Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα που ο Γιώργος μας έκανε "σκουπίδια", μήπως ήρθε η ώρα να πάρουν φωτιά;

  • Η οικονομία της χώρας υποβιβάστηκε στην κατηγορία «σκουπίδια» ή ένα σκαλοπάτι πιο πάνω...
Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Σήμερα όμως μετά ενάμισι χρόνο οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης μας πληροφορούμαι ότι η οικονομία της χώρας υποβιβάστηκε στην κατηγορία «σκουπίδια» ή ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.

Πέραν ουδεμιάς κομματικής χροιάς παρατηρώ τα εξής:

Η κυβέρνηση «ετοιμάζεται» να συστήσει εξεταστική για την Οικονομία.

Σήμερα όμως μετά ενάμισι χρόνο οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης μας, υπό την υψηλή εποπτεία του ¨γιατρού” σοσιαλΗστή Στρος Καν και του γελοίου Γκαλό Γκουράγιο, πληροφορούμαι ότι η οικονομία της χώρας υποβιβάστηκε στην κατηγορία «σκουπίδια» ή ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.
Και ο υποβιβασμός αυτός έγινε μετά την μείωση των αποδοχών των μισθωτών και συνταξιούχων κατά περίπου 35% και το πάγωμα τους, μετά την «επιτυχή» για την οικονομία απελευθέρωση του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων, μετά την μεγάλη αύξηση της φορολογίας της βενζίνης (που πολλές φορές πάει στις τσέπες των πρατηριούχων), την αύξηση του ΦΠΑ, μετά την ανακάλυψη των «γιατρών του Κολωνακίου», μετά το «μάζεμα» άποδείξεων, μετά την από αέρος φωτογράφιση των πισινών σε όλη τη χώρα, μετά την ανακάλυψη των εχόντων πανάκριβα αυτοκίνητα, μετά τον επί ενάμισι χρόνο καθημερινό ψυχολογικό βομβαρδισμό και τρομοκράτηση των Ελλήνων που παράλληλα με την μείωση των αποδοχών τους τους έκανε να σκέφτονται να ξοδέψουν ακόμα και ένα ευρώ, την κατάργηση κάθε προστασίας των εργαζομένων με απολύσεις και μείωση αποδοχών, μετά τα συνεχή «επικαιροποιημένα» κτλ.
Θα έχει αντιληφθεί και ο κ. Παπακωνσταντίνου, που «δεν φταίει» αφού εκτελεί εντολές της τρόϊκας ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών αντί αύξηση προκαλεί μείωση των φορολογικών εσόδων, η υπέρμετρη αύξηση του ΦΠΑ το ίδιο. Θα αντιληφθεί επίσης σύντομα ότι και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς σε συνάρτηση με την ανυπαρξία ελεγκτή θα προκαλέσει αντί αύξηση, μείωση των εσόδων κτλ.
Όλα τα ανωτέρω σε σχέση και με την αφαίμαξη της χώρας χάριν των αγορών από τα επαναλαμβανόμενα επικαιροποιημένα εκτός του ότι οδηγούν σε καταστροφή τη χώρα και σε οικονομικό αδιέξοδο, προκάλεσαν ύφεση και συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και δυστυχία και έλλειψη επενδύσεων αφού μόνον ένας τρελός θα επενδύσει σε αυτήν τη χώρα με φορολογικό συντελεστή 45% αν μπορεί να επενδύσει αλλού.
Συνεπώς χρειάζεται άμεσα και εξεταστική για το μεγάλο κατόρθωμα του κυβερνώντος κόμματος να διαλύσει σε ενάμισι χρόνο την οικονομία της Ελλάδας και να την υποβιβάσει σε «σκουπίδια». Βέβαια όπως λένε φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, που βέβαια έχει και αυτή τις ευθύνες της.
Παρατηρούμε όμως ότι ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλαβε «σκουπίδια», σύμφωνα με τις τότε αξιολογήσεις των ίδιων αξιολογητών. Σκουπίδια σημαίνει κανένα φως για το μέλλον. Μόνον βαθύ σκοτάδι.
Σήμερα άκουγα στο ραδιόφωνο τον Καθηγητή κ. Κρεμαστινό να ζητά συναίνεση γιατί όπως είπε ο μοναδικός δρόμος σωτηρίας της χώρας είναι αυτός που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί μόνον στο ξεπούλημα της χώρας και σε εξαθλίωση του Ελληνικού λαού. Αυτό έχει αναλυθεί πολλές φορές από πολλούς.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ζητάμε να ανακοινωθεί άμεσα η πτώχευση!

    Το αρθρογραφικό υλικό που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας όπως και πολλών άλλων ελληνικών blogs μας δίνει το δικαίωμα να πάρουμε θέση οριστικά κατά της πολιτικής του μνημονίου.

    Με τη τεκμηρίωση αυτή προτείνουμε με πλήρη συνείδηση την προσβολή της συμφωνίας του Μνημονίου και την ανακοίνωση της αλήθειας:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]