Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρεμαστινός: Να επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους δανεισμού από το ΔΝΤ

Την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων δανεισμού της Ελλάδας με την τρόικα προτείνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, μπροστά στην απειλή της ύφεσης, της αυξανόμενης ανεργίας και του καταποντισμού των δεικτών ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Με τη συνέντευξή του στο “IF Magazine” ο κ. Κρεμαστινός επιμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαπραγματευτικά όπλα στα χέρια της, αν αντιληφθεί και η ίδια και κυρίως η τρόικα ότι, μπορεί να υπάρχουν πιεστικές απαιτήσεις για τη λήψη σκληρών μέτρων, όμως οι δανειστές δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους από μια χώρα που έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη.

Παράλληλα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη δρομολόγηση σοβαρών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα θέσουν την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.

Χωρίς την παραμικρή διάθεση ωραιοποίησης των κυβερνητικών επιλογών, δηλώνει με....

έμφαση ότι έχει τη δική του πολιτική φιλοσοφία που του υπαγορεύσει να καταθέτει τις απόψεις του με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, με τεκμηρίωση και επιχειρήματα, μακριά από τσιτάτα και λαϊκισμούς.
  • Οι επενδυτές δεν είναι φιλάνθρωποι, δεν είναι φιλέλληνες. Γιατί να έλθουν στην Ελλάδα; Για τον Σωκράτη και τον Περικλή; Ας είμαστε λίγο σοβαροί.
  • Είναι δυνατόν να μην υπήρχε ένας υπουργός Οικονομικών που να μην έβλεπε ότι αναπόφευκτα θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο, όταν οι Τράπεζες μοίραζαν αφειδώς δάνεια; Υπάρχουν ευθύνες για ό,τι έγινε.
  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει τη δουλειά του. Εσύ που το καλείς, ξέρεις τι θα κάνει. Δεν μπορεί να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική.
  • Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε κάθε χώρα και αυτό πρέπει να το αντιληφτεί και το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, διότι οι δανειστές μπορεί να απαιτούν, αλλά «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
  • Είμαι ακαδημαϊκά και αυστηρά τοποθετημένος απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι και διατεθειμένος να δεχτώ ότι αυτή η πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα δημιουργήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]