Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από χρέος πάμε καλά, από μυαλό...;


Μπορεί να είμαστε ουραγοί παντού, υπάρχουν όμως και τομείς που παίρνουμε μέχρι και αργυρό μετάλλιο παγκοσμίως.
Ο τομέας του χρέους λοιπόν είναι ένας από αυτούς καθώς, σύμφωνα με έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας παροχής δεδομένων CMA, η Ελλάδα έχει το δεύτερο πιο επικίνδυνο κρατικό χρέος στον κόσμο. Κι όταν εννοούμε επικίνδυνο δεν αναφερόμαστε στο ύψος του χρέους, αλλά στο πόσο επικίνδυνο είναι αυτό να «σκάσει» και σε τι επίπεδα βρίσκονται τα CDS, δηλαδή τα συμβόλαια αντασφάλισης κινδύνου. Η Ελλάδα παρέμεινε το γ΄ τρίμηνο στη δεύτερη θέση, με την τιμή των πενταετών CDS στις 775 μ.β. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα με 1.109 μ.β. ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή (749 μ.β.).
Τη λίστα συμπληρώνουν το Πακιστάν, η Ουκρανία, η Ιρλανδία, το Ντουμπάι, το Ιράκ, η Πορτογαλία και η Ρουμανία. Η χώρα με το ασφαλέστερο χρέος είναι η Νορβηγία, ενώ ακολουθούν η Φιλανδία και η Σουηδία.
Με απλά λόγια, είναι τόσο ψηλά τα ασφάλιστρα κινδύνου διότι οι ξένοι προβλέπουν ότι είμαστε μαζί με τη Βενεζουέλα του Τσάβες οι χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες να βαρέσουμε κανόνι. Ο κόκκινος Τσάβς και ο πράσινος Γιώργος σε κοινή γραμμή δηλαδή και με κοινό μέλλον.

Αργεντινή: Πλήρως αναποτελεσματικό το ΔΝΤ
Για παντελή αναποτελεσματικότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Εκτορ Τίμερμαν, αποκλείοντας, μελλοντικά, οποιαδήποτε συνεργασία του Μπουένος Αϊρες με το ΔΝΤ
Οι δηλώσεις του κ. Τίμερμαν έγιναν σε απάντηση στην προτροπή του ΔΝΤ να εποπτεύει στα δημόσια οικονομικά του Μπουένος Αϊρες, ανά πενταετία, την ώρα που η Αργεντινή είναι η μοναδική χώρα του G20, που αποκηρύσσει το Ταμείο και το θεωρεί υπεύθυνο για την κοινωνική αναταραχή της διετίας 2001 – 2002.

Τώρα καταλαβαίνετε όλοι γιατί ο Γιώργος “δεν κάθεται σπίτι του…”. Ταξιδεύει γιατί θέλει να εξασφαλίσει ότι όταν θα έρθει η ώρα να πιεί το πικρό ποτήρι της χρεωκοπίας, αυτός θα είναι μακριά και δεν θα χρειαστεί να πάρει το ελικόπτερο!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]