Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τακτική επίθεση Παπανδρέου στην... Δημοκρατία!

Ειλικρινά καθημερινά ακούω, βλέπω, διαβάζω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπαίνουμε στο δίλλημα των πιθανών εκλογών που θέλουμε ενδόμυχα να έρχονται! Η κυβέρνηση του ολίγιστου βρίσκεται στο δεύτερο έτος της θητείας της, με ισχυρά κέντρα παραεξουσίας, αυτά που βρίσκονται στο παρασκήνιο, στο πλευρό της. Τα συμβόλαια που έφεραν την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, σε πλήρη εξέλιξη, την μαζική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, ώστε να υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια, την συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από αμερικανοτουρκικά συμβόλαια, την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους προς όφελος των μεγάλων εταιριών που περιμένουν την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας αντί πινακίου φακής. Το καθεστώς της υποτέλειας που έφερε η προδοτική κυβέρνηση των αχρήστων, του κατ’ όνομα και μόνο σοσιαλιστή της αμερικανικής ελίτ του Clinton foundation, που παραμονές των εκλογών του 2009, ήταν προσκεκλημένος της των ισχυρών προσώπων κάστας, δεν μπορεί να πέσει τόσο γρήγορα. Αντιθέτως προσπαθεί εναγωνίως με την βοήθεια των πληρωμένων σκυλιών της δημοσιοκαφρίας, να αποπροσανατολίσουν την επικαιρότητα από τα πραγματικά προβλήματα. Κάθε μέρα που περνάει, εκτός από το ξεγύμνωμα του μπουλουκιού που θέλει να λέγεται κυβέρνηση, πλήττεται και η Δημοκρατία, το αίσθημα δικαιοσύνης στους απλούς πολίτες. Αυτούς που θα «καταχεριάσουν» κάθε πολιτικό που θα βρίσκουν, θα απομακρύνονται από την πολιτική σε «δρομάκια της φωτιάς», που είναι το βούτυρο των απολυταρχικών καταστάσεων κάθε χρώματος. Ποιος μπορεί σήμερα να κατηγορήσει το 20% της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του αγίου Παντελεήμων, όταν κανείς από την επίσημη πολιτεία δεν παίρνει θέση για το πρόβλημα των μεταναστών που γιγαντώνεται στην περιοχή; Το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται, στον Αγ. Παντελεήμων, στην Πάτρα, και στο κέντρο κάθε μεγαλούπολης. Ειδικά τώρα που η φτώχεια και η ανέχεια, θερίζουν, είναι πιο εύκολη η «σπορά» του ζιζανίου του ολοκληρωτισμού. Άλλωστε το πρώτο βήμα έγινε, η επιλογή της καφετέριας αντί της κάλπης των εκλογών, είναι γεγονός. Η απαξίωση της δημοκρατίας και του μέγιστου αγαθού της, της συμμετοχής μας σ’ αυτήν, την είδαμε όλοι. Έτσι λοιπόν κάθε έννοια εκλογών πιστεύω πως είναι άκαιρη. Κανείς πάλι δεν θα πάει στις κάλπες, εκτός από τους σκεπτόμενους, αυτούς που είναι με το κάθε κόμμα στενά συνδεμένοι λόγω κάποιας υποχρέωσης, τους ιδεολόγους και τα κομματόσκυλα. Το θέμα είναι πως θα υπάρχουν και αυτοί που θα πάνε πάλι καφετέρια, θα απέχουν κάνοντας διπλό κακό σ’ εαυτούς και πατρίδα. Κακό στους ίδιους γιατί και πάλι θα βγει κάποιος που θα έχει την στήριξη του παρασκηνίου, για να εκτελέσει τις διαταγές του, κακό στην πατρίδα γιατί, θα ολισθαίνουμε όλο και περισσότερο σε δρόμους απολυταρχικούς, δύσκολους, που μπορεί να φέρουν και …..αίμα!

Το μέλλον είναι ζοφερό, λόγω της επιπολαιότητας που χαρακτηρίζει τους νεοέλληνες. Αυτούς που διάλεξαν τον ηλίθιο, ψεύτη, κουτοπόνηρο, προδότη, ολίγιστο, δοτό, πουλημένο στις περιβόητες αγορές γιωργάκη, και όχι τον άλλο λόγο του μεγάλου εθνικού ηγέτη Κώστα Καραμανλή, στις εθνικές εκλογές του 2009. Η ημερομηνία εκείνη είναι η απαρχή ενός μεγάλου δράματος που έρχεται για την Χώρα. Δράμα που η Μικρασιατική καταστροφή θα φαντάζει ως παιδικό πάρτι. Η προδομένη αυτή γενιά των πρασινοπιθήκων που έδωσαν στον «γιο της αλλαγής» την ψήφο τους είναι αυτοί που θα θιχτούν περισσότερο από όλους.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει μέλλον και θα μπορέσουμε σύντομα να ανέβουμε από την κατρακύλα του εθνικού μας ξεπεσμού. Μόνο όταν θα φτάσουμε στον πάτο μπορεί να σηκώσουμε κεφάλι. Δυστυχώς ο πάτος είναι μακριά, και μόνο με βία, και κλάμα μπορούμε να δούμε το μέλλον μας.

Η δημοκρατία αργοπεθαίνει στα χέρια του εγγονού του γέρου της Δημοκρατίας. Πόσο τραγικό, αλλά συνάμα και …..Αρχαιοελληνικό!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]