Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο γολγοθάς του Έλληνα αγρότη

Μια μικρή, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα είδηση μεταδόθηκε από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το πραγματικό εισόδημα των αγροτών στην Ελλάδα μειώθηκε φέτος κατά 4,3% σε σύγκριση με το 2009.

Είναι η μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης και η δεύτερη μεγαλύτερη στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μόνο έξι κοινοτικές χώρες, φυσικά και η Ελλάδα, είχαν μείωση αγροτικού εισοδήματος το 2010. Οι άλλες 21 πέτυχαν σημαντική αύξηση, ορισμένες δε της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, εντυπωσιακή. Για παράδειγμα, η πλούσια Δανία 55%, η χειμαζόμενη, κατά τα άλλα, Ιρλανδία 39%, η Γαλλία 32%.

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και αναζητεί εστίες ανάπτυξης και αύξησης του εισοδήματος, άλλος ένας μεγάλος τομέας της οικονομίας της υποχωρεί.

Ενας προνομιακός τομέας παραγωγής -έτσι θα έπρεπε να είναι ο αγροτικός σε έναν γενικά «ευλογημένο» τόπο- θα μπορούσε να αποτελεί όαση ανάπτυξης μέσα στη γενικότερη καθίζηση όλων των άλλων.

Ο αγροτικός τομέας στην Ευρώπη δείχνει σημάδια ανάκαμψης από την κρίση. Oι Έλληνες αγρότες όμως δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτήν την ανοδική πορεία και οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί .

Η ολιγωρία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης να ενεργοποιήσει έγκαιρα τα Μέτρα του ΠΑΑ “Αλ. Μπαλτατζής” έχουν σημάνει παντελή έλλειψη επενδύσεων στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην τυποποίηση, τη μεταποίηση, το δίκτυο εμπορίας και προβολής.

Αυτή η Κυβέρνηση αποτυγχάνει να ενισχύσει το εισόδημα του παραγωγού και αποδεικνύεται ως μια από τις καταστροφικότερες πολιτικές ηγεσίες στον τομέα της γεωργίας στα μεταπιλιτευτικά χρόνια.

Αδιαφορεί έμπρακτα ως προς το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μας , την γεωργία . Οφείλει να αντιληφθεί η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αν η Κυβέρνηση χτίσει στο κεφάλαιο που λέγεται «Έλληνας αγρότης».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]