Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεντβέντεφ: Όχι λύση στο Κυπριακό με εξωτερικές πιέσεις


Σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για το Κυπριακό όσο και για συνεργασία και φιλία με την Κύπρο, στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε αποκλειστικό άρθρο του στην Κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος".
Στο άρθρο του, που δημοσιεύεται με την ευκαιρία της επίσκεψής του την Πέμπτη στην Κύπρο, ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδεικνύει, ενόψει και των εξελίξεων στο Κυπριακό τους επόμενους μήνες, πως "αμετάβλητα τασσόμαστε υπέρ επίλυσης του Κυπριακού, χωρίς έξωθεν πιέσεις, χωρίς προσπάθειες επιβολής έτοιμων "συνταγών" ή τεχνητού χρονοδιαγράμματος στις δικοινοτικές συνομιλίες".
Εξάλλου, σημειώνει, "αντίθετος με το αποτέλεσμα είναι ο καθορισμός χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσής τους και εισαγωγής της έξωθεν επιδιαιτησίας".
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στη σημασία της Κύπρου, τονίζει πως "ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος κάνει πολλά για την ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ε.Ε., με βάση τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους".
Στο άρθρο του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στις ταυτόσημες θέσεις των δύο χωρών στα κύρια ζητήματα της διεθνούς πολιτικής, σημειώνοντας ότι "είμαστε ευγνώμονες στην κυπριακή ηγεσία για τη θετική πολιτική στάση της, όσον αφορά στη ρωσική πρωτοβουλία για την εκπόνηση νέας Συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια".
Ο Ρώσος ηγέτης σημειώνει ότι "η Κύπρος έγινε για μας ένας σημαντικός συνέταιρος στον τομέα των επενδύσεων, είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους επενδυτές και κατέχει την πρώτη θέση ως προς τον όγκο των συσσωρευμένων άμεσων επενδύσεων στη ρωσική οικονομία".
"Το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών παρά την κρίση έφτασε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στο εντυπωσιακό επίπεδο που υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια", επισημαίνει στο άρθρο του ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]