Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τυχερό το ΠΑΣΟΚ. Ιρλανδία και Πορτογαλία του δίνουν ανάσες!!!


Εκεί που το ΠΑΣΟΚ διεύρυνε από μόνο του την αρχική κρίση και παρέδωσε την Εθνική Κυριαρχία της χώρας και όλοι άρχισαν να το στήνουν στον τοίχο, εκεί ακριβώς ήρθε το πρόβλημα της Ιρλανδίας και το ξελάσπωσε.

Βέβαια η Ιρλανδία δεν υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία της ούτε παραιτήθηκε από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, αλλά αυτό δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί, ούτε τα ΜΜΕ του καθεστώτος δίνουν στον κόσμο να το καταλάβει.

Στην Ιρλανδία εξαφανίστηκε το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και ούτε θυμάται κανείς πλέον τον προ ημερών πρωθυπουργό της, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το οικογενειοκρατικό ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Είναι πράγματα για άλλους λαούς, όχι για την «Ψωροκώσταινα»

Παρ’ όλα αυτά όμως το ελληνικό μνημόνιο έδειξε νωρίς νωρίς ότι δεν βγαίνει και ότι η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια είτε στην αναδιάρθρωση του χρέους της είτε στην άμεση χρεοκοπία. Ο λαός άρχισε πάλι να ανησυχεί και να διαμαρτύρεται και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τώρα μάλιστα που πέρασε και ο κίνδυνος της λίστας, άρχισαν να έχουν αντιρρήσεις.

Εκεί λοιπόν που όλα έδειχναν ότι κάτι θα γίνει για να αλλάξει η ρότα, εκεί ακριβώς ήρθε….. και η Πορτογαλία για να δώσει εκ νέου ανάσα στην εντολοδόχο των δανειστών ελληνική κυβέρνηση.

Τελικά έτσι όπως πάει το πράγμα, αργότερα, όταν και πάλι σφίξουν τα λουριά, θα έχουμε την περίπτωση της Ισπανίας, αργότερα της Ιταλίας, ίσως των ΗΠΑ και πάει λέγοντας. Και εκεί που όλοι περιμένουμε από ώρα σε ώρα ότι μπορεί να πέσει η κυβέρνηση, δεν είναι και απίθανο να δούμε στο τέλος τον Παπανδρέου (μιας και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δείχνει ικανή να κάνει κάτι) για καμία εικοσαετία μονάρχη της χώρας και το κρατικοδίαιτο καθεστώς να ζει και να βασιλεύει επί των υπολειμμάτων μας!!!

Είπαμε. “Μακάριοι οι κρατούντες”.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]