Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με την ΑΟΖ τί γίνεται παλικάρια του Κοινοβουλίου;

  • Είναι δυνατόν να μην τίθεται το σοβαρό αυτό θέμα της ΑΟΖ από κανέναν στο Ελληνικό κοινοβούλιο; Η αντιπολίτευση τι κάνει;

Η Κύπρος μετά τη συμφωνία με την Αίγυπτο επί Τάσσου Παπαδόπουλου κατακύρωσε τα δικαιώματα της στην ΑΟΖ της και με συμφωνία με το Ισραήλ. Όπως αναφέρεται στο κατωτέρω άρθρο του Νίκου Μελέτη:

«Με μια στρατηγικής σημασίας κίνηση, η Κύπρος και το Ισραήλ συμφώνησαν για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αναζήτηση και εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου τα οποία οι επιστήμονες θεωρούν ότι κρύβονται στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου.»

Για τη χώρα μας, άγνωστον γιατί και περίεργο, ο κ. Παπανδρέου είχε πει στον κ. Μιχάλη Ιγνατίου για την Ελληνική ΑΟΖ ότι «θα ενημέρωνε το σουλτάνο όταν θα τον συναντούσε στην Αθήνα». Δεν ξέρω αν ο κ. Πρωθυπουργός «υπέβαλε» ή όχι σχετικό αίτημα στον σουλτάνο ή αν προτιμά την ανύπαρκτη πλέον από το1983 έννοια της υφαλοκρηπίδας για την οποία θέλει «οπωσδήποτε» να πάμε στη Χάγη.

Για να αποφευχθεί η αμέλεια και οι προκύπτουσες ευθύνες από μη υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων, για άλλη μια φορά υπενθυμίζω την εμπερισταστωμένη ανάλυση για το θέμα της ΑΟΖ από τον Καθηγητή κ. Θεόδωρο Καρυώτη και παρακαλείτασι οποιοσδήποτε να ενημερώσει τον κ. Πρωθυπουργό για τα δικαιώμαστα ημών και της τρόϊκας μας όσον αφορά την ΑΟΖ μας.

Είναι δυνατόν να μην τίθεται το σοβαρό αυτό θέμα από κανέναν στο Ελληνικό κοινοβούλιο; Η αντιπολίτευση τι κάνει;;

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ξέρει τι κάνει η αξιωματική τουλάχιστον αντιπολίτευση. Οι κόποι των ταξιδιών της Ντόρας στην γείτονα δεν πήγαν χαμένοι και η παράδοση της σιωπής καλά κρατεί μέχρι σήμερα.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]