Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα κατασκευάζει φυλακή στην... Αλβανία!

  • Μετά την κατασκευή νέων φυλακών μέσα στην Ελληνική επικράτεια, η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε πως έχει αρκετά χρήματα για να κατασκευάσει φυλακή και στην Αλβανία!!!

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στην Αλβανία να χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας φυλακής στο έδαφος της χώρας για να μεταφερθούν εκεί οι κατάδικοι αλβανικής υπηκοότητας.

Η πρόταση συζητήθηκε χτες στα Γιάννενα κατά την διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Όπως μεταδίδει το Εpirusgate, η πρόταση είχε επιβεβαιωθεί πριν λίγες μέρες από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, ο οποίος όμως δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Epirusgate, το ελληνικό δημόσιο σε συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση να αναλάβει την χρηματοδότηση της κατασκευής μίας σύγχρονης φυλακής στην Αλβανία, σε περιοχή μάλιστα που θα επιλέξει η αλβανική κυβέρνηση.

Η πρόταση προβλέπει τη μεταφορά των κατάδικων αλβανικής υπηκοότητας (ορισμένοι από τους οποίους εκτίουν βαριές ποινές) από τις ελληνικές φυλακές, στη συγκεκριμένη αυτή νέα φυλακή. Τη φρούρηση των οποίων θα αναλάβει η αλβανική κυβέρνηση.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που συνοδεύουν αυτή την πρόταση, πέραν της αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών και αυτοί είναι οικονομικοί λόγοι, αφού, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, η διατροφή ενός καταδίκου στην Αλβανία στοιχίζει περί το 1,8 ευρώ την ημέρα, σε σχέση με την Ελλάδα που στοιχίζει,πολύ πιο ακριβά.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της διακίνηςη ναρκωτικών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, οι προκλήσεις των Τσάμηδων, η αρχαιοκαπηλία, και η έρευνα των εμπειρογνωμόνων για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης, ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Κώστας Μπίκας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για τις προκλησεις των "Τσαμηδων" και την αρχαιοκαπηλια τι δικαιολογια προεβαλαν οι Αλβανοι??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]