Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγκυβέρνηση… με το στανιό!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια ξαφνική προσφυγή στις κάλπες, με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν «νομιμοποιηθεί», θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής, για να μην πω προσωπικής, ιδιοτέλειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο εντολοδόχος του Μνημονίου και αρχιτέκτονας του εφιάλτη της χρεοκοπίας γνωρίζει καλά ότι με αποκλειστική του ευθύνη οδήγησε τη χώρα σε ναυάγιο. Και τώρα ψάχνει δανεικό σωσίβιο για να πηδήξει πρώτος από το καράβι…

Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, οι ξένοι κηδεμόνες του και τα εγχώρια παπαγαλάκια της «συναίνεσης» δεν έχουν στο μυαλό τους μία καθαρή λύση. Να μας αδειάσουν τη γωνιά, δηλαδή, οι μαθητευόμενοι μάγοι και οι «παρακοιμώμενοι του γυμναστηρίου», ώστε να αναλάβει κάποιος άλλος, σοβαρότερος και πιο υπεύθυνος, τα ηνία της διακυβέρνησης σε αυτή τη δραματική συγκυρία. Συγκυβέρνηση με το στανιό εκβιάζουν.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ο Γιώργος, μουσκίδι μεν, αλλά πάντα πρόθυμος να συμβάλει από κοινού με άλλες δυνάμεις του φιλομνημονιακού περιθωρίου στην τελεσίδικη διάλυση της κρατικής μας οντότητας.

Ξεδιάντροπα, απροκάλυπτα και εξόχως εκβιαστικά, όλοι αυτοί επιχειρούν να παρασύρουν μέσα στο κάδρο της καταστροφής και τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά που καλείται να… «πληρώσει» επειδή δικαιώθηκε!

Λίγα 24ωρα πριν από την παρουσίαση στο Ζάππειο ενός διαφορετικού προγράμματος εξόδου από την κρίση, στήνεται ένα βρόμικο «παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών» (το γνωστό blame game), τόσο για τους λόγους που θα μας «υπαγορεύσουν» την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες όσο και για την επαπειλούμενη διακοπή δανειοδότησης που θα μας οδηγήσει στον «ξαφνικό θάνατο».

Πρόκειται για μια ανοίκεια συμπαιγνία του πανικόβλητου πρωθυπουργού με την Τρόικα, ώστε να υπάρξει «διάχυση ευθυνών» και στην αξιωματική αντιπολίτευση, που μέχρι τώρα έχει βγει αλώβητη χάρις στη σθεναρή άρνηση Σαμαρά να επικυρώσει με την ψήφο του το Μνημόνιο.

Ο μεν κ. Παπανδρέου θέλει τώρα τις εκλογές για να γλιτώσει μια χειρότερη εκδοχή… αποκαθήλωσης και οι ξένοι εντολείς του ονειρεύονται να «εκβιάσουν» τον Σαμαρά και να κάμψουν τις αντιστάσεις του, στο πρότυπο του πορτογαλικού μνημονιακού consensus.

Προσοχή όμως. Οι ευσεβείς πόθοι, ακόμη και των πιο ισχυρών παικτών του πλανήτη, ενίοτε διαψεύδονται…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΟΚ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ .. ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ... ΠΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πλάκα μας κάνεις, έτσι; Αν είναι δυνατόν, να υπάρχει νοήμων άθρωπος που να πιστεύει ότι τα άλλα κόμματα (ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ) δεν είναι μέσα στο κόλπο από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παντως ακομη δεν εχω καταλαβει αν ο Σαμαρας ειναι κατα του μνημονιου,η απλως το αφηνει να σκασει στα χερια του ΠΑΣΟΚ.Μπορουσε,πιστευω,να θεσει εξ αρχης θεμα αντισυνταγματικοτητος,και να ξεκινησει ανενδοτο αγωνα,αλλα περιοριζεται να κανει αντιπολιτευση στα σημεια,χωρις να επιδιωκει ενα νοκ αουτ.Ξερω,δεν ειναι ευκολο για ενα κομμα φθαρμενο,αλλα πλεον αντιπολιτευση ''ολιγον εγκυος''δεν οδηγει πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]