Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...

Την έκθεση της τρόικας συζητούν Μέρκελ και Στρος-Καν

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα τεθεί στο επίκεντρο συνάντησης της καγκελαρίου Μέρκελ με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Στρος-Καν την ερχόμενη Κυριακή στο Βερολίνο.

Η έκθεση της τρόικας με την οποία αξιολογείται η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης της γερμανίδας καγκελαρίου με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής στο Βερολίνο. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη υπάρχουν οι σημαντικότερες, τουλάχιστον, συντεταγμένες της έκθεσης. Πάντως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου. Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους η έκθεση των επιθεωρητών αναμένεται στο πρώτο 15θήμερο του Ιουνίου.

Ο κ. Ζάιμπερτ εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τις σχέσεις της κυβέρνησης με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων, λέγοντας ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία. Τον τελευταίο καιρό εντείνεται η δυσαρέσκεια μεταξύ των κεντροδεξιών βουλευτών για τη γερμανική συμμετοχή στα πακέτα διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών και πολλοί απειλούν με αντάρτικο. Πολλοί αναλυτές θεωρούν επισφαλές το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης ESM, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Die Welt: Συμφωνούν σε μια «ήπια» αναδιάρθρωση ΕΕ, ΔΝΤ και Γερμανία
2011_04_06_finanzkrise3.jpgΑίσθηση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της Die Welt που θέλει το ΔΝΤ, την Κομισιόν και τη γερμανική κυβέρνηση να συμφωνούν σε μια «ήπια» αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάνοντας λόγο για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολόγων. Η εφημερίδα δεν κατονομάζει τις πηγές της. Μέχρι τώρα η Κομισιόν ήταν αντίθετη, αλλά τα νέα στοιχεία από την Αθήνα οδήγησαν σε αλλαγή γνώμης, επισημαίνει η εφημερίδα.

Πάντως την ίδια ώρα το Der Spiegel, η Financial Times Deutschland, η Die Welt και άλλες εφημερίδες αναφέρονται στο θετικό πρόσημο που σημείωσε η ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. «Ενώ η Ευρώπη συζητά για νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων, οι Έλληνες κάνουν την έκπληξη με μια θετική είδηση. Η οικονομία τους παρουσίασε ανάπτυξη στην αρχή του χρόνου – παρά το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας», παρατηρεί η Financial Times.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]