Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χειραγώγηση των μαζών

Στο Πανεπιστήμιο είχα κοπεί στο μάθημα του Marketing γιατι στην Ερώτηση του Καθηγητή μου “ποιες οι λειτουργείες του Τύπου” αυθορμητα είχα απαντήσει “Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ”.
Νομίζω οτι πλέον κύριε Καθηγητά η Ιστορία με δικαιώνει. Ζούμε σε ξεδιάντροπο βαθμό αυτό το φαινόμενο: Εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων, εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων, βγαίνουν στα ΜΜΕ για να ενημερώσουν το κόσμο για τα προβλήματα τους, να προτείνουν λύσεις και βρίσκονται απέναντι απο Δημοσιογράφους Δημιους! Βιώνουν πρωτοφανείς τηλεοπτικους εξευτελισμούς, ο λόγος τους διαστρευλώνεται, η παρουσία τους λοιδορείται απο Δημοσιογράφους που αντί να καταγράφουν τα κοινά, προπυλακίζουν λεκτικά σε βαθμό κακουργήματος, με μεθόδους που και αυτός ο Goebbels, ο υπουργός προπαγάνδας του Χιτλερ θα ζήλευε.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια απο την γέννηση της προπαγάνδας. Η προπαγάνδα πλέον έχει αναχθει σε επιστήμη και η τεχνική της διδάσκεται σε Πανεπιστήμια με τη μορφή κοινωνικής μελέτης. Μία απο τις αρχές της ίσως η πιο βασική είναι “άν θέλεις ένα ψέμα να γίνει πιστευτό, περιέβαλε το με πολλές γνωστές αλήθειες!”. Αυτή τη βασική τεχνική εφαρμόζουν οι πιο εκλεπτισμένοι απο τους δήμιους των ΜΜΕ. Αυτοι είναι τελικά και οι πιο επικίνδυνοι.
Διαβάζω όποτε και όταν μπορώ. Διαβάζω τα πάντα. Όλες τις απόψεις: ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΠΑΣοΚ, ΝΔ, ανεξάρτητους, αναρχικούς τα πάντα. Είχα πρόσφατα την χαρά να διαβάσω την αρθρογραφεία του κ. Πασχου Μανδραβέλη. Εντυπωσιάστηκα απο τον μεστό του λόγο, την σωστή σύνταξη, την “μαθηματική” μεθοδο εκφρασης των απόψεων του στα άρθρα του. Δυστυχώς με μια πιο προσεκτική ματιά συνειδητοποίησα οτι δεν διάβαζα καταγραφή γεγονοτων αλλά μάλλον προσωπικές απόψεις και εκτιμησεις. Εκεί άρχισαν να δημιουργούνται και κάποιες αντιφάσεις στην αρθρογραφεία του συμπαθέστατου κ. Πάσχου:
“Η απελευθέρωση θα φτιάξει και καλύτερα φαρμακεία και θα μειώσει τις τιμές. ”Υποστηρίζει στις 30/09/10 (Το φάρμακο της απελευθέρωσης) . Δεν μας διευκρινίζει βέβαια τί εννοεί καλύτερα φαρμακεία, αλλά επιπλέον ξεχνάει οτι στις 02/09/10 έγραφε για την απελευθέρωση ενός άλλου κοινωνικού αγαθού οτι :”Η αλήθεια είναι ότι η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί. Είτε απελευθερωθεί η αγορά, είτε όχι είτε παραμείνει κρατική η ΔΕΗ είτε όχι είτε πουληθούν μονάδες είτε όχι. (Το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα)... διαφωνεί με τον εαυτό του;
Ποιο εντυπωσιακό είναι το μένος με το οποίο εκδηλώνεται κάθε φορα ενάντια σε μία διαφορετική κοινωνική ομάδα ή επαγγελματικό κλάδο. Τυχαία αυτό συμβαίνει βέβαια παράλληλα με την Κυβερνητική πολιτική: “Αυτό δεν οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να «τσακίσει» τους φορτηγατζήδες (Η επίταξη και η αποτυχία 29/09/2010)” Τώρα βέβαια κ. Πάσχο πώς ένας συμπαθέστατος άνθρωπος της αριστεράς όπως εσείς πιστευει οτι η Κυβέρνηση πρέπει να “τσακίσει” εναν κλάδο επαγγελματιών δεν το καταλαβα. Βέβαια μπορεί αυτοί οι χοντροί τριχωτοι φορτηγατζήδες με τις κοιλιές και τα χαμηλοκάβαλα παντελονια να μυρίζουν άσχημα & να χαλάνε την αισθητική κάποιων που θα τους ήθελαν πιο fit να οδηγάνε με γραβάτες τα φορτηγά κάποιας πολυεθνικής για 592€ το μήνα, αλλά είναι λόγος αυτός να τους “τσακίσουν”; “Άργησε, αλλά επιτέλους θεσμοθετείται. Για την απελευθέρωση της αγοράς οδικών μεταφορών ο λόγος, μια πολιτική απόφαση που σύμφωνα με όλες τις μελέτες θα προσφέρει ανάπτυξη στην οικονομία, χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. (Χειρόφρενο στην απελευθέρωση 27/07/10)”. Ναί, νέες θέσεις των 592€. Ας το φωνάξουμε δυνατά: ΖΗΤΩ!!! Η ανυπομονησία σας αλλά και η ανακούφiση σας είναι έκδηλη!Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ανακούφiσης...
Φαίνεται όμως οτι το πρόβλημα δεν μένει στους χοντρούς τριχωτούς δυσοσμους νταλικέριδες! “..έχουν τελειώσει και οι πρακτικές της στρεβλής επιχειρηματικότητας: και τα μαγαζάκια των 50 τ. μ. με τους συντελεστές κέρδους 200% ... (Η «παντιέρα ρόσα» του ΕΒΕΑ
29/08/10)” Προφανώς αυτοί οι καταστηματάρχες που φοράνε γραβάτες και με Ιώβια υπομονή εξυπηρετούν όλους εμάς στα “μαγαζάκια” τους είναι και αυτοί ενοχλητικοι. Αυτή η στωικότητα τους μάλλον είναι εκνευριστική! Θα ήταν σίγουρα καλύτερα να έκλειναν όλα αυτά τα “μαγαζάκια” που αισχροκερδούν με 200%. Θα ήταν καλύτερα να ήταν και αυτοι υπάλληλοι των 592€ σε κάποια πολυεθνική υπεραλυσίδα που παράγει τα προιόντα της στην Κίνα προς 0,50€ και τα διαθέτει μέσω μιας offshore εταιρείας στην Ελλάδα προς 15€ και Πωλούνται στον τελικό καταναλωτή με 16€. Έτσι πληρώνει φόρους στην χώρα μας για το 1€ και η offshore που εδρευει σε κάποιο φορολογικό παράδεισο του εξωτερικού βγάζει 3000% κέρδος που τρώνε κάποοι μεγαλομέτοχοι μόνοι τους. Ας πεθάνουν και τα μικρομάγαζα λοιπόν, άντε και πολύ τα ανεχτήκαμε τους αμόρφωτους γραβατάκηδες με το 200% κέρδος και χωρίς πτυχίο!
“Τα καλά νέα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν «κλειστά επαγγέλματα». Αυτό τουλάχιστον λένε -καθείς για τον κλάδο του- οι πρόεδροι των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών και των φαρμακοποιών.
Η απάντηση είναι απλή: διά διοικητικών αποφάσεων. Το κράτος, με τη θέσπιση κατώτερων τιμών ή κατώτατου συντελεστή κέρδους, επιβάλλει στους πολίτες να τρέφουν αυτόν τον υπερπληθυσμό. Διότι ακόμη και αν δεν είναι υποτιμημένη η εκτίμηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (15.1.2010), το ποσοστό καθαρού κέρδους 10,8% των φαρμακοποιών είναι υψηλό και το κυριότερο: είναι κρατικά επιβεβλημένο. Βρέξει χιονίσει, βελτιώσουν δεν βελτιώσουν τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών τους, τα κέρδη των φαρμακοποιών είναι εγγυημένα από το κράτος και εμείς οι πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να τα πληρώνουμε· χωρίς, μάλιστα, να μπορούμε να ψάξουμε αν το παρακάτω φαρμακείο έχει καλύτερες τιμές. (Τα «ανοιχτά» επαγγέλματα Δευτέρα, 09/08/10)” Τώρα τί έγινε με αυτούς; Αμόρφωτοι δεν είναι. Πτυχίο έχουν. Χοντροι δεν είναι, χαμηλοκάβαλα δεν φοράνε, σίγουρα δεν μπορούμε να τους κατηγορησουμε οτι μυρίζουν άσχημα! Η παροχή υπηρεσιών τους! Αυτο θα φταίει! Βέβαια δεν έχετε πάει ποτέ σε φαρμακείο, δεν ξερετε τι υπηρεσίες παρέχει στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά σιγά τι κάνει ενας φαρμακοποιός; Κατεβάζει φάρμακα απο ράφια. Κάτι σαν τον χαμάλη. Ο δικηγόρος; Σιγά το πράγμα: Πατάει ένα κουμπί στο computer και τυπώνονται μόνα τους τα δικαστικά έγραφα.. Ο Μηχανικός; Σιγά! Τραβάει μερικές γραμμές στο χαρτί και πληρώνεται χρυσάφι. Οι συμβολαιογράφοι; Ότι κάνουν και οι δικηγόροι. Αμάν πια γεμίσαμε πτυχιουχα παράσιτα!
Νομίζεται ότι τελείώσαμε; “Μαζεύτηκαν οι πρόεδροι έξι επαγγελματικών συντεχνιών (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, οδοντογιατροί, φαρμακοποιοί και μηχανικοί) για να διαμαρτυρηθούν για την «ανθρωποφαγία» (sic) των ΜΜΕ σχετικά με τον κλάδο τους. Αναφέρονται, προφανώς, στα πολλά δημοσιεύματα σχετικά με την εκτιμώμενη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων, δημοσιεύματα που δεν είναι πρωτόφαντα. Χρόνια τώρα οι επιστήμονες ελευθεροεπαγγελματίες φιγουράρουν με υψηλά ποσοστά σε όλες τις σχετικές μελέτες περί φοροδιαφυγής· κάτι που πιστοποιούν και όσοι είχαν επαγγελματική σχέση μαζί τους ...Και, τέλος πάντων, αν οι αμοιβές τους είναι οι μικρότερες στην Ευρώπη, τι φοβούνται; («Ανθρωποφαγία» και φοροδιαφυγή 29/05/10)”. Βέβαια το βρήκαμε το πρόβλημα. Όλοι όσοι έχουν πτυχείο είναι κλέφτες! Αυτοί φταίνε. Όλοι μαζί! Αχ καλέ κάτι του διέφυγε: Οι φαρμακοποιοί και να θέλουν δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν αφού για να πληρωθούν κόβουν τιμολόγια σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά ας τους συμπεριλάβουμε και αυτούς... Είναι κατι συμπαθητικές πολυεθνικούλες που πολύ θα ήθελαν να μονοπωλήσουν το φάρμακο στην Ελλάδα... Μήν μείνουν παραπονεμένες!
“Υπάρχει και η αντίστροφη δίκη. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η όψιμη δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών στο Κολωνάκι και η διασταύρωση στοιχείων των γιατρών που φοροδιαφεύγουν έγινε για «επικοινωνιακούς λόγους». Ακόμη κι έτσι να είναι, πού βρίσκεται το κακό; Ας πιάνονται φοροφυγάδες κι ας γίνεται αυτό για όποιους λόγους μπορεί να φανταστεί κάποιος (Οι προθέσεις και τα αποτελέσματα 20/05/10)”Ένας καθηγητής μου στο Πανεπιτήμιο είχε διατυπώσει την άποψη οτι “το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα προσομοιάζει στο Ελληνικό Κράτος, που αν και στερείται κεντρικής δομης και συνείδησης, αντιδρά και καταφέρνει να επιβιώνει”. Η σπασμωδικότητα αντιμετώπισης των καταστάσεων χωρίς σύστημα και μεθοδικότητα δεν λύνει προβλήματα. Το να πιάσεις 5-10 ανθρώπους για φοροδιαφυγή και να σταματήσεις δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι όμως μια κίνηση που εντυπωσιάζει τα πλήθη, κάτι σαν ταχυδακτυλουργικό κόλπο: Ενώ αυτοι κοιτούν προς την μια πλευρά το πορτοφόλι τους εξαφανίζεται απο την άλλη! ΜΑΓΙΚΟ!.
Δεν φταίνε μόνο αυτοί: “Για το «πλούσιο» έργο του ΕΚΕΜΕΛ υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Για το «απαραίτητο» γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια. Οσοι ακριβώς είναι αυτοί που πλήττονται από τα μέτρα. Διότι όταν σε κάποιον κόβουν τον μισθό ή τη σύνταξη, το τελευταίο που περιμένει είναι να του ’ρθει και ο λογαριασμός του ΕΚΕΜΕΛ ή των χιλιάδων ΕΚΕΜΕΛ του δημόσιου τομέα που όλα έχουν «πλούσιο και απαραίτητο έργο». (Χαμένοι στη μετάφραση 28/05/10)” για το Ευρωπαικό Κέντρο Μετάφρασης ο λόγος. Σιγά μην μας γλίτωναν αυτοί. Αυτοί φταίνε που κόβονται οι συντάξεις και οι μισθοί! ΝΑΙ ΝΑΙ Αυτοί. Ας τους ιδιωτικοποιήσουμε και αυτούς. Υπάρχουν τόσες ιδιωτικές που κάνουν την ίδια δουλειά.
Όπως πάντα κάποιος πρέπει να στοχοποιειθεί: “Δράση από δράση όμως έχει διαφορά. Μια συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να είναι ενοχλητική για όσους οδηγούν, αλλά είναι καθόλα νόμιμη και ουδείς δικαιούται να την απαγορεύσει. Ο αποκλεισμός του λιμανιού και ταλαιπωρία χιλίων ανθρώπων, έστω κι αν είναι τουρίστες, είναι καθ' όλα παράνομη και εκείνου που διαπράττουν την παρανομία πρέπει να διωχθούν ποινικά. (Το κεφάλι των νόμων 11/05/10)”. Βέβαια γιατί αν είσαι Τουρίστας στο λιμάνι έχεις περισσότερα δικαιώματα απο τον Τουρίστα στο Σύνταγμα. Τι; Πώς; Δεν πιστευω να σας πέρασε απο το μυαλό οτι τώρα κυνηγάμε τους λιμενεργάτες; Καλέ που πήγε το μυαλό σας...
Βέβαια, οι χειρότεροι είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (όχι θα ξεφευγατε!) “Θέλουμε τη συνέχιση αυτού του αεριτζίδικου ελληνικού καπιταλισμού, στον οποίο κυριαρχούν όσοι καταπατούν τη δημόσια περιουσία, κλέβουν το κοινό μας ταμείο, διορίζονται στο υπερδιογκωμένο Δημόσιο κ.λπ. (Η καραμέλα της «ανάπτυξης» 09/05/10)”. Αυτοί κλέβουν το δημόσιο ταμείο και όχι διάφοροι λαλάκηδες που απο ξεβράκωτοι έχουν βρεθεί με βασιλικές περιουσίες χωρίς να έχουν κολησει ένα ένσημο πραγματικής εργασίας, αλλά παιρνουν βουλευτικές συντάξεις!
Βέβαια τώρα οι φίλοι μια άλλης εποχής που ξεβράκωναν στον δρόμο τους συναδέλφους τους όταν η “δεξιά” αποπειραθηκε να ιδιωτικοποιήσει τα Λεωφορεία καμιά 20ετιά πρίν, είναι και αυτοί στον στόχο: “Οταν η ΕΘΕΛ, για παράδειγμα, παρά την αδρή κρατική χρηματοδότηση δεν έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς ή πρέπει να δανειστεί σημαίνει ότι στον Οργανισμό γίνεται κακή ή έστω πλημμελής διαχείριση. Κάτι που έπρεπε να έχει σταματήσει πριν από χρόνια, αλλά σε εποχές σαν τη σημερινή είναι απλώς ανεπίτρεπτη. (Σπατάλη και διαφθορά σε δύσκολους καιρούς 03/0710 )”. Βέβαια, γιατί αν έιχε ισχύσει η ιδιωτικοποίηση τότα τα λεωφορία θα τα είχαν οι οδηγοί και θα έβγαζαν και ένα μισθό της προκοπής... Τώρα όμως είναι καλύτερα να τα πάρει και αυτά μια Πολυεθνική και να δουλευουν και αυτοι για 592€... Είπαμε Σοσιαλισμός!
Βέβαια όταν κάνεις μεγάλη αρθρογραφία ξεχνάς κάτι απο όσα έχεις γράψει. Έτσι ενώ παρακαλάς να κλείσουν οι επιχειρήσεις των 50τμ μετα καθυσηχάζεις τον κόσμο “Η κινδυνολογία περί μαζικών απολύσεων των 50άρηδων είναι η συνήθης των καναλιών, δηλαδή αστήρικτη. Κατ’ αρχάς, ο μεγάλος όγκος των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες στις οποίες υπάρχουν στενοί προσωπικοί δεσμοί εργοδοσίας - εργαζομένων. Κατά δεύτερον, ουδείς απολύει έναν ειδικευμένο εργαζόμενο για να πάρει έναν λίγο φθηνότερο για να τον εκπαιδεύσει και αν αποδώσει μετά από καιρό (Οι συνήθεις κραυγές για το εργασιακό 19/06/10)” Τώρα όσο για το αν απολύουν η όχι τον έμπειρο εργαζόμενο, να το πεί στον κ. Λευτέρη,το γείτονα μου που απέλυσαν τη γυναίκα του μετά απο 20 χρόνια εργασίας και μεγάλης εμπειρίας για να πάρουν μια ανειδίκευτη υπάλληλο στην θέση της με 600€ για να λύνει τεχνικά προβλήματα... Βέβαια οι μόνοι που δεν κινδυνευουν να μείνουν άνεργοι και να πεινάσουν είναι οι μεγαλοδημοσιογράφοι, είδικά εκείνοι που παίζουν το παιχνίδι της χειραγώγησης των μαζών!
Τώρα αυτος ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία που πλησιάζει σχεδόν το ερωτικό πάθος για το μνημόνιο απο που πηγάζει; “Το μνημόνιο δεν είναι αποτυπωμένο στις πλάκες του Μωυσή και σίγουρα θα αλλάξει. Ελπίζουμε ότι κάποια μέτρα θα αποδώσουν ταχύτερα και θα ελαφρύνουν την πίεση και φοβόμαστε ότι κάποια μέτρα θα καθυστερήσουν (με υπουργούς έχουμε να κάνουμε και ως γνωστόν υπουργοί είναι οι άνθρωποι που νομίζουν ότι μοναδικός προορισμός της πολιτικής είναι να σκορπάει λεφτά) και θα πρέπει να αλλάξουν επί τα χείρω. (Μια άλλη δοσολογία είναι εφικτή; 08/05/10)”. Προς τι τέτοια ανυπομονησία; Γιατί βιάζεστε να υποταγούμε στο μνημόνιο όταν αυτό καταργεί το Συνταγμα της χώρας, όταν κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλουσιους πλουσιότερους; “Αντί τα συνδικάτα να πάρουν θέση στο νέο τοπίο, το αρνούνται, με αποτέλεσμα τελικά να βρεθούν σ’ αυτό με τους χειρότερους δυνατόν όρους. Δυστυχώς... (Αν είχε Ελεγκτικό Συνέδριο το Νταρφούρ 04/07/10)”.Δυστυχώς... Αυτοι οι συνδικαλιστές δεν συμερίζονται τη γραμμή της Κυβέρνησης οτι όλοι πρέπει οι πολίτες της χώρας να πουληθούν σαν σκλάβοι στις ξένες πολυεθνικές. Δυστυχώς δεν μπορούν να δεχτούν οτι ο μισθός τους θα είναι τόσος όσος να μην πεθάνουν απο την πέινα. Δυστυχώς...
Το εντυπωσιακό ειναι οτι γίνεται μία προσπάθεια απο μερίδα των Δημοσιογράφων να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα ενάντια της άλλης, τον ένα κλάδο επαγγελματιών ενάντιον του άλλου... Πάντα κάποιος φταιει. Οι Φαρμακοποιοι, οι Γιατροι, οι Δικηγοροι, οι Συμβολαιογράφοι, Οι φορτηγατζήδες, οι Ταξιτζήδες, οι Δημοσιοι Υπάλληλοι κοκ. Μόνο οι Ηγέτες μας και τα τσιράκια τους δεν φταίνε, που σαν κακοί γονείς τόσες δεκαετίες έκαναν όλα τα χατίρια στο μικρό παιδάκι που λέγεται Λαός,μόνο και μόνο για να μην τους ενοχλει και να τους αφήνει να τρώνε με την ησυχία τους... Τώρα όμως ο Λαός μεγάλωσε, τα λεφτά τελείωσαν, οι Ηγέτες μας σαν χείριστοι γονείς μας λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και οτι τα φάγαμε μαζί... Εμείς πηραμε δώρο χάντρες και καθρεφτάκια και εκείνοι Σπίτια και αυτοκίνητα.... Ακόμα μας λοιδορούν... Και ακόμα ο συμπαθέστατος κ. Πάσχος δεν μπορει να το διανοηθεί οτι δεν υπάρχουν οπαδοί κομμάτων αλλά μόνο αγανακτισμένοι Έλληνες...“δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οπαδοί ενός κοινοβουλευτικού κόμματος θα μπορούσαν να φωνάζουν «να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή», ούτε ότι θα έκαναν έφοδο στον ναό της Δημοκρατίας με άγνωστους σκοπούς Ολα είναι προβοκάτσια; 07/05/10)
Οι Έλληνες πλέον αμφισβητούν ανοικτά όχι την Κυβέρνηση αλλά τον πολιτικό κόσμο στο σύνολο του. Πέρασε η εποχή που ένα μηδενικό άξίωνε σεβασμο λόγω θέσης και αξιώματος. Τώρα όλα αμφισβητούνται, όλοι πρέπει να αποδέιξουν την αξία τους για να τους αποδεχθεί ο κόσμος. Ο Λαός είναι αγανακτισμένος, εξαγριωμένος και πολύ πιθανό να μη περιοριστέι σε συνθήματα αλλά να περάσει στην πράξη. Όλοι γνωρίζουν οτι η δικαιοσύνη είναι τυφλή... Τώρα όμως αποδεικνύεται και κουφή, ακρωτηριασμένη και μάλλον είναι ακομα και εγκεφαλικά νεκρή... Το Σύνταγμα βιάζεται συστηματικά και μαζί του όλοι οι Έλληνες... Μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση άν οι Έλληνες αυθόρμητα βγούν στους δρόμους και απαιτήσουν την Εφαρμόγη του Συντάγματος. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν η εφαρμογή του Συντάγματος επαφύεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων...
Δημήτριος Γιώρκας

Υ.Γ.: Ξέρω οτι πολλοί πιστευετε οτι θα έπρεπε να είχα κοπεί και στην ορθογραφία αλλά έιναι πολύ αργά, είμαι πολυ κουρασμένος και απίστευτα αγριεμένος για να ασχοληθώ με την κακοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας απο μέρους μου!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]