Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γνωστή κυβερνητική "καραμέλα": Εκλογές

  • Κρίσιμο κυβερνητικό Σαββατοκύριακο με την κυβέρνηση έτοιμη να "πέσει" στην μάχη των εκλογών!!!

Επέστρεψε από τη Βαρσοβία ο Πρωθυπουργός και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, αφού χωρίς χρονοτριβή επικοινώνησε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου ώστε να ενημερωθεί για τα όσα συνέβησαν στη ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται έντονα ενοχλημένος με τη Βάσω Παπανδρέου, ενώ δείχνει προβληματισμένος με την έλλειψη συνοχής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το Σαββατοκύριακο θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Κυβέρνησης, μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.

Το επικρατέστερο είναι ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό προκειμένου να δώσει χαρακτήρα επανεκκίνησης, κατευνάζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκεια μεταξύ των βουλευτών. Το πρόβλημα είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας, κάτι που δεν επιθυμεί το Μαξίμου αφού κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα αποτελούσε ομολογία αποτυχίας του ίδιου του Πρωθυπουργού. Όπως έλεγε κορυφαίος υπουργός, ο ανασχηματισμός «αρχίζει και τελειώνει στον Παπακωνσταντίνου». Όπερ μεθερμηνευόμενο δεν αλλάζει το κλίμα αν δεν αλλάξει ο υπουργός.

Το άλλο σενάριο είναι η προσφυγή στις κάλπες, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ήθελε να το χρεωθεί ο Πρωθυπουργός απευθείας. Θα ισοδυναμούσε- πάντα κατά τα λεγόμενα του συνομιλητή μας- με «ηρωική έξοδο» και αυτό δεν συνάδει με τη μέχρι τώρα πορεία του Γ. Παπανδρέου. Γι αυτό και θα επιχειρήσει τις επόμενες ώρες να συζητήσει με τους συνεργάτες του το ενδεχόμενο να θέσει «προ των ευθυνών τους» όσους δημιουργούν προσκόμματα στη λειτουργία της Κυβέρνησης. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν διαθέτει πολιτικό χρόνο για να διαχειρισθεί, βρίσκεται για πρώτη φορά να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, ενώ γνωρίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση που ξεπεράσει το πρόβλημα, θα το βρει μπροστά του με τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου. Εν ολίγοις, όποια κι αν είναι η απόφασή του, ξέρει ότι στην επόμενη στροφή θα βρει μπροστά του το αδιέξοδο. Συνεπώς και γνωρίζοντας ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, θα φροντίσει να επιλέξει το χρόνο ώστε το αποτέλεσμα να έχει τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα. Η σειρά κάθε άλλο παρά είναι τυχαία…

Πηγή


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. διαβάζω πολλά μπλογκς κι όλα σχεδόν έχουν μια μικρή ”προτιμηση”: άλλα ασχολούνται με την γεωπολιτική και τα ελληνοτουρκικά, άλλα δίνουν το προβάδισμα στους λαθρομετανάστες και την εγκληματικότητα,άλλα ασχολούνται με την μικροκομματική τέχνη, πολλά προσελκύουν χριστιανοθρόδοξους αναγνώστες κι άλλα τα βάζουν με τη νέα τάξη πραγμάτων, ο,τι κι αν σημαίνει αυτό.

    αναρωτιέμαι όμως, πότε θα έρθει η ώρα τα ελληνικά αυτά μπλογκς να βάλουν προς στιγμή στην άκρη τις όποιες προτιμήσεις τους, να έρθουν σε μεταξύ τους συννενόηση και να δημιουργήσουν πίεση στην κατεύθυνση της κάθαρσης και της σύστασης επιτροπής ελέγχου για το ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ;;;; μας έχουν βάλει, εγχώριοι και διεθνείς τοκογλύφοι, όλων των εθνικοτήτων και των φυλετικών αποχρώσεων και των θρησκευμάτων -αν και πιστεύω ότι ο μόνος τους θεός ειναι ο μαμωνάς- μια θηλειά 300 και πλέον δισεκατομμυρίων στο λαιμό ημών και ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ….

    εσεις οι μπλογκερς γνωρίζεστε μεταξύ σας, έχετε τις άκρες σας, γιατι δεν ασχολείστε με ΤΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ; πότε θα μάθουμε ποιοί μας πούλησαν στη διατίμηση για μια βίλα, ένα κότερο, ένα ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό;;;

    ενώ αυτή τη στιγμή αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος είναι ένα κίνημα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ και αποτίμησης του πραγματικού χρέους από τα κερατιάτικα ”πανωτόκια” που τρέχουν με τρελούς ρυθμούς, το φυτίλι του οποίου θα μπορούσατε να ΑΝΑΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, κάθεστε και προωθείτε δευτεροκλασάτες πληροφορίες ενίοτε αμφιβόλου αξιοπιστίας που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διχάζουν το κόσμο και να τον αποπροσανατολίζουν. Δίπολα βολικά στραμμένα το ένα εναντίον του άλλου: ΝΔκράτες εναντίον ΠΑΣΟΚων, νεοταξίτες εναντίον παλαιοταξικών, χριστιανοί εναντίον δωδεκαθειστών, ντορικοί εναντίον σαμαρικών, γιωργοπαπανδρεικοί εναντίον ανδρεοπαπανδρεικών, παλαιοημερολογίτες εναντίον νεοημερολογιτών, αυτοκεφαλιστές εναντίον πατριαρχικών και δεν συμμαζεύεται.

    ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ έρχεται, και δεν κάνουμε τίποτε να δείξουμε στις πουλημένες οικονομικές ελίτ και τις φαύλες πολιτικές και δημοσιογραφικές ελίτ ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ δεν φραπεδοχαβαλεδιαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας τα λένε, μας τα ξανα-λένε, μας τα ματα-ξανα-λένε, αλλά εμείς τίποτα. Τι φταίει ο Παπακωνσταντίνου;

    Ένας φουκαράς είναι, παγιδευμένος σαν τη μύγα μέσα στην περίπλοκη πολυπλοκότητα ενός τέλεια ετοιμόρροπου, ξεχαρβαλωμένου, σαθρού πολιτικού συστήματος. Είναι θύμα λοιπόν και ο Παπακωνσταντίνου, της δεσποτικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα.

    Διότι όλοι όσοι μας λένε πως το πολιτικό τούτο σύστημα είναι σαθρό, ετοιμόρροπο και ξεχαρβαλωμένο, δεν εννοούν ότι είναι τέτοιο μόνον γιά εκείνους που δεν το γουστάρουν. Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι άχρηστο γιά όλους μας· ακόμη και γιά τον Παπακωνσταντίνου.

    Ίσως έχει αρχίσει να το νοιώθει τούτο ο Παπακωνσταντίνου. Λέτε να τον δούμε σύντομα σε καμμία τοπική Σπίθα, κοντά στου Στρέφη με τα χαμομήλια; Θα είναι λέτε πολύ παράξενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε
    9 Απριλίου 2011 8:32 π.μ.,

    επειδη η αφελεια σου ειναι επικινδυνη,
    ο "φουκαρας" Παπακωνσταντινου αποφασιζει τελειως μονος του, καταστρατηγωντας το Ελληνικο Συνταγμα, καθως και με εκβιασμους εναντι των Ελληνων επιβαλλει τα σχεδια των Αμερικανοεβραιων τραπεζιτων/σιωνιστων στην Ελλαδα-μαζι με τον ΓΑΠ- μεσω του ΔΝΤ!!Χωρις να τον εχει ψηφισει κανεις!!
    Ειναι περιττο να σου υπενθυμισω τις συκοφαντιες του,τα ψεματα του και τις αυτοαναιρεσεις του σχετικα με την πορεια της ελληνικης οικονομιας, ενω τα μετρα που εληφθησαν ουδεποτε προεκλογικα δεν αναφερθηκαν,όπως και τα μετρα που υποτιθεται οτι λαμβανει τελικως οδηγουν σε μεγαλυτερο αδιεξοδο.
    Ειναι αυτος που εκανε τα σπρεντς να φτασουν μεχρι τον Ολυμπο οταν εκανε δηλωσεις περι "Τιτανικου" και ηταν αυτος που δηλωνε συνεχως οτι η Ελλαδα δεν χρειαζοταν μετρητα απο το μηχανισμο στηριξης!!Ειναι τοσο αφελης που ισχυριζεται οτι το 2012 η Ελλαδα θα βγει στις αγορες!!Αν ομως διαβαζες αρθρα του ιστολογιου που σχετιζονται με την οικονομια,θα ειχες ηδη καταλαβει το ποσο καιροσκοποι και τυχοδιωκτες ειναι ,διοτι δεν ενδιαφερονται για τα συμφεροντα των Ελληνων,αλλα των δανειστων και μονο!!
    Το κατα ποσο εχει αποδειχθει η ανειλικρινεια του,επιβεβαιωνεται πλεον και απο τους ιδιους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ,που αισθανονται πλεον την αγανακτηση του κοσμου!!Οχι βεβαια πως ενδιαφερονται οι πολιτικαντηδες για τον λαο,αλλα για την πολιτικη τους-και σωματικη τους-επιβιωση!
    Αυτα εν ολιγοις για τον "φουκαρα"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]