Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται

Δεν το έλεγε τυχαία ο σοφός λαός μας το ρητό “Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”.
Είχε πολλά και τρανταχτά παραδείγμα συμφεροντολόγων, καιροσκόπων, όπως θέλετε πείτε τους, που σε περιόδους κρίσης εκμεταλλεύονταν προς ίδιον όφελος ή για εξυπηρέτηση συμφερόντων ανώτερων θεσμικών οργάνων, τις καταστάσεις, και δρομολογούσαν γεγονότα που στερούσαν κυριαρχικά δικαιώματα των ανθρώπων.

Μέσα λοιπόν στη συγκυρία της φίμωσης των blogs από την ‘μαμά’ google, της χαοτικής κατάστασης που λαμβάνει μορφή φυλετικού πολέμου στο κέντρο της Αθήνας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, θεώρεισαι ότι είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να κάνει την ‘επανάστασή’ του, κατά των ‘λασπολόγων bloggers’ που θίγουν την προσωπικότητά του και τον κατασυκοφαντούν.

Για αυτό και επισκέφτηκε πρωί, πρωί τη διεύθυνση της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταθέσει αυτοπροσώπως μυνήσεις κατά διαχειριστών ιστολογίων.

Τώρα το πόσο ηθικό είναι, ο άρχων της Κρατικής ΕΡΤ, και προασπιστής της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου να επιδιώκει την ‘τιμωρία’ των blogs, χωρίς όμως οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα να προασπιστούν τον ευατό τους μέσω των αναρτήσεων, όταν είναι το μοναδικό ‘όπλο’ τους, σε αυτή την ούτως ή άλλως, άνιση μαχή, κρίνετέ το μόνοι σας.

Πόσο ηθικό επίσης είναι, η προσπάθεια να σιωπήσουν ελεύθερες φωνές του διαδικτύου που ασκούν κριτική σε έναν φορέα που λειτουργεί με χρήματα των Ελλήνων, αναλογιστείτε το.

Και τέλος, όταν το πρόσφατο παρελθόν διδάσκει, πως παρόμοιες μέθοδοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, τελικά πόσο νόημα έχουν αν κρύβονται άλλοι σκοποί από τους προφανείς;

Και το 1967, μια άλλη Χούντα, εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και αναδύθηκε στην εξουσία προς ‘όφελος’ των πολιτών…

Τις συνέπειες τις θυμόμαστε, η΄τις έχουμε διαβάσει όλοι.

Σήμερα ο “λύκος” αλλάζει πρόσωπο και με αρωγό την κυβέρνηση, και τυχαία;! τη google, επιχειρεί να φέρει τελεσίδικες αποφάσεις για την ελευθερία στο διαδίκτυο.
Εμείς θα το ανεχτούμε;

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]