Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ψάχνουν οι πολίτες;


Η τελευταία δημοσκόπηση της «Metron Analysis», στοιχεία της οποίας αποκαλύπτονται σήμερα, δείχνει ότι τα δυο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δεν ξεπερνούν το 47%, στην πρόθεση ψήφου των πολιτών.
Μια πρώτη προσέγγιση είναι ότι βρισκόμαστε στο τέλος ενός μεταπολιτευτικού κύκλου, και ότι θα σύντομα θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Είναι όμως έτσι; Ας δούμε ποια είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους 15 μήνες, διάστημα στο οποίο η χώρα μας διέρχεται την πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας, σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, καθώς και στο σκέλος της πολιτικής αξιοπιστίας.
Τι έχει συμβεί; Πρώτον, καμία νέα προσωπικότητα του ευρύτερου επιχειρηματικού και κοινωνικού χώρου, δεν έχει ξεπηδήσει. Κάποιες σκέψεις και κάποια ονόματα ακούστηκαν, προωθήθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο συνέχεια. Ο λαός φαίνεται πως προτιμάει έντιμους, αποτελεσματικούς και δημιουργικούς πολιτικούς, παρά εξωπολιτικές προσωπικότητες, που είναι δύσκολο να γνωρίζει ο κόσμος, και να καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνουν.
Δεύτερον, οι μόνες πολιτικού τύπου πρωτοβουλίες που έχουμε δει, αφορούν πρόσωπα τα οποία ανήκουν στο υπάρχουν πολιτικό σκηνικό, έχοντας και εκείνα τη συμμετοχή τους στο σημερινό γίγνεσθαι. Όπως, τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών («Σπίθα») του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, και την Ανεξάρτητη Κοινωνική Κίνηση για την υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, των Γιάννη Δημαρά και Αλέξη Μητρόπουλου. Όλοι σεβαστοί, αλλά όπως λένε και οι Γάλλοι «déjà vu». Τίποτα το νέο.
Μοναδική εξαίρεση φαίνεται να αποτελούν οι Οικολόγοι, που σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια δημοσκόπηση αγγίζουν το 30%, στη δυνητική εκλογική επιρροή, δηλαδή σε εκείνους τους πολίτες που λένε ότι θα μπορούσαν κάποια στιγμή στο μέλλον να τους ψηφίσουν, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται κοντά στο 45%, και τη ΝΔ στο 35%.
Μήπως πρέπει τα δυο κόμματα να ξανασκεφτούν την πορεία τους, διότι φαίνεται ότι, τελικά έχουν μέλλον;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]