Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όποιος πιστεύει σε αβλαβείς τουρκικές διελεύσεις είναι ή αγαθός ή... Παπανδρέου

  • Κάποιοι είπαν πως έψαχνε το σονάρ του "Παπανικολής"
  • Κάποιοι άλλοι, ισχυρίστηκαν πως έψαχνε για την λαμαρίνα που ξέφτισε από το "Παπανικολής"
  • Κάποιοι, πονηρεμένοι, είπαν πως ψάχνουν να βρούνε από που θα φορτώσουν την πραμάτεια του Μπουτάρη...
Όπως και να έχει, ο τουρκικός στόλος περνάει πιό συχνά από Ελληνικά ύδατα, παρά από τα... Δαρδανέλια και ίσως κάποια στιγμή ζητήσουν να κάνουν στάση στον Πειραιά για... ανεφοδιασμό.
Τί συμβαίνει όμως στο Αιγαίο; Ή μήπως αυτά που βλέπουμε είναι απλώς αποτελέσματα συμφωνιών των εκατέρωθεν πολιτικών ηγεσιών;
Ας δούμε λίγο αυτές τις εκατέρωθεν ομάδες που αποφασίζουν για εμάς, πριν από εμάς. Κόψτε φάτσες: ΓΑΠ-Δρούτσας- Πεταλωτής-Μπένι. Και από την άλλη: Νταβούτογλου (φατσικά: ο ορισμός της αλεπούς), Γκιούλ, Ερντογάν, κοκ. Δεν υπάρχει σύγκριση… Εξ άλλου ο γιός της Μαργαρίτας το ’χε πει προ ετών: "Προτιμώ να χάσω μια βραχονησίδα και να κοιμάμαι ήσυχος, παρά να κρατήσω όλα όσα δικαιούμαι και να κινδυνεύω με πόλεμο".
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: Αυτοί στων οποίων τις απαιτήσεις θα υποχωρήσετε, σύντομα θα ξαναέρθουν, ζητώντας περισσότερα…
Διαλέγετε και παίρνετε…
Προχωρώντας τον συλλογισμό και εάν συνδυάσουμε τα “Μπράβο στη Μπιρμπίλη” που είδαμε σε κάτι ύποπτα πρωτοσέλιδα για το πετρέλαιο που “επιτέλους” θα αντλήσουμε, είναι πάρα πολύ ανησυχητικά! Δηλαδή ρε παιδιά, συγγνώμη, είχαμε τόσο πετρέλαιο, οι άλλες κυβερνήσεις ήταν οι χαζοί της υπόθεσης που ούτε καν μας το έλεγαν ότι είχαμε και τώρα ήρθαν αυτοί που “ξαφνικά” από το “πουθενά” ανακάλυψαν ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο; Και ότι θα γίνουμε και πλούσιοι;
Τρομερά ύποπτα πράγματα που δείχνουν ότι ήδη υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τους Τούρκους που (φυσικά) δεν τολμούν να την ανακοινώσουν και βγάζουν τώρα τα προεόρτια για το τι πλούτος μας περιμένει έτσι και δώσουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους…
Έτσι για να συνηθίσουμε…
Βέβαια, υπάρχει και το απλό σκεπτικό πως αν σε τσακίσουν στη λιτότητα και σε φέρουν ένα βήμα πριν τη πτώχευση και την απειλή γενικευμένης πείνας, τότε δεν νομίζω πως θα είναι πολλοί αυτοί που δεν θα συμφωνήσουν σε μια συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, προκειμένου να ξαναζήσουμε το όνειρο (των καγιέν). Προδιατεταγμένη αποστολή, με όργανό της τον πρωθυπουργό μας.

Το χρονικό μίας ακόμη τουρκικής διέλευσης ή αλλιώς, το χρονικό της επαναλαμβανόμενης ντροπής

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα «Bodrum» ενώ βρισκόταν το βράδυ της Τρίτης, 21 Δεκεμβρίου, σε διεθνή ύδατα στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ακολουθώντας νοτιοδυτική πορεία, εισήλθε σε εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Σκύρου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Για άλλη μια φορά, οι Τούρκοι προχωρούν σε καραμπινάτη επιθετική ενέργεια, στέλνοντας τον συνήθη ύποπτο, δηλαδή την κορβέτα ”Μπόντρουμ”, σε νέα πρόκληση. Αυτή τη φορά όχι στο Σούνιο και στο Κάβο Ντόρο, αλλά ελάχιστα μίλλια έξω από την Κύμη Ευβοίας. Η κορβέτα ακολούθησε διαφορετική πορεία από ότι η φρεγάτα ”Γιαβούζ”, η οποία επίσης έχει καταστεί τακτικός θαυμαστής των ακρογιαλιών του Σουνίου. Ακολουθώντας πορεία δυτική, βαθιά στο βόρειο Αιγαίο, έφθασε εγγύς του Άθω και του Αγίου Ορους και εν συνεχεία έλαβε νότια πορεία, προσεγγίζοντας την Σκύρο.

Στη συνέχεια το τουρκικό πλοίο πήρε πορεία παράλληλη προς τα ανατολικά παράλια της Εύβοιας, φθάνοντας μέχρι την Κύμη. Εισήλθε και κινήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου μία ώρα. Εννοείται πως, όπως και στις άλλες 13 μέχρι τώρα ανάλογες περιπτώσεις (μόνο για φέτος…), ο πλούς μόνο ”αβλαβής” δεν ήταν. Οι Τούρκοι διατήρησαν ραντάρ και αισθητήρες στο ”οn” και φυσικά ο πλους του σκάφους είχε όλα τα στοιχεία της επιβλαβούς, επιβλαβέστατης διέλευσης (άσκοπη περιπλάνηση δηλαδή και όχι συγκεκριμένο προορισμό, ώστε να δικαιολογείται κάπως η αβλαβής διέλευση ως ”κόψιμο” δρόμου).

Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. αναρωτιέται πόσες είναι ακόμα οι αν(τ)οχές του Πολεμικού Ναυτικού και του ΓΕΝ, αφού ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ φαίνεται πως έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Είναι διψήφιος πλέον ο αριθμός προκλήσεων τέτοιου είδους που έκαναν οι Τούρκοι το 2010, εξ’ ου και ο προβληματισμός στο Πεντάγωνο και στα Επιτελεία, που είναι ιδιαίτερα έντονος. Τα περί αβλαβών διελεύσεων είναι μόνο για τους αφελείς και αδαείς, αφού μόνο στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος δεν έφθασαν ακόμα οι Τούρκοι. Με την ”στρατηγική ψυχραιμία” όμως της κυβέρνησης, θα το δούμε πιθανότατα και αυτό…

Υπό τις συνθήκες αυτές, που είναι τα πολυδιαφημισμένα ισοδύναμα τετελεσμένα; Γιατί δεν επιχειρούν ανάλογες ”αβλαβείς” διελεύσεις οι ελληνικές φρεγάτες στον κόλπο π.χ. της Σμύρνης ή έξω από την Κυρήνεια, που είναι υπό παράνομη κατοχή; Γιατί δεν στέλνει το Πολεμικό Ναυτικό μια κορβέτα σε ”αβλαβή” διέλευση πέριξ της Ίμβρου; Τα περί ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης είναι για γέλια (ή μάλλον για κλάματα…) κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης. ”Αυτοσυγκράτηση” έπεσε και στην Κύπρο, το 1974. Η πλέον εθνοκτόνος εντολή των Αθηνών. Και ”εάλω” η Κύπρος. Διχοτομημένη πιά. Και τουρκοπατημένη. Να μην αφήσουμε το ελληνικό Αιγαίο να γίνει η μετάσταση της πληγής που λέγεται Κύπρος.

Η χώρα έχει φινλανδοποιηθεί, με ευθύνη αποκλειστικά αυτής της κυβέρνησης. Το Αιγαίο κινδυνεύει και είναι υπό διαπραγμάτευση. Απαιτείται γύρισμα σελίδας και αλλαγή ρότας. Νέες στρατηγικές επιλογές. Μπολιασμένες με Θουκυδίδη και Παναγιώτη Κονδύλη.

Είναι φανερό, όσο ποτέ πριν, πως οι καιροί απαιτούν πολιτικό ρεαλισμό αλλά και πολιτικό ανδρισμό…

Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αμ γιατί νομίζατε ότι έπεσε ο Παπαδόπουλος ? Δεν έκανε τα χατήρια των Αμερικανών (βλ. Εβραίων). Και τόλμησε να κάνει και γεώτρηση για πετρέλαιο (Πρίνος) στο Αιγαίο !
    Ξυπνάτε μωρέ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ?
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τον ανθελληνισμό που τρέφει ο ΓΑΠ στα εσώψυχά του. Αν δεν μπορέσουμε να συνέλθουμε γρήγορα από το σοκ της οικονομικής εξαθλιωσης (στο πνεύμα εννοώ), θα ψάχνουμε να βρούμε κράτος. Το έχει αποφασίσει το διεθνές Σιωνιστικό συμβούλιο (Σανχεδριν). Και για όσους θα σπεύσουν να πουν οτιδήποτε, τους προτρέπω να διαβάσουν το βιβλίο του ΖΑΚ ΑΤΤΑΛΙ:

    A Brief History of The Future, by Jacques Attali (2006)

    Εκεί τα λένε όλα!!!! Χωρίς ντροπή. Εσείς έχετε ακούσει να σας ενημερώσει κανένας για αυτό το κείμενο?????
    Αυτην την ατζέντα υλοποιεί ο ΓΑΠ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]