Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκέψεις, απορίες και...


Το "λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου ήταν ένα προφανέστατο ψέμα που λίγοι τότε το αντελήφθησαν και πολλοί αφελώς το πίστεψαν. Ήταν μια φράση που χάιδευε αυτιά... και εξυπηρετούσε τον ίδιο, αλλά κυρίως "κάποιους" άλλους.
Το "σε ένα χρόνο θα μηδενίσω το έλλειμμα" του Αντώνη μπορεί να χαρακτηριστεί από μπαρούφα έως ανάλγητος στόχος, όχι όμως ψέμα και εξαπάτηση του ελληνικού λαού για να πάρει τις εκλογές.
Ο μηδενισμός του ελλείμματος συνιστά εξαιρετικά σκληρές πολιτικές όπως απολύσεις τουλάχιστον 30% στου ΔΥ, μειώσεις μισθών στους εναπομείναντες, κατάργηση-συγχώνεσυη δημοσίων υπηρεσιών, μείωση των δημοσίων επενδύσεων, αποκρατικοποιήσεις μεγάλων ΔΕΚΟ, πάγωμα προσλήψεων, κόψιμο της σπατάλης. Πράγματα που κάθε άλλλο παρά χαιδεύουν αυτιά. Πράγματα που γράφουμε κάθε μέρα εδώ μέσα με πρώτον από όλους εσένα.
Διαβάζω σήμερα στο συμπολιτευόμενο Τύπο ότι τελικά τα στοιχεία που στέλναμε στις Βρυξέλλες μπορεί και να μην ήταν απάτη, αλλά αστοχία...
"(...) να βρούµε ποιοι έστελναν πλαστά στοιχεία στις Βρυξέλλες. Ωραία ιδέα, αλλά πρώτα πρέπει να βεβαιωθούµε ότι πρόκειται για πλαστογραφία. Διότι άλλο πράγµα να στέλνεις πλαστά στοιχεία (το οποίο συνιστά απάτη) κι άλλο να πέσεις έξω στους στόχους σου (το οποίο αποτελεί απλώς πολιτική αστοχία)".

Με άλλα λόγια... θέλω να πω το εξής...
Έχουμε μία προηγούμενη κυβέρνηση που έπεσε για Βατοπέδι, δομημένα, Siemens και μετά τις εκλογές τις ρίχνουμε το ανάθεμα και πλαστά στοιχεία στην Οικονομία...
Και ρωτάω εγώ τώρα...
Η τωρινή κυβέρνηση δεν πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες ώστε κάποιοι να πάνε φυλακή από τους προηγούμενους αν όντως μας εξαπάτησαν εκτός από πολιτικά και ποινικά...;
Και συνεχίζω...
Αν αυτό δε γίνει, δε θα πρέπει ο ελληνικός λαός να πάρει με τις ντομάτες και τα γιαούρτια την τωρινή κυβέρνηση, που ανέβηκε στην εξουσία απλά και μόνο για μας βάλει στο ΔΝΤ αφού τελικά (αν τελικά) δεν τιμωρείται κανείς με φυλάκιση από την προηγούμενη;
Ερωτήματα απλά υποβάλλω (προς όλους) και απλές σκέψεις κάνω...
Βασανιζόμουνα για καιρό εάν οι νυν και παλαιότεροι κυβερνήτες μας είναι ηλίθιοι ή διεφθαρμένοι. Και έχω καταλήξει ότι είναι και τα δύο. Είναι όμως σχετικά ήπια ηλίθιοι, ενώ διεφθαρμένοι είναι μέχρι το κόκκαλο. Μάλιστα θεωρώ ότι η σχέση των δύο ιδιοτήτων δεν είναι τυχαία. Ο κάθε ηλίθιος Άκης, Mάκης, Σάκης θεωρεί ότι μπορεί να κατακλέψει με κάθε τρόπο, ηθικά και οικονομικά, τον τόπο που ζει και αυτό να μην έχει επίπτωση σε εκείνον ή ακόμα χειρότερα στα παιδιά του. Δεν είναι όμως έτσι.
Η ποιότητα της ζωής των παιδιών μου αύριο, εξαρτάται περισσότερο από την ποιότητα των παιδιών και των υπολοίπων παρά από το πορτοφόλι που θα καταφέρω να τους αφήσω. Τα περισσότερα από τα βασικά κομμάτια του παζλ της ζωής τους, οι μεγαλύτερες χαρές ή οι χειρότερες εμπειρίες, στον έρωτα, στην φιλία, στην εργασία, είναι στα χέρια των δικών σας παιδιών, όπως αντίστοιχα ένα σοβαρό κομμάτι της ευτυχίας των παιδιών σας είναι στα δικά μου, αγαπητοί φίλοι.
Συγχωρέστε με που δεν θα βάλω @ σήμερα για να κρύψω τις λέξεις: Πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι θα καταληστεύσεις αυτό τον τόπο και θα φύγεις νύχτα να ζήσεις αλλού, ή θα πρέπει να είσαι πολύ τελειωμένος μαλάκας για να κυβερνήσεις αυτό τον τόπο με τον τρόπο που κυβερνήθηκε.
Αναγνώστης

Υ.Γ.: Τελικά, όποιος ξέρει που είναι αυτά τα λεφτά, να μας το πει στα ίσια ή να πάει και να τα φέρει από εκεί που βρίσκονται. Λύσεις που αγγίζουν την τσέπη των πολιτών θεωρούνται κλοπή και εκείνος που διαπράττει την κλοπή αποκαλείται κλέφτης. Και όσον αφορά τα "στηρίγματα" του σημερινού πρωθυπουργού που φωνασκούν "τα λεφτά υπάρχουν", καλούνται να αδειάσουν αμέσως τις τσέπες τους, γιατί εκεί ακριβώς βρίσκονται και τα κλεμμένα - χαμένα λεφτά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]