάνω υποσχέσεων και των ατελείωτων.. Θα, που κατα καιρούς χαϊδέψανε τα αυτιά μας,θα θέλαμε να ρωτήσουμε εσας τους τωρινούς και έως σαδομαζοχισμού ψηφοφόρους του ανεπαρκέστατου υιού. Μετά από όλα αυτά τα μνημόνια και τις κατω από το τραπέζι, δανειακές συμφωνίες που φέρανε στον λαό μας, μόνο πόνο, απελπισία, ανασφάλεια δυσβάσταχτα οικονικικά βάρη, και απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, Εσείς λοιπόν ποιά ελαφρύντικά θα μπορούσατε ποτέ να επικαλεστείτε ?????
    Μπορεί βέβαια οι φτηνίαρικες δικαιολογίες να είναι κατι σαν την Ψ..λή και ο καθένας μας πάντοτε να έχει έτοιμη και από μία,παρόλλα αυτά,θα είχε νομιζω ενδιαφέρον να ακούσομε και την δικιά σας εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]